“CHP genleriyle oynanmamış bir partidir“

“CHP genleriyle oynanmamış bir partidir“
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda partililere sesleniyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda partililere sesleniyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Dost ve kardeş ülkelerin değerli temsilcileri bize güç veren onur duyduğumuz yürekleri buruk değerli sanatçılarımız, değerli CHP'liler televizyonları başında bizi izleyen vatandaşlarımız hepinize selam ve saygılarımı sunuyor ve tüm Türkiye'yi kucaklıyorum. Dün akşam bir düğündeydik Mevlana'nın düğünündeydik. Onun hoşgörüsünü onun sevecenliğini çağlar ötesine taşımak için Konya'daydık. Bugün bir başka düğündeyiz. Bugün halkın huzurundayız, size güveniyoruz."

"Umudun yerini umutsuzluk aldı"

-Bugün Türkiye farklı bir süreçten geçiyor. Umut yerini umutsuzluğu görüyoruz. Yurttaşlarımız geleceğe güvenle bakamıyor. Burdan tüm yurttaşlarımıza söz veriyorum. Biz korkunun değil barışın ve özgürlüğün türkülerinin söylendiği bir Türkiye istiyoruz.

-İşi, yaşı, soyu sopu önemli değil. Amacımız tüm yurttaşlarımız kucaklamak... Eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız CHP çatısı altına gelin. Hoşgörü, özgürlük, demokrasi burada olacaktır.

-Umudun, özgürlüğün emeğin partisiyiz. Temiz siyaset mi istiyorsunuz o zaman hayatı sorgulayacaksınız. Eğer birine onu deliğe süpürmeyin kullanın denildiğinde sesi çıkmıyorsa sorun var demektir. Biliyorsunuz güçlü bir halkımız var. Halka ulaşmak her CHP'linin görevidir. Halka ulaşmak hepimizin görevi.

 

"Kemal Türkler'in kanı yerde kaldı"

-
Bir iktidar var. Söylemi ile eylemi taban tabana zıt. Demokrasiyi askıaya aldılar. Kendi mahkemelerini kurdular, kendi yargıçlarını seçtiler. Aydınları hapse attılar. Kendi çetelerini kurdular. 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz diyorlar. Kemal Türkler'in katilleri eli kolunu sallayarak geziyor ama..

-Özgür medya dediler. Hangi özgür medya. Otosansür uygulayan medya mı, sansür uygulanan bir medya mı halkın sesi olacak.

-Üniversite öğrencilerinin üstüne coplarla gidenler mi demokrat. Yoksulluğu kaldıracağız dediler. Yoksul sayısı artıyor. Yolsuzlukları da kaldıracağız dediler. Ama gelin görün ki pek çok ülkenim firmaları kendi kayıtlarıa göre Türkiye'de ödedikleri rüşveti çıkardılar. Türkiye'nin binlerce sorunu varsa bizim de binlerce çözümümüz var. CHP genleriyle oynanmamış bir partidir.


"CHP'de gençler ve kadınlar daha çok yer alacak"

-
Kadın kardeşlerim sizin siyasal eviniz CHP'dir. Kadınlaar seçme seçilme hakkını verdik ama başka bir tablodan söz etmek istiyorum. 21. yüzyılda 4 milyon kadınımız okuma yazma bilmiyor. Bunun ayıbı kadınlarımızda değil. Bunun ayıbı bu konuyu ihmal eden siyasilerin ayıbıdır. Unutmayın daha geçen yıl Diyarbakır'da iftarda evine bir şey götüremediği için intihar eden babayı düşünün. Yoksulluğu düşünün. Kadın kardeşlerimiz bunu unutmamalıdır. Kadın kardeşlerim sizin mübarek ellerinizle CHP'yi iktidara taşıyalım. Sanatçılara söz veriyorum size özgürlükleri sonuna kadar açacağız.

"Yoksulluğu yeneceğiz"

-Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir aile yiyyeceksiz kalmayacak. Yoksul ailede kadının hesabına her ay asgari ücret kadar para yatıracağız. AKP parayı nereden bulacaksın diyor. Sen yandaşlarına, ihaleye fesat karıştıranlara para buluyorsun sıra fakir fukaraay gelince parayı nerdeen bulacaksın diyor. Biz parayı buluruz. Çünkü biz Cumhuriyet halk Partisiyiz.

 

Atanamayan öğretmenlere çağrı

-Bütün atamayan öğretmenelr sesleniyorum. İktidarımızda atanamayan öğretmen kalmayacak. Bizim umudumuz halkımızdır. Siyasette şunu söyledik. Halka hep doğruları söyledik.

