Eşzamanlı açıklama!

Eşzamanlı açıklama!
Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile TSK unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkereye hayır oyu veren CHP'nin 81 il örgütü eşzamanlı basın açıklaması yaptı.

 Açıklamada "Söz konusu tezkere, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır” denildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, 81 İl Örgütüyle eş zamanlı olarak TBMM’de onaylanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin basın açıklaması yaptı. 2014 ve 2015 yıllarında aynı tezkereye 'evet' oyu veren daha sonra ret kararı alan CHP, eleştirilerin odağına oturmuştu. İstanbul İl Başkanlığı binasında yapılan ve İl Başkanı Özgür Çelik’in okuduğu basın açıklamasına, il yönetim kurulu, ilçe başkanları ile gençlik ve kadın kolları katıldı.


Türkiye'nin ordusu yok mu?


“Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylandı” diyerek sözlerine başlayan Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız/fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir” dedi. Çelik, “Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır” denilerek iktidara şu sorular yönetildi: “Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir?” diye sordu. 
Vatanımızı aziz biliriz!

“Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir” diyen Çelik, “Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha "Allah da milletim de beni affetsin" diyecek duruma düşmesidir. Aziz Milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, "terörle mücadele" adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir” vurgusunun yer aldığı açıklamada “Altı Ok'undan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, "Yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye'de bulunması" ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.