CHP'de diğer aday adaylarının açıklanacağı PM tarihi belli oldu

CHP'de diğer aday adaylarının açıklanacağı PM tarihi belli oldu
CHP’de kalan adayların 27 Aralık Perşembe günü açıklanması planlandığı belirtildi.
CHP’de 18 Aralık Salı günü yapılan Parti Meclisi toplantısında aralarında İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana Büyükşehir’in de yer aldığı 67 belediye başkan adayını daha ilan etti.

İSTANBUL VE ANKARA İÇİN DARALTILDI


Kritik toplantının gündemine daha önce 400 civarında belediye başkan adayının gündeme geleceği duyurulsa da, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla açıklanacak liste daraltılmıştı. Daraltılma işleminin İstanbul ve Ankara Büyükşehir adaylarının gündeme gelmesinden dolayı yapıldığı bilgisi verilmişti.

27 ARALIK’TA TOPLANMASI GÜNDEMDE

DÜZGÜN HABER’in CHP Kulisleri’nden edindiği bilgiye göre, CHP’de beşinci grup aday adaylarının 27 Aralık Perşembe günü açıklanması planlanıyor. Her zaman olduğu gibi 27 Aralık Perşembe günü önce MYK sonra da Parti Meclisi toplanarak ilan edilecek aday adayları hakkında son kararını verecek.

BURSA VE MERSİN AÇIKLANACAK


 27 Aralık’da yapılacak PM toplantısında, Bursa ve Mersin Büyükşehir adaylarının ilan edilmesi bekleniyor.

DÜZGÜN HABER’in CHP Kulislerinden edindiği bilgiye göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açıklanmasının büyük oranda netleştiği belirtiliyor.

CHP’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinse aday adaylarından, İstemihan Talay, Fikri Sağlar ve Vahap Seçer arasından eski milletvekillerinden Serdal  Kuyucuoğlu’nun isminin öne çıktığı ifade ediliyor.

İZMİR İÇİN İKİ FORMÜL YARIŞIYOR

CHP’de Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını ilan ettiği İzmir Büyükşehir adayının kim olacağı konusunda ise heyecan her geçen gün artıyor.

İzmir Büyükşehir için iki formül birbiriye yarışıyor.

Birincisi İzmir için ’Ağabey’ formülünün devreye sokulmasını kapsıyor.

Özellikle son günlerde bu formülü savunanlar; “Aziz Kocaoğlu, son defa ağabeylik yapsın, yeniden aday olsun,” söylemi yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.