CHP’ye yeni model

CHP’ye yeni model
CHP’de, PM ve MYK’nin daha işlevsel ve katılımcı bir çalışma yürütebilmesi için örgüt sorumluluğu yayılacak, sendikalara ağırlık verilecek, kadınlar daha çok temsil edilecek, parti grubu ile genel merkez koordineli çalışacak, görev alanları çeşitlendirile

Kılıçdaroğlu, PM’nin bugünkü toplantısında yeni yönetim planını açıklayacak

CHP’ye yeni model

CHP’de, PM ve MYK’nin daha işlevsel ve katılımcı bir çalışma yürütebilmesi için örgüt sorumluluğu yayılacak, sendikalara ağırlık verilecek, kadınlar daha çok temsil edilecek, parti grubu ile genel merkez koordineli çalışacak, görev alanları çeşitlendirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yeni parti meclisinin yapacağı ilk toplantıda MYKyi atayacak ve yeni yönetim modelini anlatacak. Kılıçdaroğlunun 13 olan genel başkan yardımcısı sayısını arttırması ve örgütlerin sorumluluğunu birden fazla yardımcısına paylaştırması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu PM ve MYKnin daha işlevsel ve katılımcı bir çalışma yürütmesi için yeni bir yönetim modeli ortaya koymaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlunun her PM toplantısında belirlenen bir konuda sunuş yapması ve ardından bunun tartışmaya açılması planlanıyor. Tüzükte PMnin en geç 2 ayda bir toplanması öngörülüyor. Ancak Kılıçdaroğlunun PMyi her ay toplamak ve güncel gelişmeleri tartışmak istediği vurgulandı. Kılıçdaroğlunun bugünkü toplantıda PMye, Bilim Platformu Başkanı Sencer Ayata tarafından aile sigortasının anlatılması talimatını verdiği bildirildi.

Yardımcılar artacak

Kılıçdaroğlunun PM toplantısında genel başkan yardımcılarının sayısının arttırılması için yetki de istemeye hazırlandığı bildirildi. Kulislerde önceki yönetimde 13 olan genel başkan yardımcısı sayısının 15e çıkabileceği konuşuluyor. Yeni oluşturulacak görev alanları içinde bilgi teknolojilerikonusunun da yer alması ve bu göreve Emrehan Halıcının getirilmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlunun 81 ildeki CHP teşkilatlarının sorumluluğunu birden fazla genel başkan yardımcısına paylaştırmayı planladığı öğrenildi. Bu durumda, bugüne kadar teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Gürsel Tekin örgütlerden sorumlu tek isim olmayacak, bir ya da iki genel başkan yardımcısı ile birlikte bu sorumluluğu paylaşacak. CHP liderinin, seçimlerde desteğini almak istediği sivil toplum örgütleri ile partisi arasındaki iletişimi güçlendirmek için de bu alanda birden fazla isimden yararlanmak istiyor.

MYKde Gürsel Tekin, İzzet Çetin, Umut Oran, Hurşit Güneş, Süheyl Batum, Sencer Ayata gibi isimlerin yerini koruması bekleniyor. MYKde parti meclisinden en az 3 kadının yer alması bekleniyor. İş kadını Sena Kalelinin yönetime girmesine kesin gözüyle bakılırken Gülsün Bilgehanın da Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması bekleniyor.

Eskileri unutmadı

Kılıçdaroğlu ile eski Genel Sekreter Önder Savın yollarının ayrıldığı 3 Kasım depremisırasında Savın yanında yer alan Faik Öztrak, Gökhan Günaydın ve Gülsün Bilgehan ile eski Genel Başkan Deniz Baykala yakınlığı bilinen Bihlun Tamaylıgilin adları da MYKye girebilecek isimler arasında geçiyor.

Din sosyoloğu Muhammed Çakmakın CHP tabanında tepki gören sözleri nedeniyle MYKye girme şansının kalmadığı yorumları yapılan CHP kulislerinde, Çakmakı uyaran Kılıçdaroğlunun modern görüşleriyle dikkat çeken emekli müftü İhsan Özkesi MYKye alabileceği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlunun insan hakları ve güneydoğu politikaları konusunda eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulunu parti yönetimine alabileceği ileri sürülüyor. CHP lideri, parti meclisine aldığı uluslarası ilişkiler konusunda deneyimli üç isim arasından ise Türkiyenin Paris ve Moskova büyükelçiliklerinin yanı sıra Türkiyenin Irak Özel Temsilciliği görevlerini de yürüten emekli Büyükelçi Osman Korutürkü dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ataması bekleniyor.

Partinin idari ve mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneşin bu konumunu koruması ve seçim kampanyasının bütçesini yönetmesi bekleniyor.

CHP liderinin, şu andaki Genel Sekreter Süheyl Batumu hukukçu kimliği nedeniyle Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirebileceği ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.