Devlet Bahçeli, muhaliflere gözdağı verdi.

Devlet Bahçeli, muhaliflere gözdağı verdi.
Muhalif kanadın kongre taleplerini “saray” operasyonu olarak tanımlayan Bahçeli, “Yeterli imzayı bulsalar bile, yetkimi kullanıp kongreyi toplamam. Mahkemeye gitsinler’’ dedi.
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partiyi olağanüstü tüzük kurultayına götürmek isteyen muhaliflere gözdağı verdi.


Bahçeli’nin, hafta sonu yapılan MYK ve İl Başkanları toplantısında “Bu saray operasyonudur. MHP’nin gündeme gelecek Anayasa, Başkanlık sistemi gibi konularda kamuoyunu aydınlatma yerine enerjisini içine dönerek harcamasını sağlamak istiyorlar. Böylece Anayasa’yı değiştirip ilk 4 maddeyi kaldıracaklar, başkanlık sistemini getirecekler. Özerklik, federasyon, nerede kime ne söz verdilerse onları yerine getirecekler” dediği öğrenildi.

“TOPLAMAM”

Muhalif kanadı da hedef alan Bahçeli, muhalifler için, “Bunların zekası da bilgisi de bu planları kurmaya yetmez. Bunlar saray destekli projenin ürünü” dedi ve şunları söyledi.

“Nasıl oldu da Sinan Oğan’ın ihraç davası 2 Kasım’a alındı? Kocası Başsavcı vekili olan hakim, dosyanın kapağını dahi kaldırmadan karar verdi. Yargıtay Başsavcılığı da partiye yazı gönderip ‘5 gün içinde Sinan Oğan’ı üyeliğe kayıt edin, bize bildirin’ dedi. HDP’ye yönelik ve bölücü teröre karşı bir şey yapmayan Yargıtay Başsavcılığı Oğan konusunda niye bu kadar acele davrandı? Adeta yangından mal kaçırır gibi davranmalarının sebebi ne?

“TÜRKEŞ’İN DOKTORU DEĞİL”

Genel başkan adaylarından Dr. Selim Kaptanoğlu’na ilişkin Demokrat Parti üyelik kaydını gösteren Bahçeli, “Kendisi halen DP üyesidir ve istifa etmemiştir. Rahmetli Başbuğ’un da hiçbir zaman doktoru olmamıştır. Başbuğ’un ortopedik bir rahatsızlığı yoktu” diye konuştu.

Bahçeli, 11. Olağan Büyük Kongrede kendisine rakip olan Koray Aydın’ı ima ederek, “Geçmişte bazı arkadaşlar aday oldu. Ancak, onlar bunlar gibi MHP’yi parçalamayı hedefleyen bir projenin içinde olmamıştı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.