Danıştay gerilime zemin hazırlıyor

Danıştay gerilime zemin hazırlıyor
Sincan’da esnafla sohbet eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, Danıştay’ın ALES kılavuzundaki kılık kıyafet düzenlemesinin yürütmesini durdurmasını eleştirdi.

Bahçeli, “Danıştay, önemli mesafelerin kat edildiği, üniversitelerde başörtüyle girişin rahatlatıcı yönlerinin oluştuğu bir ortamda, bu tür davranışlarla Türkiye’yi germek isteyenlere zemin hazırlamaktan başka bir hizmet sunmamaktadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay’ın ALES kılavuzundaki kılık kıyafet düzenlemesini durdurmasına ilişkin kararını eleştirerek, “Yıllardan beri bu ülkede başörtüsü konusu tartışılıyor. Danıştay, şimdi kalkıp önemli mesafelerin kat edildiği, üniversitelerde başörtüyle girişin rahatlatıcı bazı yönlerinin oluştuğu bir ortamda, bu tür davranışlarla Türkiye’yi germek isteyenlere zemin hazırlamaktan başka bir hizmet sunmamaktadır” dedi.

Milletimiz dur diyecek

Bahçeli, dün Sincan Merkez Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra esnafı ziyaret ederek, sohbet etti, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MHP lideri bir gazetecinin, “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru noktasında Başbakan Erdoğan kamuda başörtüsü serbestisinin zamanla geleceğini söylemişti. Bunun için ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine de şunları söyledi: “Türkiye seçim sürecine girdi. Siyasi partiler, değişik konularda değişik vaatlerde bulunuyor. Fakat bilinen bir gerçek var. Özellikle 12 Eylül’de yapılmış olan referandumda kabul edildiği ifade edilen Anayasa değişikliklerinin gizli gündemleri, aradan geçen süre içerisinde teker teker ortaya konmaktadır. Seçim sürecine kadar da bu böyle devam edecektir ancak milletimiz seçim günü bu yanlışlıklarının hepsine ‘dur’ diyebilecek bir iradeyi ortaya koyacaktır.”

Sözle milliyetçilik olmaz

Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın son zamanlardaki milliyetçi söylemleriyle MHP’nin tabanından oy almaya çalıştığı söyleniyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da şu karşılığı verdi: “Sözle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik bir hayat biçimidir ve yılların mücadelesini öngörür. İki-üç tane milliyetçi söylemle milliyetçi oyları kazanacağını zannedenler önümüzdeki muhtemel seçimlerde neticenin ne olacağını göreceklerdir ve önümüzdeki günlerde AKP iktidardan düşecektir. Bundan herkes emin olsun.”

Pazarlığın yeni boyutu

Bahçeli, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın ev hapsi istediği iddialarıyla ilgili de “Pazarlığın yeni bir boyutu herhalde” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.