CHP'li başkanlar müfettişlerden yakındılar

CHP'li başkanlar müfettişlerden yakındılar
Cumhuriyet Halk Partili 12 belediye ortak basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanları hükümetin itibarsızlaştırmak için CHP'li belediyeleri siyasi baskı altında tuttuğunu iddia etti.

 Büyükçekmece Belediyesi'nin 101. kez müfettiş soruşturmasından geçtiğini söyleyen İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, müfettişlerin ve baskınların CHP'li belediyeleri kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak için yapıldığını savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'daki 12 CHP'li belediye başkanıyla birlikte Swiss Otel'de basın toplantı düzenledi. Toplantıya Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Yervant Özuzun, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Suna Göçer katıldı.

Toplantıda basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, toplantının temel amacının CHP'li belediyelere yönelik saldırılar olduğunu söyledi. Ak Parti hükümetinin ilk olarak 2010 yılında Maltepe Belediyesi'ni baskı altına almaya çalıştığını ileri süren Salıcı, "Bir baskın furyası başladı. Ardından Silivri Belediyesi geldi. Ardından 2011 içinde Sarıyer, Avcılar, Büyükçekmece, sonra döndüler tekrardan Maltepe'ye, Kadıköy'e, en son 2012 yılı içinde Adalar Belediyemize baskın düzenlediler." dedi.

 CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'daki CHP'li belediye başkanlarının neredeyse tamamının cep telefonlarının dinlenildiğini iddia etti. 


İstanbul'un CHP'li 12 belediye başkanı Swisotel'de düzenlenen ''Sosyal Demokrat Belediyeler halk için çalışmaya devam edecek'' adlı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda başkanlar adına Oğuz Kaan Salıcı konuştu. Salıcı, Ak Parti hükümetinin CHP'li belediyelerden rahatsız olduğunu iddia ederek şunları söyledi: 


''Şu anda 12 tane belediye başkanı İstanbul halkına hizmet vermeye çalışıyor. Fakat bundan rahatsız olan AKP Hükümeti, baskın furyasına 2010 yılında ilk önce Maltepe Belediyesi ile başladı. Ardından Silivri ve 2010 yılı içinde de Sarıyer, Avcılar, Büyükçekmece sonra tekrar Maltepe-ye döndüler. Kadıköy ve en son 2012 yılı içinde de Adalar Belediyesi-ne baskın düzenlediler.'' 


-''Başkanlarımızın telefonları dinleniliyor''- 


''Bizim belediye başkanlarımızın neredeyse tamamının cep telefonları dinlenmektedir'' diyen Salıcı, ''Belediye başkanının telefonunu dinlemek ve baskı altına almaktan belediye çalışanlarını kameralar eşiğinde tutuklamaktan ve daha sonra da paşa paşa salıvermekten amaçlanan şey nedir'' diye sordu. 


Son saldırıların Kadıköy ve Ataşehir belediyelerine yapıldığını söyleyen Salıcı, Büyükçekmece Belediyesi'ne 101. müfettişin inceleme için geldiğini ifade etti. 

-''Gücünüz yetiyorsa sandıkta yenin''- 

CHP'li belediyelerin veremeyeceği hesabı olmadığını ileri süren Salıcı, ''Bizim yapmış olduğumuz siyasetin sonucunda 2014 yılında şu anda temsil etmiş olacağımız belediyeleri tekrardan kazanacağımızdan ve bu belediyeleri alacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Eğer gücünüz yetiyorsa gelin bizim belediye başkanlarını sandıkta yenin. Gelin CHP'yi 2014 yılında sandıkta yenin.''

AK Partili belediyelere yapılmayan her şeyin muhalefet belediyelerine yapıldığını savunan Salıcı, CHP'li belediye başkanlarının tamamına yakınının cep telefonlarının dinlendiğini söyledi. Salıcı, "Bu telefonu dinlemekten, belediye başkanının halka hizmet etmekten başka hiçbir görevi ve niyeti yok, belediye başkanının telefonunu dinlemekten, baskı altına almaktan, belediye çalışanlarını kameralar eşliğinde tutuklamaktan ve daha sonra paşa paşa salıvermekten amaçlanan şey, CHP'li belediyeleri siyaseten itibarsızlaştırmaktır." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın CHP'li bazı belediyeleri, Alman Vakıfları'ndan kredi almak ve bu paraları terör örgütüne aktarmakla suçladığını hatırlatan Salıcı, "Türkiye Almanya Mali işbirliği anlaşması altında kendi imzası çıktı. Çoğunluğu AKP'li belediyeler tarafından alınmış kredilerin altında Hazine Müsteşarlığı'nın onayı çıktı. Sonra resmi muhatap olarak Türk Belediyeler Birliği Başkanlığı'nın kabul edildiği, o başkanın da Sayın Kadir Topbaş olduğu ortaya çıktı." ifadesini kullandı.

CHP'li belediyelerin yaptıkları hizmetlerden dolayı hükümet tarafından suçlu ilan edildiğini öne süren Salıcı, "En son bu saldırılardan Kadıköy ve Ataşehir Belediyemiz nasiplendi. Yapılan işlerin tamamında AKP'nin siyasi saldırısı söz konusu. Buradan çok açık bir şekilde ilan ediyoruz. Bizim belediyelerimizin hiçbirinin verilemeyecek hesabı yoktur. Eğer elinizde bir bilgi belge varsa bizim yargıdan kaçmak hukuksuz yollara yönelmek gibi bir anlayışımız olmadı. Varsa elinizde bilgi belge buyurun getirin açıklayın, biz de gereğini yapalım." şeklinde konuştu.

Normalde bir belediyenin yılda bir kez ya da iki yılda bir kez İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimine tabi tutulduğunu dile getiren Salıcı, CHP'li belediyelerin her gün inceleme altında olduğunu söyledi. CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne 101. Müfettişin geldiğini anlatan Salıcı, "İçişleri Bakanlığı yada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yönlendirilen müfettişlerin 101.si bu gün Büyükçekmece Belediyesi'nde göreve başladı." dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkanları da kendilerini savundu. En fazla denetime tabi olan belediyenin kendileri olduğunu kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 120'ye yakın müfettiş soruşturmasından geçtiklerini ifade etti. Öztürk, 100'ün üzerinde müfettiş soruşturması geçiren belediye başkanının mahkumiyet almamasının soruşturmaların gereksiz ve siyasi yapıldığının kanıtı olduğunu belirtti. Son zamanlarda hakkında yolsuzluk haberleri çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de iddiaları yalandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.