CHP Adana'da Başkanlık Zeydan Karalar'ın

CHP Adana'da Başkanlık Zeydan Karalar'ın
Olağanüstü İl Kongresi'nde Zeydan Karalar, başkanlık yarışını kazandı.
CHP Adana Olağanüstü İl Kongresi'nde makine mühendisi Zeydan Karalar, başkanlık yarışını 90 oy farkla kazandı. Zeydan Karalar 315 oy alırken, rakibi mimar Erkan Karakaya 261 oyda kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede adaylıktan çekilmesi için baskı gören Zeydan Karalar ile parti genel merkezi tarafından işaret edilen Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Erkan Karakaya yarıştı. Zaman zaman gerilim yaşanan kongrede 609 delegeden 577'si oy kullandı. Zeydan Karalar 315 oyla seçimin galibi olurken, Erkan Karakaya 261 oy aldı. 1 oy boş çıktı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından konuşan Zeydan Karalar, "Kaybeden Erkan Karakaya değil, kazanan da ben değilim. Kazanan CHP'dir, kazanan Kemal Kılıçdaroğlu'dur. 35 yıldır CHP'ye hizmet ediyorum. Bundan sonra da hizmetlerime devam edeceğim. Adana'yı önümüzdeki seçimlerde birinci parti yapmak için var gücümüzle hep birlikte, el ele, kol kola çalışacağız" dedi.

Karalar'ın başkanlığındaki 20 kişilik listede şu isimler görev aldı:

Hasan Aktaş, Mithat Alp, Yusuf Bodur, Işık Bozkurt, Süleyman Demiray, Turgut Deniz, Zeki Eren, Hilmi Gören, Ayhan Gültaş, Sibel İnceler, İbrahim Tanay, Ertan Karaoğlu, Günay Kaya, Güngör Köse, Çetin Kuzu, Yasemin Sınpari, Bayram Şirin, Yaşiya Taş, Ali İhsan Türkmen ve İsmet Yüksel.

12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa değişikliği öncesinde İl, Seyhan ve Çukurova ilçe teşkilatları yöneticileri CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmış, il başkanı olarak Zeydan Karalar atanmıştı. Ancak parti tüzüğüne göre 45 gün içinde yapılması gereken kongre zamanında gerçekleştirilmeyince, konu mahkemeye taşınmıştı. 25 Kasım 2010'da Adana 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, CHP Adana İl yönteminin feshedilerek, yerlerine avukat Mengücek Gazi Çıtırık, Tahsin Kargün ile Zeki Akpınar'ın kayyum olarak atanmasına karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.