CHP: AKP Grup Başkan Vekili ve Sözcüsü istifa etsin!

CHP: AKP Grup Başkan Vekili ve Sözcüsü istifa etsin!
İl Genel Meclisi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri tartışması yaşandı. CHP'liler 14 üyenin de AKP ilçe yönetcileri olduğunu belgeledi. İstifalarını istedi.

 
İstanbul İl Genel Meclisinin dün yapılan toplantısına AKP'li 14 ilçe yönetcisinin aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri olması ortalığı karıştırdı. 
2011 yılı Ocak Ayının 06.01.2011 Perşembe günkü toplantısı gerçekleşti. CHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Çakır gündem dışı konuşmak için meclise müracaat etti. CHP’li Çakır’a gündem dışı söz verilmeyeceği beyan edildi. Meclis oturumunu açan Meclis 3. Başkan Vekili Hande Bozatlı gündemdeki raporları okutup oyladıktan sonra yazılı önergeleri okuttu. Daha sonra sözlü önergeler kısmına geçildi. CHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Çakır bu kez sözlü önerge için söz istedi. CHP’li Çakır, Aralık 2010 Meclis oturumunda CHP grubunun red, AKP Grubunun kabul oyları sonucu oy çoğunluğu ile kabul edilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri ile ilgili önergesini sundu. Önergesi üzerine konuşan CHP’li Orhan Çakır, AKP Grup Başkan Vekili Cemal Özdemir’in Melis oturumunda Meclis Üyelerinin gözlerinin içine baka baka yalan söylediğini ve istifa etmesi gerektiğini söyledi.
AKP, “ Mütevelli heyetinde hiçbir parti yöneticimiz yok” dedi,
CHP 14 tane mütevelli heyeti üyesinin AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri olduklarını belgeledi
CHP’li Çakır Aralık ayı Meclis tutanaklarını göstererek sözlerine devamla şunları söyledi,”Arkadaşlar sizi 1 ay öncesine Aralık ayı Meclis oturumuna götürmek istiyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti seçimlerinde grup başkan vekillerimizin konuşmaları vardı, sizlere bu konuşma tutanaklarından bir kısmını okumak istiyorum. CHP adına Grup Başkan Vekilimiz Orhan Örkmez konuşmasında,”Allah aşkına bu 80 kişiyi yazarken adaletli davrandıysanız akşam vicdanınız ile baş başa uyuyun” demişti. AKP Grup Başkan Vekili Cemal Özdemir de konuşmasında, “Kıymetli başkanım biz adaletli yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü her ilçenin sivil toplum kuruluşlarından belirledim bu isimler içinde bir tane parti yönetim kurulu üyesi yok” demişti. Arkadaşlar şimdi elimde bir dosya var ve bu dosyanın içindeki isimler Sayın AKP Grup Başkan Vekili Sayın Cemal beyin iddia ettiği şeyleri doğrulamıyor. Bakın size bu isimlerden birkaç örnek vermek istiyorum” diyerek 15 ilçede oluşan mütevelli heyeti üyelerini AKP’li ilçe yöneticileri olduğunu belgeledi.
“İçişleri Bakanlığı genelgesinde siyasi parti yöneticileri Mütevelli heyeti olamazlar diyor, AKP 14 tane yöneticisini Mütevelli heyeti üyesi yapıyor”
“Şimdi işin en ilginç yanlarından biriside 81 ilin Valilerine dağıtılan, 04–12–2007 tarih 37259 sayılı Başbakanlık  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Mevlüt Bilici imzalı,  24–01–2007 tarih 1904 sayılı o dönemin Devlet Bakanı Beşir Atalay imzalı, yazılı bir genelge yayınlanıyor.
Genelgeden bir maddeyi sizlere okumak istiyorum.
-İl-İlçe siyasi parti yöneticisi konumunda olmayan, kendi yöresindeki ihtiyaç sahibi vatandaşı iyi tanıyan, bu kişilerin dertleriyle ilgilenen ve hayırseverliği mahallinde de bilinen kişilerden oluşmasına özen gösterilmesi” diyor genelgede.
“AKP olarak her fırsatta çoğulcu ve katılımcı demokrasi diyorsunuz, Allah aşkına bunun neresi çoğulcu, neresi katılımcı, siz kendinizden başka hiçbir şeyi tanımıyorsunuz”
“Bakın arkadaşlar yapmış olduğunuz bu listede Sayın Bakanın yayınlanan genelgesine rağmen siz burada kural tanımazlığınızı gösteriyorsunuz, bakın bu listede 14 tane AKP yöneticileri var, il genel meclis üyeleri adaylarınız var,  ilçe kadın kolları başkanlarınız var, hayırsever vatandaş bu listenin neresinde… Ben şimdi size soruyorum, her fırsatta çoğulcu ve katılımcı demokrasi diyorsunuz, Allah aşkına bunun neresi çoğulcu, neresi katılımcı, siz kendinizden başka hiçbir şeyi tanımıyorsunuz. Ama işin daha ciddi boyutu var.  Bizlere, yani il genel meclisi üyelerine buradan bu yalanı atan insanlar bizim gözümüzden bunu kaçırmaya çalışan anlayış vatandaşa nakdi para, kömür, erzak, gıda dağıtacaklar, onlar nasıl inansın size?”
”AKP, Hükümet uygulamalarında olduğu gibi, İl Genel Meclisi çalışmalarında da tamamen siyasi davranıyor”
”Değerli arkadaşlar İl genel meclisi çalışmaları da hükümet uygulamaları gibi tamamen siyasi şekilde devam etmektedir. Muhalefeti ve ona oy veren toplumu yok sayan, uzlaşmacı tutumdan uzak bir anlayışın, yapılacak yardımlarda da, aynı anlayışa sahip olacağından hiç kuşkumuz yok. Evet, olayın  yasal anlamda zorunluluğu yok, ama etik anlamda yaptığınız doğru değil. Siz, kendi koyduğu kurala kendisi uymayan bir partinin mensupları olarak asla unutulmayacaksınız. Ama bu, yaptığınız eserlerinizden dolayı değil, yapmış olduğunuz bu kötü uygulamalardan dolayı hafızalarda yerinizi alacaksınız”
”Yüce Meclisimize yanlış beyanda bulunan AKP Grup Başkan Vekili Cemal Özdemir ve Grup Sözcüsü Kamil Çakır istifa etsin”
”Değerli arkadaşlar şimdi yüce meclisimizin üyelerine  soruyoruz, bizlere yalan ya da beyefendilerin gerek kendi meclis üyeleri, gerekse CHP grubu arasında güven duygusunun kalmadığı, diyalogun önünün kesilebileceği temiz, dürüst, çoğulcu, ahlaki değerlere saygı çerçevesinde istifalarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Gerekli onurlu davranışın meclis saygınlığı açısından yapılacağını umuyor ve diliyoruz” dedi.
CHP’liler Meclis oturumunu terk etti
Meclis oturumunda CHP Grup Sekreteri Murat Çelik de söz alarak, CHP’li Çakır’ın dinlenmesi gerektiğini ve kendi koydukları kurala kendilerini uyması gerektiğini belirtti. CHP’li Çakır’ın konuşması sık sık kesen ve protesto eden AKP’li grup yönetimin tavrına karşın ve önergenin okutulmamasından dolayı CHP’liler sıra kapaklarına vurarak AKP grubunu protesto etti. Uzun tartışmaların ve polemiklerin yaşandığı meclis oturumunda CHP grubu meclis oturumunu terk ederek grup salonunda toplanıp basına ve kamuoyuna açıklama yaptı.
AKP Grubunun seçtiği Mütevveli Heyeti Üyeleri ve AKP İlçe Teşkilatlarında aldıkları görevler aşağıdadır;

