CHP'den bir ilk!

CHP'den bir ilk!
CHP, çağrı merkezi kurup sorunları dinleyecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, parti üyelerinin sorunlarını dinlemek üzere call center (çağrı merkezi) kuracaklarını belirterek, çok yakında devreye girecek merkezde eğitilmiş kişilerin görev alacağını ve Türkiye genelinde tüm sorunların dinlenir ve cevaplanır hale geleceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, Bursa'daki parti hizmet binasında il yönetiminin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine verilen yeni görevin çok ciddi sorumluluk gerektirdiğini söyleyen Kaleli, iktidara istekli bir taban ve yönetici kadrosu ile hareket ettiklerini kaydetti.

Konuşturan, farklı görüşleri dinleyebilen, ikna olma ve etme süreçlerine yatkın bir anlayış ile çalışacaklarını belirten Kaleli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İsmet Özel'in dizelerinden yola çıkarak 'Hangi dünyaya kulak verilmişse, diğerine sağır olmayan' bir anlayış sergileyeceklerini dile getirdi.
'TARIM KESİMİ İÇİN ÖTV'Yİ KALDIRACAĞIZ'

Türkiye'nin dünyada 16'ncı büyük ekonomiye sahip bir ülke olduğunu söyleyen Kaleli, şunları söyledi:

"Ama sorunlarımız ortada. Sıcak paranın kazandığı, üreticinin hiçbir şey kazanamadığı bir ortam içindeyiz. Cinsiyete dayalı gelişmişlik endeksinde ne yazık ki en son sıralardayız. Hak ettiklerimize kavuşmuş bir ülke değiliz. Ekonomimiz sıcak bir takım girdilerle canlanmış görünüyor. Cari açık ise inanılmaz bir boyutta. Artık üreten konumundan tamamen ithal eden ve dışarıya bağımlı hale gelmiş bir ekonomiye dönüştük. Tüm bunların sebebi üretenin gereken teşvik ve özendirici politikaları görmemesi. Özellikle tarım kesiminin yaşadığı sorunlar ortada. Kaynaklar etkin kullanılırsa, bunun hesap ve kitabı yapıldı. Yakıt içinde bitkisel yağ kullanılıyor. Çevreye de zarar verip, kayıt dışılığa göz yummaktansa, ÖTV nin kaldırılmasıyla ekonomiye ve çevreye ciddi katkı sağlayacağının hesaplarını yaptık. Biz artık mutlu birey, mutlu aile mutlu toplum olabilmenin yolundayız."

'BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI KURDUK'

Partilerinde Türkiye'de belki de ilk defa bilgi teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı birimi oluşturduklarını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaleli, "Tüm çalışmalar tanıtımdan propagandaya, üye kaydından örgüt yapılanmasına iletişime eğitim çalışmalarına kadar hepsi dijital platforma getirilecek. Biz dijital ortamda işlerimizi çok daha organize yapacağız. Parti için hukuk, katılım ve iletişim son derece koordineli şekilde sağlanacak" diye konuştu.

'PARTİMİZİN EKSİK OLDUĞU YERLERDE KADINLAR ÇALIŞACAK'

Düzenlenen MYK toplantısına İstanbul'dan tanışmak için 3 otobüs kadının da geldiğini anlatan Kaleli, "Son derece katılımcı, heyecanlı, coşkulu bir ortam sağlandı. Hepsi ciddi çalışma içindeler. O kadar heyecanlıyızki kimse kendi bulunduğu bölgesinde kalmayacak. Partimizin örgütlenmesinin eksik olduğu bölgelerde aday çıkaramadığı bölgelerde Doğu'da, Güneydoğu'da çalışma içerisindeler. Herkes umutlu durumda" dedi.

Kendisinin de eğitimden sorumlu genel başkan yardımcısı olduğunu hatırlatan Kaleli, "İlk kez Call Center çok yakında devreye girecek. Burada eğitimde şikayetleri dinleyen, standart cevaplar verebilecek eğitilmiş arkadaşlar görev alacak. Türkiye genelinde tüm sorunlar dinlenir ve cevaplanır hale gelecek" diye konuştu.

Toplantının sonunda basın mensuplarının "Demokrat özerklik konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu herhangi bir tepki göstermedi. Habur hukukunu savunan Sezgin Tanrıkulu bir genel başkan yardımcınız oldu. CHP'de eksen kaymasından bahsediliyor. Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya Kaleli, şunları söyledi:

"Bunun böyle algılanmaması konusunu konuşmamda da bahsettim. Biz hak ve özgürlüklere saygılı, halkın ve devrimci anlayışın çok öne çıkarıldığı bir anlayışı benimsiyoruz. Bu anlayış partide eksen kayması değil, iktidara götürecek anlayışa sahiptir. Bizim asla parti ilkelerinden, Cumhuriyet'in temel ilkelerinden, kuruluş felsefesinden sapmamız mümkün değildir. Biz endişesiz, refah içinde bir toplum yaratmak için halkla bir çözüm arayacağız. Bu eksen kayması değildir. Ayrıca bizim için Anayasa'nın vazgeçilmez 1'inci, 2'nci, 3'üncü maddeler vazgeçilmeyecek maddelerdir."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.