Bahçeli: 118 gün sonra gidecekler

Bahçeli: 118 gün sonra gidecekler
Kahramanmaraş'ta meydana gelen göçük altında kalan ve hayatını kaybedenlere allahtan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli AKP'yi eleştirdi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli Mısır'daki gelişmeleri 'Dünya 18 günde Mübarek'in gidişine şait oldu. İnşallah Başbakan Erdoğan da 118 gün sonra geldikleri gibi gidecek' diyerek değerlendirdi. İşte Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları:

- Ülkemiz ağır bunalımlara maruz kalmış durumda. Ülkemiz yoksulluğun pençesine düşmüş, siyasi ve sosyal katmanlara vurulan ağır darbelerden yorulmuştur. Yolsuzluk ve yozlaşma batağından çok olumsuz etkilenmiştir.

- Hizbullah ve PKK militanları serbest bırakılmış, milli birliğimiz felç edilmiştir. İmralı canisi ile müzakere yürüten AKP yönetimi aymazlığına devam etmektedir.

- Perişanlık diz boyu artmış esnaf çiftçi büyük bir sıkıntı içerisinde kalmıştır. AKP milletimizi borçlandırmış ve iç dış borç kaygı verici bir düzeye ulaşmıştır.

- Başbakan Erdoğan ve partisinin sorumsuz adımları nedeniyle, köken, din ve inanç temelli bölünmeler her alana yayılmıştır. AKP yönetimi atında kadınalrımız hunharca öldürülmüş vatandaşlarımız kaderine terk edilmiştir. Masum insanların malına ve canına kast edenlere AKP sessiz kalmıştır.

- Tıpkı Sakarya'da olduğu gibi Başbakan zalimce yoldan geçen insanları yere yatırtmakta ve aratmaktadır. AKP despotluğu yanlızca adalete saygılı vatandaşlarımıza yönelik sergilemektedir. Kıbrıs'lı vatandaşlarımıza besleme demesi ve bölücüler karşısındaki sessizliği bu durumu ortaya koymaktadır.

- AKP döneminde kanunsuzluklar artmış ve siyasi kurumlar köreltilmiştir. Milli değerlerimiz aşağılanmış.

- 3 Kasım 2002 yılından sonra iktidara gelen AK Parti iktidarı yolsuzluğu ve yoksulluğu her tarafa yaymıştır. Hükümet kandille pazarlığa girmiştir. Türk toplumunda artık bıçak kemiğe dayandı ve sabır taşı çatladı. Sosyal patlama durumu kaçınılmaz.

- Tüm vatandaşlarımız 8 yılı aşan süredir görevde olan hükümeti yakasından tutup al aşağı edecekler. En büyük pisliği Başbakan kendi yandaşlarıyla oluşturmuştur. Bu pislikleri yaratanların burnundan fitil fitil getireceğiz ve hesap soracağız.

- Demokrasi gibi kavramların bazı amaçlar için paravan olarak kullanıldığı ortadadır. Özellikle Mısır'da statikodan kurtulma söylemi adeta yeni statikoların oluşturulması için manivela olmuştur. Eğer gerçek bir demokrasi anlayışı varsa kendi içerisinden yükselen sosyalojik gerçeklikler daha önemlidir. Mısır konusunda bu nokta büyük bir muammadır.

- ABD yaklaşımlarını Mısır'a dayatan iktidar oyununda hükümetin statikocu politikaları gerçek kimliğini deşifre etmesi açısından önemlidir. Mısır'ın mevcut halinde Mısır'da değişimin kazandığını söylemek densizliktir. AKP'nin statikoculuğu da ortaya çıkmıştır.

- AKP söz ve duruşunda samimiyetsizdir ve art niyetlidir. Mısır'daki askeri yönetime ABD ile alkış tutan bir hükümet sözkonusu.

- Dünya 18 günde Mübarek'in gidişine şait oldu. İnşallah Başbakan Erdoğan da 118 gün sonra geldikleri gibi gidecek.

- Her seçim öncesi asker sivil gerilimi, darbe iddiaları ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirmektedir. Darbe iddialarıyla susturulmuş toplum kesimi kamplara ayrılmakta ve birlikte yaşamanın şartları iyice ortadan kaldırılmaktadır. Demorkasiye dışarıdan müdahale anlayışları affedilemez. Bu yönde adım atanlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Mısır'daki askeri vesayete sesini çıkarmayanların ülkemizde darbe karşıtı bir tutum takınılması iki yüzlülüktür. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.