Değirmenci aday adaylarını örgütle buluşturacak

Değirmenci aday adaylarını örgütle buluşturacak
CHP Silivri Eski İlçe Başkanı ve 3. Bölge Milletvekili aday adayı Selami Değirmenci, görevlerinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan ilçe başkanlarını Silivri'de bu akşam gerçekleşecek olan örgüt toplantısına davet etti.
 Değirmenci örgütün Silivri üyelerinin aday adaylarını tanıması amacı ile davette bulunduğuna dikkat çekti. Bu akşam Silivri Ünsal Düğün Salonunda yapılacak toplantıya İstanbul il başkanı Nebil İlseven de katılacak.
CHP'nin örgüt konuşuyor toplantısına daha önce ilçe başkanlığı görevinde bulunan ve yaklaşan genel seçimler dolayısı ile görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan Ali Uçar (Bağcılar), Selami Özdemir (Güngören), Erol Şahin (B.çekmece), Dilek Baki (Bakırköy), Hüseyin Özkahraman ( Bahçelievler) ve Hikmet Altunkalem (Arnavutköy) 6 eski ilçe başkanının katılması bekleniyor. Değirmenci konuyla ilgili olarak, “Partililerimize bölgemizden aday adayı olan arkadaşlarımızı tanıtmak istedik bu yüzden eski ilçe başkanı, yeni milletvekili aday adayı arkadaşlarımızı da toplantıya davet ettik. Müsait olanlar toplantımıza gelecek. Konuşmak isterlerse söz veririz konuşur kendilerini tanıtırlar.Eğer onlarda beni davet ederlerse bende seve seve katılırım. Oradaki üyelere kendimi tanıtmak maksadı ile.” dedi.
 
Belirsizlikler devam ederken çalışamıyoruz
Değirmenci, bölge aday adaylarının çalışmalarını yapabilmesi için ön seçim koşullarının belirsizliğinin engel olduğuna dikkat çekti. Selami Değirmenci konuşmasında "Ön seçim olursa, çıkıp üyelerle tanışma çalışması yapmamız lazım. Ama üyelere sorulmadan merkez yoklaması yapılırsa, bu üyeler arasında mı yapılacak, delegeler arasında mı yapılacak onu bilememiz lazım. Delegeye göre yapılırsa Silivri’de 800 kişi oy kullanacak. Üye ile yapılırsa yaklaşık 3 bin kişi oy kullanacak. Bölgemizde ise delege ile tercih yapılırsa 10 bin kişi eğilim yoklamasında oy kullanacak, üye ile olursa 50-55 bin kişi oy kullanacak. Onun için bizlerde hangi yönteme göre çalışacağımızı henüz bilmiyoruz. Muhtemelen 20 Şubat’a kadar yöntemler belli olur. Henüz il yönetimi de atanmadı. İl yönetimi atanacak. İl başkanımız buraya geldiğinde il yönetiminin de atanmış olacak. İl yönetimi belli olduktan sonrada boşalan ilçe yönetimlerinin ataması belli olacak. Bu belirsizlikler ortadan kalkmadan doğru dürüst çalışma yapamıyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz." dedi.
 
Sezen ilçe başkanı olursa sıkıntı olur
İl Genel Meclis Üyesi Şerif Sezen'in ilçe başkanı olacağı yönündeki söylentileri de değerlendiren Değirmenci, "Örgütün böyle bir kararı yok. Örgüt Hüseyin Şahin'i önerdi. Örgüte rağmen Şerif Sezen'in atanması sıkıntı yaratır. Seçim arifesinde böyle bir kriz yaratılırsa parti bunu kaldıramaz. Uyuşmazlık olacağını sanmam. Örgütün önerdiği Hüseyin Şahin'in atamasına kesin gözü ile bakıyoruz " dedi. Değirmenci konuşmasında "Öyle bir çalışma yok. Onu Şerif Sezen kendisi çıkardı. Sanki varmış gibi gittiği her yerde ilçe başkanı ben olacağım diye çalışma yapıyor. Belediye meclis üyesi yada il genel meclis üyesi olan birisinin ilçe başkanı olmasında hiçbir mani yok. Sadece belediye başkanları siyasi görev alamıyor. Hüseyin Şahin yönetim kurulu kararı ile ilçe başkan vekili olarak görevlendirilmiştir. Bize göre kesin olarak da ilçe başkanlığına atanacaktır. İlçe yönetimi kimi belirlemişse o gelecektir göreve. Bu yönetim kongre ile gelmiş bir yönetim, örgütün sesine kulak verilecektir. Tartışmasız bir şekilde de ilçe başkanlığına o gelecektir. Şerif Sezen ilçe başkanlığına gelirse elbette sıkıntı olur. Bu konuya ilişkinde bize kendisi hiç gelmedi. O bizleri yok sayıyor ona göre çalışmasını yapıyor. İl ve genel merkeze müracaatını yapmış ve araya birilerini koymuş. İlçe başkanlığı düşünen kişilerin yeri kongrelerdir. Kongrede çıkar konuşur ben bu görevi istiyorum der. Yoksa böyle olağan üstü durumlarda selden kütük kapma hikayesi gibi belki koparırım diye ortaya çıkması doğru değil. Örgüt toplantılarında da çıkar ben bu işi Hüseyin Şahin’den daha iyi yaparım der kendisini ifade eder. Örgütün aldığı bütün kararlara da saygı duyarız." dedi.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.