Babuşcu baskı yaptı delege bildiğini okudu

Babuşcu baskı yaptı delege bildiğini okudu
AK Parti Silivri 5. Olağan İlçe Kongresi’ne İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun «Adayımız Dilek Demiral’dır. İkinci liste istemiyorum» sözleri damga vurdu.
Delegeler üzerindeki baskı sandığa ters etki yaparak yansıdı. Alternatif  listeyle 142 oy çıkması AK Parti içerisinde çözülme yaşanabileceği şeklinde yorumlandı
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi için AK Parti Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığı haftalar öncesinden adaylarının mevcut ilçe başkanı Dilek Demiral olduğunu açıklamıştı. AK Parti belediye meclis üyesi Yusuf Köroğlu ise son güne kadar tavrını koruyarak yoğun baskıya rağmen adaylıktan çekilmedi. 

İkinci liste istemiyorum

Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının kongresine katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun sözleri ise delege üzerinde şok etkisi yarattı. Babuşçu, Kongrede Dilek Demiral’ın karşısında aday olan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Köroğlu’na açık açık ‘İkinci liste istemiyorum. Adayımız Dilek Demiral’dır. Ama buna rağmen bir meclis üyesi arkadaşımız aday çıkmış. Buyursun olsun ama olamaz" şeklinde konuştu. Babuşcu bu sözleri sarf ederken salondan ‘demokrasi’ diye bağıranların sesleri duyuldu.

Demokrasi ayaklar altında

Konuşmalar sonrası sandık başına giden delegeler ve Dilek Demiral’ın litesindeki yönetim kurulu üyeleri bile konuşmadan baskı hissettiklerini söyleyerek ‘Bu kadarına gerek yoktu. Delege kime oy vereceğini bilir. Demokrasiyi ayaklar altına aldık’ yorumları yaptı. Bazı AK Parti üyeleri kongre çıkışında basın mensuplarına açıklama yaparak istifa edeceklerinin de sinyalini verdi.

Köroğlu’nun listesinden 4 istifa

Divan heyetinin kongreye giren listelerin okumasının ardından istifalar da peşinden geldi. Yusuf Köroğlu’nun listesinden 4 isim istifa etti. Protokol konuşmaları sırasında Köroğlu’na söz verilmedi. Seçime geçilmeden önce 3 dakikalık konuşma sırasında Köroğlu delegeden oy isteyerek yerine geçti.

Listelerde dikkat çeken isimler!

Demiral ve Köroğlu’nun listesinde en dikkat çekici isimler de gece boyu yakın markajdaydı. Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan ve İlçe eski Başkanı Metin Karakaş’ın isimleri Demiral’ın listesinde yer alırken Selimpaşa Eski Belde Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu seçimini Yusuf Köroğlu’ndan yana kullandı. Köroğlu’nun listesinde özellikle teşkilattan gelen isimler, eski ilçe başkanları da dikkat çekti. AK Parti Belediye meclisi eski üyeleri Yalçın Yönet ve İnci Aydar, hala görevde olan AK Parti belediye meclis üyeleri Sezgin Emir ve Lütfü Vardar, AK Parti İlçe eski Başkanı Ender Gezici Köroğlu’nun listesinde yerlerini aldı. 

Köroğlu’na 142 oy çıkması şaşırttı

375 delege gece geç saatlere kadar oy kullandı ve salonu terk etmedi. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede kazanan isim 231 oyla Dilek Demiral oldu. Demiral böylece ‘seçilmiş ilçe başkanı’ unvanını kazandı. Köroğlu’nun listesine ise 142 oy çıktı. İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç’ın delege yemeğinde sarf ettiği ‘Adayımız Dilek Demiral’dır’ cümlelerini kongrede de tekrarladı. İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun da konuşması, İl Başkanlığı'nın açık şekilde Demiral’ı desteklemesi karşısında Köroğlu’nun aldığı 142 oy ‘Baskı ters etki yarattı’ yorumlarına neden oldu.

Kazananı demokrası oldu
Köroğlu, yapılan kongre sonrası AK Parti içerisinde çözülmenin başlayacağı söylentilerine ise ihtimal vermediğini ifade ederek “Silivri’de demokrasi kazandı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.