Avcılar:Müzeyyen Kartı AKP Avcılar Yönetim Kurulu Üyesi – Teşkilat Başkan Yardımcısı
B. Çekmece:Gençağa Kaygusuz AKP Yönetim Kurulu Üyesi
Bahçelievler:Vezir Hamzaoğlu AKP İlçe Başkan Yardımcısı
Bakırköy:Kemal Uyumaz AKP İlçe Başkan Yardımcısı
Beşiktaş:Ercan Ersan AKP Beşiktaş Teşkilat Birim Başkanı
Beşiktaş:Seyfi Alçınsu AKP Beşiktaş Sosyal İşler Birim Başkanı
Beylikdüzü:İbrahim Aluç AKP Yönetim Kurulu Üyesi – Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı
Beylikdüzü:Nehire Salantur AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı
Çatalca:Osman YalçınAKP Yönetim Kurulu Üyesi
Çatalca:Nihal ErgünAKP Yönetim Kurulu Üyesi
Maltepe:Sadık ÇakırAKP İlçe Başkan Yardımcısı
Sarıyer:Abdullah GünaylıAKP Yönetim Kurulu Üyesi - Sosyal İşler Birim Başkanı
Sultanbeyli:Abdurrahman HiçyılmazlıAKP Yönetim Kurulu Üyesi
SultangaziEsat KartalAKP Yönetim Kurulu Üyesi
Şişli :Sevgi ÖzçitAKP Yönetim Kurulu Üyesi – Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.