Erdoğan yeni kabine için Köşk'te

Erdoğan yeni kabine için Köşk'te
Başbakan Erdoğan 61. Hükümet'in yeni kabinesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunmak için Köşk'te... Görüşmede masanın üzerindeki dosya dikkat çekti.

Dosyada yeni kabinenin listesi var. Başbakan Erdoğan görüşmenin ardından basın toplantısıyla yeni kabineyi açıklayacak.Başbakan Erdoğan, görüşme için saat 11.59'da protokol kapısından Çankaya Köşkü'ne girdi.

Kabulde, Başbakan Erdoğan yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunuyor. Görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan basın toplantısıyla yeni kabineyi açıklayacak.

YENİ BAKANLAR KURULU

Başbakan Erdoğan, seçimlerden 4 gün önce yeni bakanlar kurulu yapısını açıklamıştı. Buna göre, 27 olan sayı 25’e düşürülmüş; 8 devlet bakanlığı kaldırılarak 6 yeni bakanlık kurulmuştu. Ayrıca, her bakan ile müsteşar arasına özel sektörden de gelebilecek bakan yardımcıları atanmasına karar verilmişti.

 Yeni kabine açıklanmadan bir gün önce bakanlık sayısı bir artırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararnameye göre, Çevre ve Orman Bakanlığı yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı kuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.