DSP iddialı...

DSP iddialı...
DSP Genel Başkanı Masum Türker “Ecevit bize birleşmeyi önerdi, ancak DSP çatısı altında bunu gerçekleştirmemizi istedi. Biz başka partinin patlamış lastiği yerine geçmek için var olmayacağız. Aracın sürücüsü olacağız. Türkiye'yi CHP kurtaracak olsaydı, bu
 
DSP Genel Başkanı Masum Türker,  Bülent Ecevit’in geçmişte, DSP çatısı altında birleşme önerdiğini anımsattı ve “Biz başka partinin 'patlamış lastiği' yerine geçmeyeceğiz, aracın sürücüsü olacağız” dedi.
Türker, DSP Kağıthane İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen DSP İstanbul Örgüt Toplantısı'na katıldı. Partilier tarafından coşkuyla karşılanan DSP lideri, burada yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
HEYKEL OLMASA TÜRBEYE DİKKAT ÇEKİLEMEYECEKTİ
         Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars’taki insanlık anıtı için ‘ucube’  nitelemesinde bulunduğunu anımsatan Türker, “Oradaki o heykel olmasaydı, türbeye dikkat çekilemeyecekti. Heykel işe yaradı. O heykel Türk-Ermeni ilişkilerini düzeltmek için yapılmış bir heykel. Sanatta o heykelle ilgili manifestoyu okumamız lazım. Aslında kavga heykel kavgası değil AKP'nin iç kavgasıdır” diye konuştu.
DSP’YE YÖNELİM ARTIYOR
Türker, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda, şunları söyledi:
“Çoban ateşini Karadeniz’de yaktık. Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde seçim çalışmalarımızı başlattık. Daha sonra Ege’ye geçtik. İzmir’de partimize 156 kişi katıldı, rozetlerini taktık. Partimize her geçen gün yönelim artıyor. Ancak medya buna yer vermiyor. İktidara aday olan alternatif partiler yok edilmeye çalışılıyor. Ama halkımız ülkenin DSP’ye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Gittiğimiz her yerde DSP iktidarının özlendiğini gözlemliyoruz. Halk bizi iktidara taşıyacak. Parlamento seçim barajını kaldırmıyor ama, halk barajları yıkacak. Bunun için her evden bir oy istiyoruz.”
İstanbul Üniversitesi’nde polisin öğrencileri aramasıyla ilgili konuya da değinen Türker “Siz bu konuyla ilgili olarak bir partinin eylem yaptığını gördünüz mü? Biz bu kararın iptali için başvurduk. İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan bu olayın başka üniversitelerde de yaşanmasını istemiyoruz” dedi.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLERİ BASKI ALTINDA
Türker, Türkiye’de hukuku siyasete dahil etmeyen siyasetçiler olduğunu belirtirken, sivil toplum örgütü yöneticilerinin siyasete girmemeleri için baskı altında tutulduğunu anlattı. DSP lideri, “'Siyasetçinin birinci işi Anayasa'yı iyi bilmektir. Bir kanun çıktı. Kimsenin haberi yok. Anayasanın 135. Maddesi’ne aykırı. Milletvekili seçim maddesini değiştirdiler. Sivil toplum örgütü yöneticileri milletvekili adayı olmak istiyorsa, karar verdiyse 7 gün içerisinde istifa etmek zorunda. Bu, sivil toplum örgütü yöneticilerine baskıdır” diye konuştu.
         ECEVİT DSP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞME ÖNERMİŞTİ
Seçim zamanı yaklaşınca, DSP’nin başka partilerle birleşmesi için yapılan baskılara dikkat çeken Türker, DSP’nin seçimlere tek başına gireceğini söyledi. Türker, 2007 seçiminde CHP ile yapılan işbirliğinden beklenen sonucun çıkmadığını anımsattı ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ecevit bize birleşmeyi önerdi, ancak DSP çatısı altında bunu gerçekleştirmemizi istedi. Biz başka partinin patlamış lastiği yerine geçmek için var olmayacağız. Aracın sürücüsü olacağız.İktidara talibiz. Türkiye'yi CHP kurtaracak olsaydı, bu zamana kadar kurtarırdı.”
TEK MİLLET, TEK BAYRAK
DSP’nin ülke sorunları için her türlü çözümü içeren deneyime ve bilgiye sahip olduğunu anlatan Türker, “İşsizliğin çaresi de bizdedir, açlığın çaresi de bizdedir, terörün çaresi de bizdedir. Yeter ki iktidar olalım. Türkiye’de hangi ilin hangi fabrikaya ihtiyacı varsa, bunu destekleriz” dedi. 
Türker, laikliğin korunması ve bunu yaparken de dini özgürlüğün yaşatılması gerektiğini vurguladı ve sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz tek millet, tek bayrak anlayışımızla siyasetimize devam edeceğiz. Biz ulusalcıyız.Türkiye'deki çarpık düzeni düzeltmeye katkısı olacak herkesi DSP'ye bekliyoruz. Gittiğim her yerde, her evden bir oy istiyorum.”
Toplantıya, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve  İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, DSP Genel Sayman Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, DSP İstanbul İl Başkanı Ercüment Tahiroğlu, Parti Meclisi üyeleri ve ilçe yöneticileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.