Belediye Başkanı'ndan Çelik'e yanıt

Belediye Başkanı'ndan Çelik'e yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İzmir'e yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Kocaoğlu, sözlerin 3.5 milyon İzmirliyi rencide ettiğini belirterek "İzmir'in semti olabilecek kentlerle kıya
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Partili Hüseyin Çelik'e yanıt verdi.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İzmir'e yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Kocaoğlu, sözlerin 3.5 milyon İzmirliyi rencide ettiğini belirterek "İzmir'in semti olabilecek kentlerle kıyaslayarak İzmir iyice rencide ediliyor. Kimsenin sabahtan akşama İzmir'i hırpalamaya hakkı yok" dedi.

İzmir'deki ekonomik kurum ve kuruluşlardan demokratik kitle örgütlerine kadar pek çok kurum temsilcisini çatısı altına toplayan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Konya ve Kayseri'yi överek İzmir'e yönelik, 'kakafoni' ve 'eli yüzü pis çocuk' benzetmelerine yanıt verdi.

Kurul'da siyasi bir yorum yapmaktan kaçındıklarını, kurul üyelerinden İzmir'le ilgili yaşanan bu tartışmalarla ilgili anlayış beklediğini söyleyerek sözlerine başlayan Kocaoğlu, "Siyasi bir konuşma yapmamaya çalışıyorum. Sadece Hüseyin Çelik Bey değil İzmir'e gelenler çeşitli negatif şeyler söylüyorlar. Bunları 'A' veya 'B' şahsının söylemesi önemli değil. İzmir kocaman bir kent. Ben doğrusu bu sözleri çok yadırgadım. Cevap verme gibi bir üslubum yok. Ne söylenebilir, ne yapılabilir, sadece susmak mı gerekir? İzmir'i eli yüzü pis bir çocuğa benzetmek iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcılığına nasıl durur, oraya oturur mu oturmaz mı?" dedi.Sözlerin 3.5 milyon İzmirliyi rencide ettiğini düşündüğünü belirten Kocaoğlu, "İzmir'in semti olabilecek kentlerle İzmir'i kıyaslayarak İzmir iyice rencide ediliyor. Kentte birlik ve beraberlik sağlıyoruz. Sağlamak da zorundayız" diye konuştu.

Kentteki kişilerin birbirini eleştirmesinin en doğal hakkı olduğunu dile getiren Kocaoğlu, "Bu kente böyle bir sıfat yüklemek ve bunu seçkin bir işadamları derneğinde yapmak beni gerçekten rencide etti. Verilecek cevap çok basittir. Eli yüzü kirli çocuğa benzetilen bu kent ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sayın Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde kent merkezindeki bin 200 okuldan 550 tanesini, yani yarıya yakınını belediye şirketi İZBETON'la birlikte 20 milyon liradan fazlaya hem yeniledi, hem de elini yüzünü temizledi. Ben Hüseyin Çelik'ten teşekkür beklerdim. Biz bu kent için burada toplanıyoruz. Bu kenti sabahtan akşama, akşamdan sabaha hırpalamaya kimsenin hakkı yok. İktidar partisi olarak o kentin neler yapması gerektiğini söylemesini isterdim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.