CHP'de seçim istifaları

CHP'de seçim istifaları
Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için il başkanları istifa ediyor.

CHP'den milletvekili aday adayı olmak için 17 il başkanı, istifa etti.

2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde, partilerinden milletvekili aday adayı olmak için bazı il başkanları, ilçe başkanları ve teşkilatlarda bazı görevlerde bulunan üyeler, CHP'deki görevlerinden istifa etti.

CHP'nin İzmir, Giresun, Gaziantep, Amasya, Sakarya, Malatya, Bilecik, Adıyaman, Kayseri, Erzurum, Yalova, Karaman, Nevşehir, Denizli, Yozgat ve Çorum il başkanlarının bazıları basın toplantısı düzenleyerek, bazıları da yazılı açıklama yaparak, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldıklarını bildirdiler.

Seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için istifa eden CHP il başkanları şöyle:

“CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, Amasya İl Başkanı Melik Derindere, Sakarya İl Başkanı Cem Hatunoğlu, Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Bilecik İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi, Çorum İl Başkanı Tufan Köse, Adıyaman İl Başkanı Ali Murat Bilgiç, Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, Yalova İl Başkanı Ertan Şener, Karaman İl Başkanı Osman Nuri Koçak, Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç,CHP Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy  ve Yozgat İl Başkanı Ali Keven.”

İl başkanlarının yanı sıra çok sayıda ilçe başkanı ile il ve ilçe teşkilatlarında bazı görevlerde bulunanlar da milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

CHP B.ÇEKMECE İLÇE BAŞKANI EROL ŞAHİN DE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISIYLA GÖREVİNDEN İSTİFA EDEREK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLACAĞINI AÇIKLADI...

ŞAHİN BASIN AÇIKLAMASINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Değerli arkadaşlar; yaklaşık 4 yıldır Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini yapmaktayım. İlçe Başkanlığına dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel TEKİN tarafından atandım;  daha sonra   CHP Büyükçekmece örgütünün 2007 – 2009  Kongrelerinde örgütün ve delegenin desteğini alarak İlçe Başkanı seçildim. Göreve geldiğimde, Büyükçekmece 9 Belde 1 İlçe Merkezi olan, yaklaşık 1.5 milyon nüfusu olan bir ilçe idi.

Ancak AKP’nin çıkardığı yasa gereği Beldelerimizin kapatılması ile bölgemizde  3 İlçe kuruldu. Arkadaşlarımın ve örgütün   bana vermiş oldukları görevle Büyükçekmece İlçe Başkanlığına devam ettim. O günden bu yana örgütümle sizlerle iki seçim yaşadık, bu seçimlerin birincisi 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri idi, bu seçimde bütün baskılara rağmen örgütümüzün büyük çaba ve azmi ile 30 yıl sonra da olsa CHP Bayrağını Büyükçekmece semalarına çekmeyi başardık. İkincisi ise 12 Eylül 2010 Referandum seçimleri idi, bu seçim daha zor bir seçim olmuştu, çünkü siyasi iktidar kendine göre bir yargı oluşturmak için her türlü baskıyı kullanıyordu ama siz Büyükçekmece örgütü bölgemizde AKP’ye geçit vermeyerek, % 54’lük bir oy oranıyla AKP Anayasasına Hayır dediniz.

Geldiğimiz bu günde ise gerek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın desteği gerekse örgütümün destekleri ve  telkinleri doğrultusunda Milletvekili Aday Adayı olmak için İlçe Başkanlığı görevinden     istifa ediyorum.

         Şunu herkesin bilmesini istiyorum dünde bugünde yarın da Partimizin iktidar olması için Partimin bir neferi olarak Cumhuriyet Halk Partisinin İktidara gelmesi için partimin ve örgütün vereceği her görevi seve seve kabul edeceğimi Partililerimizin, kamuoyunun bilmesini isterim.

Bu kararı alırken İlçe Örgütümüzün, Belediye Meclis Grubumuzun ve Belediye Başkanımızla yapmış olduğum görüşmeler sonucu, bana vermiş oldukları destek ve güvenden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.