CHP İstanbul'a adaylar sahnede

CHP İstanbul'a adaylar sahnede
CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylar isimlerini açıklamaya başladı.


Partinin İstanbul il başkanlığında düzenlenen toplantılarla adaylıklarını açıklayan isimler, partililerden destek istedi.

Cemal Canpolat, Şişhane’deki parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

Canpolat, il başkanlığı için parti temsilcileri ve ilçe başkanlarından destek istedi.

Canpolat, CHP oylarının düşük olduğu ilçelerde teşkilat ve vatandaşlarla içi içe çalışmak istediğini ve buralarda CHP oylarını artırmak için çabalayacağını söyledi.

Cemal Canpolat

CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de, Şişhane'deki il başkanlığı binasında adaylığını açıkladı.

Öğüt, kendisini destekleyen partililere hitaben yaptığı konuşmada gerçekleştireceği yenilikleri ve değişiklikleri anlattı. AKP iktidarı döneminde laik cumhuriyetin bir ölüm kalım mücadelesi verdiğini söyleyen Öğüt, “Ortadoğu'nun kan gölünü dönüştüğü, dış politikalarımızın itibarsızlaştırıldığı, iç politikayı kitle faşizmine dönüştürmek isteyen AKP hükümetine karşı laik demokratik cumhuriyetimizi savunmamız en büyük görevimizdir.” dedi.

Öğüt, iktidara giden en önemli yolun İstanbul'da mutlak ve mutlak iktidar olmaktan geçtiğini, Yüzde 60'ı kent yoksulu olan İstanbul'da değişim dinamiği yaratmak, emeği için geçinenleri siyasete taşımak için aday olduğunu belirterek sivil toplum kuruluşları ile sokakta sol bir cephe ve dayanışma duygusu enerjisi yaratmak için aday olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.