Bu bakanlık kadının bakanlığı

Bu bakanlık kadının bakanlığı
61’inci hükümet, değişen bakanlıklardaki devir teslim töreni ve ilk Bakanlar Kurulu toplantısıyla göreve başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, görevi devralırken şöyle konuştu: “Bu bakanlık kadınların bakanlığı olacaktır. Hak aramada kadınların birebir mücadelesini ekibimdeki arkadaşlarımla takip edeceğime söz veriyorum.” YÖK Başkanı Özcan, Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Bakanlığı için, “Hiç beklemiyordum, çok sevindim” dedi. 

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hak aramada kadınların mücadelesini takip etme sözü verdi ve haksızlığa uğrayan her kadının arkasında olacaklarını bildirdi. Şahin, görevi eski bakan Selma Aliye Kavaf’tan devraldı. Antep baklavası dağıtılan devir teslim töreninde Şahin, şunları söyledi: “Bu bakanlık kadınların bakanlığı olacaktır. Hak aramada kadınların bire bir mücadelesini ekibimdeki arkadaşlarımla takip edeceğime söz veriyorum. Haksızlığa uğramış her kadının arkasında olacağız. Boynu bükük bir evlat varsa onun boynunu düzeltmek bu ekibin görevidir. Yaşlılarımızın evladı, çocuklarımızın anası, bacısı olacağız.” Şahin’e ilk destek, CHP’nin kadından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan’dan geldi. Bilgehan, “Açıklanan Recep Tayyip Erdoğan kabinesinde tek kadın bakan olan, takdir ettiğim Sayın Fatma Şahin’e başarılar diliyorum” dedi. Bilgehan, “Sayın Bakan’ın yeni yasama döneminde, öncelikle kadına yönelik şiddet konularında etkin olmasını, bir an önce gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesini ve bu konudaki uluslararası sözleşmeleri onaylamasını bekliyoruz” dedi.

Dinçer’i beklemiyordum

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı’na Ömer Dinçer’in atanmasına çok sevindiğini belirterek, kurul üyeleri olarak en kısa sürede kendisine ziyarette bulunacaklarını söyledi. YÖK Genel Kurulu, dün Prof. Dr. Özcan başkanlığında, YÖK’te toplandı. Özcan, toplantıya verilen öğle yemeği arasında, “Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Bakanlığına atanmasını bekliyor muydunuz” şeklindeki soruya, “Hayır hiç beklemiyordum” yanıtını verdi. “Sürpriz mi oldu” sorusu üzerine, Özcan, “Çok sevindim” dedi. Özcan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer’i kurul üyeleri olarak en kısa zamanda ziyaret edeceklerini bildirdi.

Gönül’den Koşaner’e veda

Ak Parti hükümetlerinin deneyimli isimlerinden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e veda ziyaretinde bulundu. Genelkurmay internet sitesinde yer alan açıklamada Gönül’ün Koşaner’e ziyarette bulunduğu belirtildi. Açıklamada henüz devir teslim yapılmadığı için Vecdi Gönül’ün titri “Milli Savunma Bakanı” olarak geçti. Genelkurmay açıklamasında, “Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül, bugün saat 10.30’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e veda ziyaretinde bulunmuştur” denildi. Daha sonra Vecdi Gönül, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi İsmet Yılmaz’a devretti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.