CHP'li İnce'den sert eleştirler

CHP'li İnce'den sert eleştirler
Muharrem İnce bölgemizden geçti. Silivri, Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde CHP örgütlerini ziyaret eden İnce yaptığı konuşmalar ile AKP iktidarına yüklendi..
 
Sabah erken saatlerde önce Silivri ardından Büyükçekmece CHP İlçe örgütlerini ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce Büyük Mübadele Derneği’nin düzenlediği Mübadelenin 88. yıl törenlerine de katıldı.
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı Gençlik Kollarının konuğu olarak yaklaşık bir saat partililere seslenen Muharrem İnce burada yaptığı  konuşma ile sık sık partililerin tezahüratlarıyla karşılandı.
Salona güçlükle girebildi
İnce’nin gelişinden önce ilçe merkezini dolduran partililer izdiham yarattı. Konuşması öncesinde kendisiyle tanışmak ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu Muharrem İnce salona girmekte güçlük çekti.
İlçe başkanı İmamoğlu güvence verdi
Alkışlar eşliğinde salondaki yerini alan İnce partilileri selamladı.
Açılış konuşması yapan CHP Beylikdüzü ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sayın başkanım ilçemize hoşgeldiniz. Aktif 3 bin üyemizle birlikte her gün mahalle, sokak ve sitelerde partimizi anlatıyoruz. Kadın ve gençlik kolları üyelerimizle yaptığımız çalışmaları güne başlarken değerlendirip raporlara dönüştürüyoruz. Hedefimiz genel seçimlerde 5 bin, yerel seçimlerde de 10 bin aktif partili ile birlikte sokakta olmaktır. İlçemizde birinci parti olmakla yetinmeyeceğiz, açık ara ile sonuç alacağız bunun güvencesini veriyorum. 2014 yılında da yerel yönetimde CHP iktidarını size teslim edeceğiz” dedi.
“9 Yılda AKP’li Yıllar”
Kendine has akıcı üslubu ile konuşmasına başlayan Muharrem İnce gündemi değerlendirerek partililere seslendi.
İşte İnce’nin konuşmasında satırbaşları
Sınavlardaki kopya skandalı: “bunlar kopyacı değil ahlaksız. Kopyacılık bile bir emek gerektirir. Bunlar hiç bir emek harcamadan sınavları kazanmaları için soru sonuçlarını önceden birilerine dağıttı.”
CHP’nin direniş çağrısı: “AKP’nin TBMM’deki sayı çoğunluğuna karşı her alanda mücadele veriyoruz. “gerekirse sokak direnişlerini başlatırız” “o gök kubbeyi başınıza yıkarız” dedik Başbakan “eşkiyamısınız” dedi. Biz Emperyalizme ve yabancı işbirlikçilere karşı direnişin simgesi CHP’nin mensuplarıyız. Bugün de yerli işbirlikçilere karşı direnmesini biliriz. Eşkıya eskiden dağda olurdu, ulaşılamazdı. Asıl eşkiyalık dokunulmazlık zırhının arkasına saklanıp yargıdan kaçmaktır. 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti için koyduğun vergiyi 2011 yılında da almaktır. 12 yaşındaki çocuğu bir el hareketi nedeniyle seçim otobüsünün içine sokup boğazını sıkmaktır. Teğmen’in cep telefonuna sonradan bilgi ekleyerek suçlamaktır. Yağda, peynirde, tuzda ve ekmekte KDV’yi koyup pırlanta ve Yat’ta KDV’yi kaldırmaktır. Sen CHP’ye eşkiya diyeceğine Habur’da 34 kişinin ayağına yargı götürerek kişi başına 7 dakika yargılama yaptığını anlat. 180 kişinin katili Hizbullah sanıklarını halaylarla tahliye edip kaçmalarına göz yumduğunu anlat.”
