Baykal: "Erbakan örnek nitelikteydi"

Baykal: "Erbakan örnek nitelikteydi"
Deniz Baykal Necmettin Erbakan’ın siyasi hayatımızın daima ilgiyle hatırlanacak, saygıyla anılacak bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Baykal Erbakan Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Baykal şunları söyledi:

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Erbakan'ın “çok önemli ve çok  renkli şahsiyetiyle siyaseti kişisel tatmin yöntemi olarak anlamayı reddeden biri  olduğunu” söyledi. Bu dava ve inanç algısı içerisinde siyaset yaptığını anlatan  Baykal, Türkiye'deki değişim ve dönüşümde Erbakan'ın önemli etkilerinin  bulunduğunu kaydetti.

“Açtığı siyaset çizgisinde başarılarla birlikte hayal kırıklıkları da  yaşamıştır” diyen Baykal, Erbakan'ın bu süreç içinde acı, tatlı anılarının  olduğunu söyledi.

Baykal, “Siyasi mücadelesinin ötesinde, kişiliği, insan ilişkileri,  zarafeti ve inceliğiyle örnek alınması gereken bir siyasetçiydi. Sayın Erbakan  ile 1974 yılında hükümette birlikte çalışma imkanı bulduk. Kendisiyle uyum ve  işbirliği içinde çalıştık. Kıbrıs'a yönelik izlenen politika da o hükümetin bir  politikası olarak gerçekleştirilmişti” diye konuştu.

Baykal, Erbakan'ın Türk siyasi hayatının devamında ilgiyle hatırlanacak,  siyasetin önde gelen şahsiyetlerinden biri olduğunu kaydederek, “Mekanı cennet  olsun” dedi.

Bu arada TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de Saadet Partisi Genel  Merkezi'ne gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından çıkışta  gazetecilere açıklamalarda bulunan Pakdil, ailesine, Saadet Partisi camiasına ve  Türk Milletine başsağlığı diledi.

“Türkiye, büyük bir değerini kaybetti” diyen Pakdil, “85 yıllık bir  ömür müddetinde kendi çizgisi içerisinde bu millete hizmet etmek için bu  mücadeleyi sürdürdü. Son nefesine kadar bu çizgisine sadık kaldı. Kendisine  rahmet diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.