CHP'de istifası beklenen ilk isim Berhan Şimşek

CHP'de istifası beklenen ilk isim Berhan Şimşek
CHP’de aylarca süren parti yönetimi sorunu, geçen ay yapılan kurultay ile çözüldü. Ancak Genel Merkez’de çözülen yönetim sorunu, örgütlerde hala sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin, daha önce eski Genel Sekreter Önder Sav tarafından atanmış bazı il ya da ilçe yönetimleriyle “kan uyuşmazlığı” içinde oldukları biliniyor.

 Ancak CHP’nin Kurultay sonrası oluşan yeni yönetimi, doğrudan il ve ilçe yönetimlerine el atmak yerine daha “diplomatik” bir formül buldu:

Milletvekili adaylığı formülü...

Bu çerçevede CHP Merkez Yönetim Kurulu 3 Ocak’ta aldığı bir kararı tüm örgüte bildirdi. Buna göre, CHP il ya da ilçe yöneticilerinden milletvekili adayı olmayı planlayanların 10 Ocak tarihine kadar mevcut görevlerinden istifa etmeleri istendi.

CHP bugün de yine bir genelge yayınlayarak bu kararı hatırlattı. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla yayınlanan genelgede ayrıca milletvekili adaylığı için istifa eden il ve ilçe yöneticilerinin yerine “genel merkezden habersiz seçim yapılmaması” da ısrarla istendi.

 Bu genelge önemli

CHP Genel Merkezi bu genelge ile Haziran ayındaki genel seçim öncesinde “kan uyuşmazlığı” çekebileceği il ve ilçe yöneticilerinin “kırgınlık olmadan” tasfiyesinin ilk adımını atmış oluyor.

 Genelgede yer alan “boşalacak il-ilçe-belge yönetim kurulu üyeliklerine örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı ile genel sekreterliğin bilgileri olmadan herhangi bir seçim yapılmaması” talimatı ise ayrılan yöneticinin yerine Genel Merkez’in hoşuna gitmeyecek bir ismi bırakmasının önünü kesiyor.

Bir örnek vermek gerekirse...

Mesela; CHP’nin en göze çarpan ve kulislerde CHP Genel Merkezi ile “kan uyuşmazlığı” içinde olduğu söylenen İstanbul İl Örgütü’nün başındaki Berhan Şimşek’in yeniden milletvekili seçilmek istemesi halinde 10 Ocak’a kadar istifa etmesi gerekiyor.

Ancak genelge ile istifa etmesi ve milletvekili adayı olması beklenen Şimşek’in yerine “Genel Merkez’in bilgisi olmadan birini seçtirmesinin” önüne geçiliyor.

 Bu örneği CHP örgütündeki pek çok il ve ilçe için çoğaltmak mümkün.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.