CHP'den Libya'ya çağrı

CHP'den Libya'ya çağrı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, Libya Hükümetine 'halkına karşı şiddet kullanmaya son verme ve halkının meşru demokratik isteklerini karşılayacak önlemleri süratle yürürlüğe koyma' çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, Libya Hükümetine ''halkına karşı şiddet kullanmaya son verme ve halkının meşru demokratik isteklerini karşılayacak önlemleri süratle yürürlüğe koyma'' çağrısında bulundu.

Korutürk, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Libya'nın Türkiye ile tarihi bağlara sahip, yakın ekonomik ve ticari ilişkileri bulunan bir ülke olduğunu belirten Korutürk, gelişmeleri endişeyle izlediklerini ifade etti. Libya halkının iyiliğinin, Türkiye için önemli olduğunu da vurgulayan Korutürk, açıklamasında şunları kaydetti: "Libya Hükümetinin halkın meşru isteklerini karşılayacak diyalog yollarını bulup kullanmak yerine olayları şiddet kullanarak bastırma çabalarına girişmesini şiddetle kınıyoruz. Libya'da ölü sayısının artmasından ciddi endişe duyuyoruz. Libya Hükümetini, kendi halkına karşı şiddet kullanmaya son vermeye ve halkının meşru demokratik isteklerini karşılayacak önlemleri süratle yürürlüğe koymaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamada, "Hükümeti Libya'daki olaylarla derhal ilgilenmeye, süratle Libya Liderliğini sağduyuya ve kardeş Libya halkının karşı karşıya kaldığı baskıya son vermeye yöneltecek söylem ve girişimler içine girmeye çağırıyoruz.'' denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.