CHP'Lİ GÖKMEN'DEN AKP'Lİ KADIOĞLU'NA CEVAP

CHP'Lİ GÖKMEN'DEN AKP'Lİ KADIOĞLU'NA CEVAP
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, AKP’li Belediye Başkanı Kadıoğlu’na cevap verdi:
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, geçtiğimiz hafta partisine yönelik açıklamalarda bulunan AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na cevap verdi. Kadıoğlu’nun kullandığı üslubun bir Belediye Başkanına yakışmayacağının altını çizen CHP’li Başkan Gökmen, “2019’da Esenyurt halkı size dur diyecek. Kullandığınız üslup, hakaretvari yaklaşım Esenyurt halkına karşı yapılmıştır. Halkı küçümseyerek, aşağılayarak, hakir görerek yaptığınız konuşmayı size iade ediyoruz” dedi.

REZALETE KİM İZİN VERDİ”

2004 yılına kadar sosyal demokrat belediyecilik ile yönetilen Esenyurt’un bütün kazanımlarının AKP’li belediye yönetimi tarafından tahrip edildiğini belirten CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, “2004 yılına kadar CHP’li sosyal demokrat belediyeciliğin Esenyurt’a kazandırdıklarını bir bir peşkeş çektiniz. Adile Naşit Parkı kimlere peşkeş çekildi? Mustafa Kemal Meydanı ve Parkı’nın yerine AKBATI ile AKKOZA inşaatlarını kim yaptırdı, bu rezalete kim izin verdi? Esenyurt’un bütün yeşil alanları tahrip edildi, talan edildi. Her köşe betonlaştırıldı. Çocuklarımızın soluk alacağı, oyun oynayacağı parkları yandaşlara hediye ettiniz. Geldiğinizden beri uyguladığınız politikalarla çocuklarımızı evlere hapsettiniz, güneş görmeyen sokaklara mahkum ettiniz” diye konuştu.

OKUL ve HASTANE AYIBI SİZİN DEĞİL Mİ?”

Esenyurt’ta gün geçtikçe artan plansız ve anlamsız büyümenin yoksul yurttaşları çaresizliğe mahkum ettiğini de ifade eden Başkan Gökmen, “Bu ayıp sizin değil mi” diye sordu. CHP’li Gökmen, “Esenyurt’ta daire alan bir vatandaş çocuğunu gönderecek okul bulamıyor. Doğru Esenyurt büyüyor, kalabalıklaşıyor ama yaşanmaz hale geliyor sizin sayenizde. Çünkü anayasada yer alan eğitim ve sağlıktan eşit yararlanma hakkını gasp ediyorsunuz. Okullarda 60 öğrenci aynı sınıfta eğitim görüyor. Hastanede kuyruklar 300 – 500 kişiden oluşuyor. Esenyurt’un yoksul yurttaşları, Esenyurt’taki hastaneden yararlanamadıkları için Büyükçekmece yada Avcılar’a giderek çare arıyorlar. Bu ayıp sizin değil mi?” dedi.

KENT İNHANETLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ”

Esenyurt’taki imar sorununa da değinen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, kente karşı işlenen hiçbir suçu görmezden gelmeyeceklerini belirtti. Gökmen, sözlerine şöyle devam etti; “Sizin hizmet anlayışınız, yandaşlarınıza rant yaratmakla eşdeğer. Reklamını yaptığınız, hizmet olarak sunduğunuz bütün işlerin altından bit yeniği çıkıyor. Binlerce konut mağduru yarattınız. Maket üzerinden satış yapan, insanların umutlarını sömüren inşaat şirketlerine göz yumdunuz. “Bu inşaatın garantörü benim” diyerek satışına destek olduğunuz projenin kaç yüz insanımızı mağdur ettiğini, inşaat yetkililerinin dolandırıcılıktan ağır ceza mahkemesinde yargılandığını unutacağımızı mı sanıyorsunuz?

İstanbul’un ve özelde Esenyurt’un göç geçmişini bilmeyenler bugün çamur edebiyatı yapıyorlar. Zorunlu göçle Esenyurt’a gelenler çamurun ortasında yaşamaya başladılar, doğru. Ama 1989 yılında göreve gelen sosyal demokrat belediye ekibi önce barınma sorununu, sonra da kentleşmeyi hedef alarak göçerleri rahata erdirmeye uğraştı. O küçümsediğiniz CHP’li belediyecilik, HABİTAT ödülü aldı, “yoksul ülkelerde konut sorununa çözüm” plaketiyle ödüllendirildi. Siz ne yaptınız? Koca koca gökdelenleri Esenyurt’un bağrına bıçak gibi sapladınız. Esenyurt artık “esmeyenyurt” haline geldi. Zemine yada şartlara bakmadan yoğun yapılaşmaya göz yumdunuz. Dünyaya ve Türkiye’ye örnek yaratan CHP’li belediyeciliğe dil uzatmaktan utanmıyor musunuz?”

ESENYURT HALKI SİZİ EMEKLİ EDECEK”

2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler için bugünden çalışmaya başladıklarını ve projeler geliştirdiklerini söyleyen CHP’li Başkan Ali Gökmen, “Bizim sizinle sorunumuz, işbilmezliğinizdendir. Buradan Esenyurt’a söz veriyoruz; ilk yerel seçimde sizin işinize son vereceğiz, emekli olacaksınız. Verdiğiniz zarardan kurtaracağız Esenyurt’u” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.