Bülent Ecevit anılıyor

Bülent Ecevit anılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Başbakanlardan CHP 3. Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit için kabri başında düzenlenen törene katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Merhum Bülent Ecevit’i ölümünün 9. yılında mezarı başında andı.

Ankara'daki Devlet Mezarlığında gerçekleşen törene CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra DSP Genel Başkanı Masum Türker, TBMM CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile Ankara Milletvekilleri Şanal Saruhan, Murat Emir, Nihat Yeşil, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; "Bülent Ecevit'e vatandaşlarımız, devlet adamları, siyasetçiler, bilim insanları pek çok ünvan verdiler. Ama ona en yakışanı 'Halkçı Ecevit'ti. Bütün siyasal yaşamını bu ülkenin iyiliği, bu ülkenin insanlarının refah içinde yaşamasına verdi. Mücadelesini hep bu noktaya odakladı. Türkiye'nin çıkarlarını korudu. Uluslararası arenada zaman zaman kendisine yöneltilen hiçbir eleştiriye, hiçbir baskıya boyun eğmedi. Onun tek ideali vardı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiyesi'ni çağdaş uygarlıkla bütünleştirmekti. Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu. Ama hiçbir zaman yılmadı.

Onun idealleri vardı, düşünceleri vardı, gelecek öngörüsü vardı ve bunları gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcadı. Biz CHP olarak eski genel başkanımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onun düşünceleri, ilkeleri elbetteki yolumuzu aydınlatıyor, bundan sonra da aydınlatmaya devam edecek. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz, nur içinde yatsın" dedi.
Kılıçdaroğlu daha sonra, törene katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker ile birlikte Ecevit’in mezarına karanfil attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.