‘Elazığ’ı kapatamadılar’

‘Elazığ’ı kapatamadılar’
Kılıçdaroğlu AKP’li belediyelerin yolsuzluklarını kürsüye taşıdı, İçişleri Bakanı’nı hedef aldı.AKP hükümetinin Kayseri’deki yolsuzluk iddialarını kapattığını fakat Elazığ’da bunu başaramadığını belirten Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Atalay’ı hedef alarak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri ve Elazığdaki yolsuzluk savlarını kürsüye taşırken Kayserideki olayı kapattılar. Orada şeytan üçgeni vardı. Ama Elazığda o şeytan üçgenini kuramadılardedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğanın Karstaki insanlık anıtına ucubedemesini deaymazlıkolarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu gündemdeki konularla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

3 Y karnesi: İktidara gelirken3 Ykonusunda mücadele edeceklerini söylüyorlardı. Bunlardan biri yoksulluktu, yoksulluk artık kurumsallaştı. En son TÜİKin bir araştırması yayımlandı. 2008’den 2009a yoksul sayısı 818 bin arttı. Siz hiçbir AKP yöneticisinin, ben yoksullaştım diye bir lafını duydunuz mu? Hepsi köşeyi döndüler.

Elazığdaki dolaplar: İkinci Y, yolsuzluklar”. Yolsuzluklar sıradanlaştı. Elazığda dönen dolapları gazetelerden okuyoruz. Yolsuzluk var burada, diyorlar. İçişleri Bakanı, hayır yok, soruşturmaya da gerek yok, diyor. Yürekli bir savcı vardeyip Danıştaya başvuruyor. Danıştay, araştırabilirsin, diyor. Bu Bakan acaba hiç utanıyor mu, sıkılmıyor mu acaba? Kayserideki olayı kapattılar. Orada şeytan üçgeni vardı. Ama Elazığı kapatamadılar; orada şeytan üçgenini kuramadılar. Savcı çıktı, soruşturacağım, dedi; herkes itiraf ediyor, dönen dolapları anlatıyor.

Kayseri-Ankara hattı: İçişleri Bakanına sormak istiyorum: Ayın 4ünde, aynı gün, sabah dosyayı onaylayan, dosyayı kapatan vali, öğleden sonra müsteşar koltuğuna oturdu ya... Bu dosya aynı gün Ankaraya nasıl geldi? Hadi Ulaştırma bakanı olsa deriz ki, torpille getirdi. Bu dosyayı Ankaraya kim getirdi. Birisi koltuğuna mı alıp geldi? Bir yolsuzluk dosyasını kapatmak için bu acele niye?

4. Muratta bile bu yetki yok: Üçüncü Y,yasaklarlamücadeleydi. Geçen hafta RTÜK yasası görüşüldü. Başbakan artık istediği televizyon kanalındaki programı yasaklatabilecek. Padişah mısın sen kardeşim? Bu yetkiyi nasıl alıyorsun sen? 4. Muratta bile böyle yetki yoktu.

Yargının sorunları: Bilirkişilik kurumu, bilmez kişilik kurumuna dönüştü. Adli Tıp Kurumunu kendilerine benzettiler. Hizbullah davası dosyası 5 yıl adli tıpta bekledi. Danıştaya, Yargıtaya yüklendiler, Adli Tıp Kurumunu es geçtiler. Yargıtayın iş yükü malum. 30u aşkın üye boşaldı. HYSKyi engellediler, kendi adamlarını atamak için. Yargıtayla ilgili yasa getirdiler, 2007den beri bekliyor. 2005te bölge adliye mahkemeleri yasası çıktı. Bugüne kadar kurulmadı, ellerinden tutan mı var? Hizbullah tahliyelerinden toplum vicdanı rahatsız. Rahatsız olmayan AKP. Yargıtayı, Danıştayı suçluyorlar. Siz iktidar değil misiniz?

‘Başbakan’ın aymazlığı’

Kılıçdaroğlu gruptan sonra odasında gazetecilerin sorularını yanıtlarkenucube heykeltartışmasıyla ilgili olarakBaşbakan hangi gerekçeyle ucubededi, doğrusunu isterseniz ben merak ediyorum. Olabilir, belki güzel sanatlar mezunudur da biz farkında değiliz! Bir sanatçının eserini, sanatçı olmayan birisinin hele bir politikacının ucubeolarak nitelemesi doğru değil, en hafif deyimiyle aymazlıktırdedi. Kılıçdaroğlu, Elazığ yolsuzluğuyla ilgili olarak da İnsanda biraz vicdan olur. Ben merak ediyorum. Gerçekten bunlar namaza nasıl duruyorlar? Yani bu adam namaza nasıl duruyor ben merak ediyorum, insanda biraz vicdan olur, ahlak olur, ahlakın kırıntısı olur açıklamasını yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğanın kendisini hedef olan Dış politikayı zamanla öğrenir sözleri anımsatıldığında da Kılıçdaroğlu, Papendreunun gösterdiği tepkiye Sayın Başbakan bir şey söylemedi. Çünkü promterda olması lazım. Orada yoksa yanıt veremiyor dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.