Esenyurt'ta ittifak çatladı! Başkanlar salonu terk etti!

Esenyurt'ta ittifak çatladı! Başkanlar salonu terk etti!
​​​​​​​Yeniden Refah Partisi Esenyurt İlçe Konresinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, iktiadara sert eleştiriler yöneltti.

Devletin şu anda fazicilik yaptığını belirten Altınöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenerek, “Dünya 5'ten büyüktür ama bu 85 milyonluk millet de imtiyazli 5 müteahitten daha büyüktür” dedi. Altünöz'ün konuşması devam ederken AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer ve MHP İlçe Başkanı salonu terk etti.

 

Yeniden Refah Partisi Esenyurt İlçe Konresi Esenyurt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Murat Kani ile Mehmet Akif Biçer yarıştı. Yapılan oylamada 131 delegenin detseğini alana Biçer yeni İlçe Başkanı seçildi. Eski başkan Kani ise 63 oyda kaldı. Kongreye Milli Görüş'ün lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın damadı olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Altınöz'ün konuşması damga vurdu. YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin ve İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan'ın da katıldığı kongrede konuşan Altınöz, iktidara çok sert eleştiriler yöneltti. Bu sırada kongreyi misafir olarak takip eden AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer ve MHP İlçe Başkanı Metin Yazar salonu terk etti.

 

Belediyeyi kazanacağız

 

Gençlerin sloganları arasında kürsüye çıkan Mehmet Altınöz, “Biz bu salonda defalarca toplantılar yaptık. Erbakan Vakfı'nın temsilciliğini burada kurduk. Çok samimi toplantılar gerçekleştirdik. Burada 100 metrekare apartman katında vakfımızı kurduk, sonra vakfa sığamadık. Sayın Fatih Erbakan liderliğinide partimizi kurduk. İnşaallah 31 Mart günü de Esenyurt Belediye Başkanlığını kazanacağız. Buradan Ankara'ya Genel Başkanımıza seslenelim; Bu gençlik seni başkan yapacak. 2028'e çok az kaldı. Esenyurt'u Milli Görüş belediyiciliğine kavuşturacağız” dedi.

 

Belediye üretim yapacak

 

Milli görüş belediyeciliğine ihtiyaç olduğunu bellirten Altınöz, “Biz 1994 yılında İstanbul'u kazandığımızda sosyal belediyeciliği kimse bilmiyordu. Sosyal belediyeciliği biz başlattık. 94 ruhunu hatırlıyor musunuz? Biz belediyeciliğin kalitesini yükselttik. Şimdi de Yeniden Refah Partisi belediyeleri kazanarak, üretim ve istihdam belediyeciliğini başlatacak. Belediye üretim yapacak. Esenyurt'ta boş tarla varsa belediye buraları işletecek. Aç ve açıkta kimse kalmayacak. Bizim sizler gibi gençlerle yapacağımız çok işler var” diye konuştu.

 

Devlet faizcilik yapıyor!

 

Konuşmasının devamında iktidara sert eleştiriler yönelten Altınöz, “Cenabı Allah size dünya üzerinde yaşayan bir faninin alabileceği en büyük yetkiyi verdi. Tek başına iktidar mı tek başına iktidar. Başkanlık sistemi ise ise başkanlık sistemi. Tek balına imza yrtkisi onu da verdi. Ama Türkiye'nin hali ne? Biz vatandaşı gezerken kolumuzdan tutan genç işsiz olduğunu söylüyor. “Ben parti marti bilmem. Bana siyaset anlatma. Ben akşamdan evime ne götüreceğim bana onu söyle” diye feveran ediyor. 22 yıllık bir iktidara bunu söylüyor. İşsizliği önce yerel seçimlerde ortadan kaldıracağız. Sonra 2028'de tek başına iktidar olacağız. Helal ve haramı ortaya koyacağız. Yaptığın iş hem helal hem yasal olacak. Yüzde 99.9'u müslüman olan bir ülkede size sormak istiyorum: Faiz haramsa eğer neden yasal? Şu anda iktdarın bunu değiştirecek gücü yok mu? Şu anda devletin kendisi faizcilik yapıyor. Bu haram mı haram” tepkisini gösterdi.

 

AK Partilileri uyarıyoruz

 

Belediyelerde yapılan imar yolsuzluklarına da değinen Altınöz, “Aynı ada içerisinde iki kişinin yeriş var. Birine 1 emsal diğerine 2 emsal veriyorsun. 5 bin metrekare yapılan inşaatlar var. Bu doğru mu” diye sordu. “Bunları niye anlatıyoruz. AK Partili kardeşlerimize bir uyarı olarak anlatıyorum” diyen Altınöz, “Seçimlerden önce AK Parti ile imzaladığımız 30 madde var. Bu maddelerin uygulanmasını istiyoruz. Mazeret kabul edilemez. Siz Erbakan Hoca'nın talebeleri değil misiniz?

Zamları mazota yapmayacaksınız. Zamları emekli ve memur maaşlarına yapacaksınız” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenen Altınöz, “Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Birleşmiş Milletler kürsüsünde yaptığını konuşmalarda 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorsunuz. Evet dünya 5'ten büyüktür. Bunu burada bilmeyen var mı? Dünya 5'ten büyüktür ama bu 85 milyonluk millet de imtiyazli 5 müteahitten daha büyüktür” eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.