 

"İntibak yasası çıkacak"

-Büyük bir umutla emeklilerin büyük bir kısmı AKP’ye oy verdi. Ne yaptı biliyor musunuz? Emeklinin başına çorap ördü. Önce bir yasa çıkardı. Hani Recep bey diyor ya kişi başı gelir 15 bin dolara çıktı diye, hiç kimsenin geliri 15 bin dolara çıkması mümkün değil. Emekliye pay almayacak diye yasa çıkardı AKP hükümeti. Bir başka nokta esnaf emeklileri. Esnaf çalıştı, emekli oldu, ayrıldı. Emekli aylığından tekrar çalışırsa yüzde 40 kesilecek dendi. Biz CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne gittik ve bunu iptal ettik. Onu yüzde 15’e düşürdüler. Çalışan bir esnafın aylığından, sosyal güvenlik destek primini niye kesersiniz? Biz sizin aylığınızdan kesilen sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız. Yıllardır beklediğiniz, kim yapar diye düşündüğünüz, intibak yasasını da biz çıkaracağız.

 

 

"Mazotta ÖTV'yi kaldıracağız"

-Adım adım Türkiye’yi gezdi biz ÖTV’yi kaldıracağız dediler. Köylü vatandaşlarım da inandılar. Mazotta ÖTV’yi kaldırdılar mı? Biz söz veriyoruz. Bizim sözümüz CHP’nin sözüdür. Ben söz veriyorum. Benim sözüm işçi Kemal’in, memur Kemal’in sözüdür. Halkını seven Kemal’in sözüdür. Biz kaldıracağız. Başbakan diyor ki parayı nereden bulacaksınız. Kulağı iyi duysun diye sesleniyorum.

Benim adım Recep Tayyip Erdoğan değil Kemal Kılıçdaroğlu. Parayı bulurum diyorsam ben parayı bulurum. 

 

"YÖK denen ucubeyi kaldıracağız"

-Buradan tüm gençlere sesleniyorum. YÖK denen ucubeyi kaldıracağız.

 

Divan Başkanı Aziz Kocaoğlu

Kurultayda açılış konuşmasını yapan CHP Lideri Kemal  Kılıçdaroğlu, "Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bütün Türkiye’yi kucaklıyor ve kurultayı açıyorum. Hayırlı olsun.” dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra partilileri İstiklal Marşı'nı okumaya ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 15. Olağanüstü Kurultayın divan başkanlığını partililerin oyuna sundu. Oylamada Kocaoğlu'nun divan başkanlığı oy birliğiyle kabul edildi.

 

"Gelin evi gibi"  

Kılıçdaroğlu, kurultaya katılmak üzere evinden çıktığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin kurultay salonuna ilişkin sorularına, "Gelin evi gibi" karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın gerçekleştirileceği Ankara Spor Salonu'na gitmek üzere evinden eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte ayrıldı.

CHP lideri, kendisini bekleyen gazetecilerin son bir değerlendirme yapmasını istemeleri üzerine ''Hava bugün çok güzel. Göreceksiniz kurultay da çok güzel geçecek'' dedi.
Bir gazetecinin ''Heyecanlı mısınız? Nasıl hissediyorsunuz, dün de çok yoğundunuz?'' şeklindeki sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu ''Bu kadar güzel bir günde heyecanlı olmamak mümkün değil. Konya'dan gece oldukça geç saatte döndük. Dinlendim, iyiyim, mutluyum. Kongre de güzel geçerse çok mutlu olacağım'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Umuyorum kongrenin sevinci ve heyecanı benim bütün yorgunluğumu alır '' ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kurultay için nasıl bir liste hasırlandığının'' sorulması üzerine de ''Çok güzel bir liste'' dedi. Kılıçdaroğlu başka bir gazetecinin ''liste hazırlanırken dengelerin gözetilip gözetilmediğini'' sorusunu, ''Bütün dengeler var'' diye yanıtladı.
Bir gazetecinin ''Kurultayın gerçekleştirileceği Ankara Spor Salonu'nu görüp görmediği ve nasıl bulduğunu'' sorması üzerine ''Çok güzel, gelin evi gibi'' diyen Kılıçdaroğlu, delegelelere yönelik mesajının sorulması üzerine de ''Onları seviyorum'' karşılığını verdi.
Selvi Kılıçdaroğlu da kurultaya ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine ''Kurultayın hayırlı olması'' temennisinde bulunarak, ''Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum '' dedi.

Kurultay'ın yapılacağı salona girerken de Kılıçdaroğlu, ''Listeler tamamlandı mı?'' sorusuna ''Tabii. Her şey zamanında olacak'' yanıtını verdi.

''Çarşaf liste-blok liste'' tartışmalarının anımsatılması üzerine, bu tartışmaların doğal olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''kurultaydan sonra ne tür değişiklikler olacağı'' yünündeki bir soru üzerine ''Türkiye'yi değiştireceğiz. Çağdaş, özgür bir Türkiye olacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.