'Biz artık iktidarı hedefliyoruz'

'Biz artık iktidarı hedefliyoruz'
CHP İstanbul'da devir teslim töreni
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan bugün devir teslim töreni vardı. İstifa eden Berhan Şimşek yeni il başkanı Nebil İlseven kameralar karşısına geçti.

“ KIRDIĞIMIZ OLDUYSA HEPSİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM “

CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal ile çok sayıda CHP’li katıldı. Çoğu CHP’li salonun dar olması nedeniyle ayakta kaldı. Devir teslim töreni öncesi bir konuşma yapan eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek‘in konuşması sırasında sesinin titrediği dikkatlerden kaçmadı. Şimşek, “Benim çok mutlu günlerden birini yaşıyorum. Önemli olan bir işe başlamak değildir. O işi teslim ederken kendi iç huzurundur; iç mutluluğundur. Altı buçuk yedi aylık süreçte il yöneticilerimle ilçe başkanlarımla kadın gençlik kolları üyesi arkadaşlarımla çalıştık çabaladık.Tabii ki hayatta gerçek şudur. Bir şey yapanlar hata yapabilir. Bizler de bir şeyler yaparken hatalarımız olmuş olabilir. İsteyerek istemeyerek ki kesin istemeyerektir kırdığımız arkadaşlarımız olduysa hepsinden sizlerin huzurunda özür diliyorum.“ dedi.

"CHP’NİN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINI EMİN ELLERE TESLİM EDİYORUM"

Görevde olduğu yedi aylık süreçte hızlandırılmış bir süreç yaşadıklarını aktaran Şimşek, “ Bugün hızlandırılmış bu süreci Nebil İlseven’e devredeceğiz. Buradaki amaç kurumsal siyasette kişiler önemli değildir. Önemli olan o kurumun bayrağını daha daha yukarı taşımaktır. İnanıyorum ki bizden önce emek verenler gibi bizim emeğimize ve yolculuğumuza sayın İl Başkanım daha büyük katkılar sunacaktır. Özellikle kılcal damar örgütlenmesinden 30 bin kişiyle örgütlenmiş bir İstanbul bırakıyoruz. Bunun maksimum örgütü 56 bini bulacaktır" diye konuştu.

Şimşek, “ Bugüne kadar İstanbul İl Başkanı olarak milletvekili olarak hem halkımın hem CHP ‘nin emirlerinde oldum. Bugün bu görevi değerli İl başkanıma teslim ederken sorumluluğumun bitmediğini biliyorum. Ben her zaman Türk halkının ve CHP ‘nin emrinde olacak bir kardeşiniz bir arkadaşınız ve devrimciyim.Bu anlayış içinden gözüm arkada kalmadan Anadolu Rumeli Müdafaa - i Hukuk Cemiyetinden bugüne kadar gelen CHP ‘nin İstanbul İl Başkanlığını emin ellere, İlseven ellere teslim ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun “ dşeklinde konuştu. Ardından da, İlseven ve Şimşek tokalaşarak birbirlerine başarılar diledi. Bu arada bir partilinin hediye ettiği CHP’nin altı oklu logosunun bulunduğu yüzükleri iki başkan da takarak kameralara poz verdi.

“ İSTANBUL İL ÖRGÜTÜNÜN EN ESKİ AMA EN YENİ YÜZÜYÜM “

CHP ‘nin yeni İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven ise, “ Ben kendimi İstanbul il örgütünün en eski yeni yüzü olarak görüyorum. Bakıyorum genç arkadaşlarımıza kendimi şanslı bir il başkanı olarak görüyorum. Ben diyorum ki bize bir tek sınav kalıyor O da 130 günlerle sayacağımız günlerde partimizi İstanbul ‘da en üstün seçim başarısına taşımak. Biz artık iktidarı hedefliyoruz. O iktidarın yolu da İstanbul ‘dan geçiyor. Bu sorumluluğun bilinciyle bu işin altından kalkacağımıza inanıyorum" dedi.

İlseven, “Bu anlamda en önemli hedef bu iknayı sağladıktan sonra onu oya çevirmemiz, o oyları namusumuz bilip tek tek korumamız ve kayda geçirmemiz gerekiyor. Bunları becerince hiçbir sorunumuz kalmayacaktır. Bunu sözün bittiği yer olarak görüyorum. Bundan sonra hep beraber sokaklara çıkacağız ve çalışmaya başlayacağız “ diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş de konuyla ilgili bir konuşma yaparak, “ İstanbul uzun süredir zaptedilmiş durumda. Biz bu zaptedilmiş kaleyi yeniden kazanmak istiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu çok önemli bir başarı gösterdi ama İstanbul belediye başkanlığını kazanamadık. Birinci hedefimiz İstanbul ‘da birinci parti olmak. Bazı illerimizde birinci parti olamayabiliriz. İstanbul ‘da bu mümkün. Seçimlerde İstanbul’a CHP’nin altı okunu dikmek istiyoruz. Hiç kuşku yok ki daha önceki il başkanımız çok büyük bir çaba göstermiştir. Onun da yaptığı bu çaba takdir görecektir Yeni arkadaşımız eski bir CHP’li. İstanbul gibi bir ilde bu il yönetimine gelirken bütün işlerini bırakarak kendini İstanbul İl Başkanlığına adamıştır. İstanbul’dan çok şey bekliyoruz. “ diye konuştu.

Güneş, “ CHP İstanbul’da genel başkanı gibi yorulmayan bir il başkanı buldu. Sanıyorum başkalarını da çok yoracak. Genel başkanımız Ankara’da bizi çok yoruyor. Başarı CHP’nin olacaktır ve kuşkusuz başarı Atatürk’e inananların ve Atatürk ruhunu taşıyanların olacaktır" şeklinde konuştu.

“ O TEFTİŞLERDEN GEÇTİK. BUNU ASLANLAR GİBİ ANLATIYORUZ "

Gazeteciler yeni il başkanına sorular da yöneltti. İlseven, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yolsuzluk Araştırma Komisyonu üyesiyken İlseven’e soruşturma açılması için imza verdiği yönündeki haberlere yanıt verdi. İlseven, “ Ben 2001 yılı bankacılık krizi döneminde bir teknokrat olarak görev yapmış biriyim. O dönemde pek çok parlamenter de meclisin uygun gördüğü şekilde yaptıkları çalışmayla ilgili bir süreç başlattılar. O süreçler yaşandı ve sonuca bağlandı. Herhangi adli ve idari anlamda bir işlem yapılmamasına karar verildi. Eğer oralarda bir kusur ya da başka bir harekete gerek duyulsaydı çoktan girişimler yapılırdı. Biz bankacılar olarak ne yaptığımızı biliyoruz. İyi ki de o dönemde o teftişlerden geçtik ve bunu aslanlar gibi anlatabiliyoruz. Umuyorum ki herkes böyle yoğun soruşturmadan geçsin ve bizim gibi aslanlar gibi çıksınlar ve biz bu ülkede iş yapalım“ diye cevap verdi.

İlseven, CHP İstanbul İl Başkanı olarak ilk somut adımının ne olacağı sorusuna ise, devam eden projeler üzerinde çalışmalar yapmaya devam etmesi olduğunu kaydetti. Sarıyer Belediyesi'ndeki soruşturmaya ilişkin bir soruya ise İlseven, “ Yürüyen bir çalışma sonuçları netleştikçe sizinle paylaşırız. Belediye başkanımızla temas halindeyiz Netleşince açıklama yapmak daha uygun olacaktır." şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.