Büyükerşen CHP'ye katılacak mı?

Büyükerşen CHP'ye katılacak mı?
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen siyasi hayatındaki durumunu Eskişehirlilerin belirleyeceğini söyledi.
DSP'den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'ye katılıp katılmayacağı ile ilgili soruya "Siyasi hayatımdaki durumumu Eskişehirliler belirleyecek" dedi.

Dün DSP'nin istifaya davet ettiği Büyükerşen, CNNTürk'te katıldığı 5N1K programında "istekleri olsun diye istifa ettim" dedi. "Gösterdikleri gerekçenin gerçekle bir ilgisi yok" diyen Büyükerşen istifasının gerçek sebebinin "DSP'nin Haziran seçimlerine tek başına girme kararı" olduğunu söyledi. AKP'nin yapılacak seçimde yeniden çoğunlukla iktidar olması durumunda bunun sorumlusunun bölünmüş partiler olacağını söyleyen Büyükerşen, "Mevcut ana muhalefet partisi olarak CHP birinci sırada. Çeşitli görüş ayrılıklarıyla bölünmüş sol partilerin ona destek vermesi gibi bir arayış söz konusu. Rahmetli Bülent Ecevit de böyle bir arayış içindeydi" şeklinde konuştu.

Büyükerşen, DSP'nin Ecevit'in vefatının ardından misyonunu doldurduğunu da iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Partimize katılırsa bundan memnunluk duyarız" dediği Büyükerşen CHP'ye katılıp katılmayacağı yönündeki soruya "Şu anda bağımsız bir Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bundan sonraki siyasi hayatımdaki durumumun ne olacağına Eskişehirliler karar verecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.