Hibullahçıların tahliyesi:”Bugün Türkiye Hizbullahçıların tahliyesini tartışırken AKP “suçlu Yargıtay” diyor. Neden Yargıtay’ı suçluyorlar biliyormusunuz? Sıra Yargıtay’ın kuşatmasına geldi, zemin hazırlıyorlar. Hizbullahçıların dosyaları Yargıtay’da 5 ay bekledi, Adli Tıp’ta 5 yıl bekledi. Adli Tıp kuşatılmış, ele geçirilmiş bir kurumdur”
Cumhuriyet’in farkı: “ben 30 yıl önce Yalova’da çobandım. İsmet İnönü geldi kirli elbiselerimle gittim elini öptüm. Ayakkabılarımız yırtıktı. Yalova’da bir kız çocuğu vardı, çok güzel ayakkabı giyerdi hepimiz onun ayakkabılarına bakardık. Ve o gün çobanlık yapan genç Muharrem İnce Milletvekili oldu. O genç kızda Milletvekili oldu. O kız İsmet İnönü’nün torunu Gülsüm Bilgehan’dı. İşte Cumhuriyet böyle bir şeydir. Çoban ile Cumhurbaşkanının torunu aynı şansa sahip olabiliyor. Bunların derdi ise Cumhuriyet.
CHP’nin Kaynağı: “Sayın genel başkanımızın vaatleri için “kaynağınız nerede” diyorlar. Kaynağımız AKP: aldıklarını geri alacağız, kamu zararını tahsil edeceğiz. Kaynak budur”
Partililere nasihat: “en kötü CHP’li hangisidir biliyormusunuz? Seçim günü ilçe başkanına gelerek “bir yaşlı var araba bul onu getirelim oy kullansın” diyen partilidir. Ona “sen ne işe yararsın diyeceksiniz. Bu seçim sürecinde her partili bir genel başkan, bir grupbaşkanvekili, bir il başkanı bir ilçe başkanı olmalıdır. Bahane değil çözüm üreteceksiniz”
Erdoğan 1993 yılında ne dedi?: “Başkanlık sistemini tartışıyorlar. Bakın Tayyip Erdoğan 1993 yılında RP İstanbul İl Başkanı. Başkanlık tatışmaları için, “bunlar bir özentinin veya ABD’nin tavsiyeleridir” diyor. Kayıtlar burada. Bugün ben de aynı şeyi söylüyorum. Ya Tayyip bey neyi söylüyor”
Eğitimle aşacağız: “bu dönemden kurtulacağız. Çalışarak kurtulacağız, eğitimle kurtulacağız. Bir Japon yılda 25 kitap okuyor, 6 Türk yılda bir kitap okuyor. Bu karanlığı yaracağız”
Referandumun sonuçları: “Referandum bitti, 12 Eylülcüleri yargıladılar mı? Kenan Evren’in maaşına zam yaptılar. Engelliye, emekliye, kadına şiddet’e pozitif ayrımcılık dediler hangisini uyguladılar? Ben herkesi anlıyorum da dönekleri, solcu bozuntularını ve beyni plastikten yapılmışları anlayamıyorum. “yetmez ama evet” diyenlere Vatan haini denmez de ne denir”
Siyasi partiler para gibidir: “son olarak sizlere tavsiyem şudur: önünümüzdeki seçimlerde siyasi partileri ışığa tutun içinde Atatürk varsa gerçektir, yoksa sahtedir. Ona göre oyunuzu kullanın”
Sıra size de gelecek: ‘Çiftçiye ananı da al git diyor sesimizi çıkarmıyoruz çünkü çiftçi değiliz, öğrenciyi jopluyor sesimizi çıkarmıyoruz çünkü öğrenci değiliz, Galatasaray seyircisine nankör diyor sesimizi çıkarmıyoruz çünkü Galatasaraylı değiliz, CHP’ye eşkıya diyor sesimizi çıkarmıyoruz çünkü Cumhuriyet Halk Partili değiliz, Tekel işçisine biber gazı sıkıyor sesimizi çıkarmıyoruz çünkü Tekelci değiliz. Ancak bir gün sıra sana da gelecek.’
 
İlçe yöneticileri ve meclis üyeleri ile görüştü
Konuşmasının sonunda ilçenin toplantı salonunda CHP Beylikdüzü ilçe yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleriyle bir araya gelen Muharrem İnce çalışmalar hakkında bilgi aldı
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.