"Çiçek'in açıklamalarını olumlu buldum"

"Çiçek'in açıklamalarını olumlu buldum"
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in açıklamasını olumlu bulduğunu belirterek, "Sayın Meclis Başkanı grup başkanvekilleriyle ilgili bir araya gelinebileceği şeklinde bir açıklama yaptı. Ama bu bir araya gelme hangi şeki
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamayı "olumlu" bulduğunu söyledi. Basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, "Olumlu buluyorum" dedi.

Bir basın mensubunun, "Sizi yemine davet etti" sözüne Hamzaçebi, "Ama onun öncesinde Sayın Meclis Başkanı, grup başkanvekilleriyle bir çalışma yapma anlamında bir görüşü de ortaya koydu. Konuşmanın bütününü değerlendirmek gerekir, son cümle tek başına bir anlam ifade etmez. Olumsuz değerlendirmiyorum" dedi.

"Bu biraraya gelme ne zaman olacak, bekleyip göreceğiz"

"Sayın Meclis Başkanı'ndan grup başkanvekillerini çağırıp ortak bir çalışma yapılması konusunda davet bekliyor musunuz?"
sorusuna da Hamzaçebi, şöyle dedi:
"Sayın Meclis Başkanı grup başkanvekilleriyle ilgili bir araya gelinebileceği şeklinde bir açıklama yaptı. Ama bu bir araya gelme hangi şekilde olacaktır, nasıl olacaktır, ne zaman olacaktır buna yönelik bir ipucu vermedi, bekleyip, görmek gerekir. Parlamentonun meşru organları var. Bu organlar, grup başkanvekilleri Danışma Meclisinde de bir araya gelebilirler Meclis Danışma Grubu'nda da bir araya gelebilirler, başka bir şekilde de bir araya gelebilirler. TBMM Başkanı nasıl bir yöntem düşünüyor, onu bilemem."


CHP yemin edecek mi?

"Yarın yemin edecek misiniz?"
sorusuna Hamzaçebi, "Şu açıklamalardan siz ne çıkardınız. Önce bu anlaşma zemininin, uzlaşma zemininin ortaya çıkması gerekir. Sayın Meclis Başkanı da uzlaşma zeminini yaratma gayreti içerisinde. Henüz bu zemin ortaya çıkmış değil" dedi.

Başbakan'ın sözlerine yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin anımsatılması üzerine CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "Sayın Başbakan'ın açıklamaları üzerine bir olumsuz değerlendirme yapmayı doğru bulmam, Sayın Başbakan dün de olumlu açıklama yaptı. Ben Sayın Başbakan'ın dünkü açıklamasının olduğu yerdeyim, o olumlu havayı devam ettirmek gerekir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.