'Çizilirsem, kapıcı olurum'

'Çizilirsem, kapıcı olurum'
CHP'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımıcısı Gürsel Tekin, kurultay öncesinde açıklamalarda bulundu.CHP’nin yarınki kurultayla birlikte oluşacak yeni yönetimininin kendisine koyduğu başarı kriterini ilk kez Gürsel Tekin açıkladı. Partinin şu andak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kurultaya giderken Parti Meclisi (PM) listesiyle ilgili olarak “Parti dışında uzun süre kalmış olanlar bir süre partideki havayı solumalı. CHP okulundan örgüt emekçileri ağırlıkta olmalı” mesajı verdi. Tekin “Listeyi daha önce Önder Sav yapıyordu, şimdi Tekin yapacak” değerlendirmelerine “Örgütün taleplerini aktarırım, Genel Başkan listesini yapar. Liste, adam dayatmak saygısızlıktır” diye tepki gösterdi. Tekin kurultayda kendisini “çizme” planlarıyla ilgili olarak da “Başarısız mıyım, hırsız mıyım? Çizsinler, düşürsünler. Düşürürlerse genel başkanın danışmanı olurum, kapıcısı olurum” dedi.

“Yüzde 30’un Altında Kalırsak Bırakırım”

CHP’nin yarınki kurultayla birlikte oluşacak yeni yönetimininin kendisine koyduğu başarı kriterini ilk kez Gürsel Tekin açıkladı. Partinin şu andaki en güçlü ikinci adamı konumundaki Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “yüzde 30’un altını başarısızlık sayarız” sözleriyle ifade etti.

Kılıçdaroğlu ile birlikte çalıştıkları 2009 yerel seçimleri öncesinde yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarının kendilerini yüzde 28 gösterdiğini aktaran Tekin haziran ayındaki genel seçimlere yönelik beklentisini şöyle dile getirdi: “Ben o rakamların toplumdaki kıpırdanmayı yansıtmadığını görmüş ve yüzde 35-38 aralığında oy alacağımızı tahmin etmiştim. Nitekim İstanbul’daki kampanya yüzde 38.3 oy çıkardı. Şimdi de sokağa çıktığımda aynı hava var. Yüzde 30’un üzerindeyiz ve seçime doğru bu oran daha da artacaktır. Hedefimiz yüzde 38-40. Ben kişisel olarak yüzde 30’un altını başarısızlık sayarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.