Emine Erdoğan'a doğum gününde özel ödül

Emine Erdoğan'a doğum gününde özel ödül
Emine Erdoğan'a doğum gününde çifte sürpriz. Crans Montana Forumu'nda konuşmak üzere Brüksel'e giden Erdoğan, uçakta pasta sürpriziyle karşılaştı. Emine Erdoğan akşam 'Hanımefendiler Özel Ödülü'yle onurlandırıldı

Crans Montana Forumu, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a Brüksel'de ödül verdi. Erdoğan ödülü, tam doğum gününde aldı... Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan, dün 56 yaşına girdi. Brüksel'e ATA uçağıyla giden Emine Erdoğan'a uçakta sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. AB'den sorumlu Başmüzakereci Devlet Bakanı Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış, Emine Erdoğan'a bir buket beyaz çiçek verdiler. Emine Erdoğan, üzerinde çocukları ve torunlarıyla çekilmiş bir aile fotoğrafının da yer aldığı pastayı kesti... Emine Erdoğan'a bu seyahatinde kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile bir grup kadın gazeteci eşlik etti.

TÜRK KADINININ MÜTHİŞ ATILIMI
Emine Erdoğan Arap-Afrika Crans Montana Forumu 5'inci Yıllık Lider Eşleri Toplantısı 'Kadın Onurunun İyileştirilmesinde İşbirliği' konulu paneldeki konuşmasına, Türk kadınının son yıllardaki değişimine dikkat çekerek başladı ve bu konuda atılan adımları anlattı. Erdoğan, 'Bizzat benim öncülüğümde gerçekleşen 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla 350 bin kız çocuğu ve kadın son 8 yılda okula kazandırıldı
ya da okuma yazma öğrendi. Meclis'te kadın temsilci oranı 8 yıl önce yüzde 4 iken bugün yüzde 9'a yükseldi. Türkiye'nin AB'ye katılımı da kadın hakları mücadelesine küresel ölçekte kadın onurunun iyileştirilmesi noktasında çok büyük önyargıların kırılmasına zemin hazırlayacaktır' diye konuştu.

TÜRKİYE İLERİ DEMOKRASİYE ULAŞTI
Crans Montana Forumu çerçevesinde düzenlenen, 'Kadının İtibarının Güçlendirilmesi' konulu oturumun ardından Emine Erdoğan iki yıl önce Başbakan Erdoğan'a verilen Crans Montana Forumu özel ödülünü aldı. 'Hanımefendiler Özel Ödülü' olarak adlandırılan ödülü Emine Erdoğan'a eşitlik ve cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele alanındaki çabaları nedeniyle verildi. Erdoğan, 'Türkiye, kadınların da ön safta yer aldığı uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından bugün ileri standartlarda bir demokrasi iklimine ulaştı' dedi.

KADININ VAR OLMA MÜCADELESİ
'Bu ödülü Türkiye'nin tüm kadınları adına teslim alıyorum ve onlara ithaf ediyorum' diyen Emine Erdoğan, Tunus ve Mısır'da başlayıp farklı ülkelere sıçrayan isyanlara da değindi. Erdoğan şöyle konuştu: 'Kahire ve Tunus'taki kadının demokrasi mücadelesi, aynı zamanda bir adalet mücadelesidir. Gazze'deki kadının mücadelesi özgürlük mücadelesi olduğu kadar bir evlat, bir ekmek mücadelesi, bir var olma mücadelesidir. Yeryüzünün neresinde olursa olsun, huzur ve barış iklimi tehdit altında olan, özgürlüğüne kastedilen, demokrasi kendisi için lüks görülen her insanın derdi bizim derdimiz, mücadelesi de bizim mücadelemizdir. Bu mücadelede çifte standardı, ayrımcılığı, özel şartları ve özel coğrafyayı kesinlikle reddettiğimizi, reddetmemiz gerektiğini bilmenizi isterim.

GÜÇ DENGELERİNE FEDA EDİLMESİN
Kuzeylinin sahip olduğu hakları güneylinin de hak ettiğini, batıdaki evrensel standartlara doğudakinin de ziyadesiyle layık olduğunu görmek, hissetmek zorundayız. 21'inci yüzyılda küreselleşen dünyada, insanlara kafataslarına, derilerinin rengine, inançlarına ve şekillerine göre barış, özgürlük ve demokrasi derecelendirmesi yapmak çağdışıdır ve ırkçı bir yaklaşımdır. Bir halk için demokrasiyi hak görüp bir başkası için daha erken demek, demokrasinin özüne aykırıdır. Bulunduğumuz coğrafyadaki kadınların hakları da güç dengelerine, çıkar hesaplarına, kimi rejimlerin güvenlik kaygılarına feda edilmemelidir.'

İSTİKRARIN UMUT IŞIĞI TÜRKİYE
Türkiye'nin kadınların da ön safta yer aldığı uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından bugün ileri standartlarda bir demokrasi iklimine ulaştığını söyleyen Emine Erdoğan, 'Türkiye tecrübesi, inanıyorum ki küresel barış, evrensel adalet, huzur ve istikrar adına bir umut ışığı yakmıştır' dedi.
Konuklar, ödül töreninin ardından Türk sanatçı Ömer Faruk Tekbilek'in konserini izledi. Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet dün gece yarısı Türkiye'ye döndü. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da Crans Montana tarafından verilen ödülü yarın alacak.

TÜM KADINLARIMIZ ADINA ALIYORUM
Emine Erdoğan'a ödülünü, Crans Montana Forumu Başkanı Jean-Paul Carteron verdi. Erdoğan yaptığı konuşmada, ''Bu ödülü bulunduğu coğrafyada her zaman barışın, özgürlüğün ve demokrasinin öncüsü olan Türkiye'nin tüm kadınlarına ithaf ediyor, ülkemin tüm kadınları adına büyük bir gururla teslim alıyorum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.