Halk fakirleşirken birileri zengin oldu

Halk fakirleşirken birileri zengin oldu
MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Merak Akşener, önceki gün Küçükçekmece'de basınla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Bölge basını ile MHP ilçe teşkilatlarının katıldığı yemekte Akşener yerel basının önemine dikkat çekti.
Akşener basınla buluştu
 MHP 3. Bölge ilçe başkanları ile birlikte ilçe yöneticileri ve MHP'li belediye başkanları ile il genel meclis üyeleri de yemekte hazır bulundu.
97'den bu yana...
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile basın mensupları ile bir araya gelen Akşener, yerel basının önemini 1997 yılında kavradığını ve o gün itibari ile yerel medyanın habercilik reflekslerine müdahale etmeden güzel bir iş birliği ile görev yaptığını ifade etti. Basın mensuplarının çalışan gazeteciler gününü kutlayan Akşener, "Bölge ziyaretlerinde beni yalnız bırakmayan yerel basın temsilcilerine teşekkür ederim. Onlar bunu görevleri olarak ifade etse de ben ilgilerine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yıllardır bölgede yerel basın mensuplarıyla birlikte mesaimiz oluyor. Ulusal medya kartelleşirken kamuoyuna ulaşmada yerel basının bizlere sahip çıktığını görüyorum. Bugün sansasyon veya skandala imza atmazsanız ulusal basında yer almanız pek mümkün değil. 1997’de yerel medyanın değerini öğrendim ve o günden bu yana, habercilik reflekslerine müdahale etmeden güzel bir işbirliğimiz var” dedi.
MHP'den yerel basın açılımı
MHP'nin 28 Ocak 2011 tarihinde genel seçim beyannamesinin açıklanacağını ifade eden Meral Akşener, bu sürece yerel basının sorun ve çözüm önerilerini de eklemek istediklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Ankara’da düzenlenecek bir toplantı ile genel seçim beyannamesinin açıklanacağını ifade eden Akşener, "Yerel basın ile gerçekleştirdiğimiz buluşmayı bu nedenle çok önemsiyorum. Yerel basının sorunlarını ve çözüm önerilerini de bu seçim beyannamesine eklemeyi düşünüyoruz" dedi. Akşener, ülke gündemini meşgul eden Hizbullah ve PKK Terör örgütlerinin mensuplarının tahliyesi ile AK Parti hükümetinin içki yasağı konusundaki tavrını da değerlendirdi. Akşener konuşmasında "Başbakan açılım yapacağız diyerek insanların önüne tatlı kelimelerle çıkılmıştır. Ama bakıyorsunuz sorumluluk almayan bir siyaset anlayışı güdülmektedir. Devlet Öcalan’la görüşmüş müdür‚ devlet dediğiniz kimlerden oluşmaktadır.  Devlet kimdir‚ Hükümet kimdir. Vatandaş yargılamak istediğinde ortada kimse olmuyor. Bu durumda vatandaş birbiriyle karşı karşıya getirilmeye çalışılmaktadır. Vatandaşın kafası karışmaktadır. Çözümün tarafı belli değildir” dedi.
Başbakan'ın tavrı net değil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör konusunda net bir tavrı olmadığını ifade eden Meral Akşener, MHP'yi iktidara alternatif olarak gördüğünü dile getirdi. Akşener, "Erdoğan ve kadrosunun terör örgütü ile alakalı net bir tavırlarının olmayışı beni rahatsız ediyor. Başbakan Erdoğan net bir şekilde dese ki biz mücadeleden çok müzakereye önem veriyoruz bunu anlayışla karşılayabilirim ama burada ki her kes Başbakan’ın bu konuda net olmadığından dolayı benimle hem fikirdir sanırım” dedi.
Halk fakirleşirken birileri zengin oldu
“Başbakan Tayyip Erdoğan, 2005’de Diyarbakır’a gitti ve “Kürt sorunu var” dedi. Bu süreçten sonra tüm icraatlarını Erdoğan, Cumhuriyet tarihi ile kıyaslamaya başladı. Kendisinden önceki hükümetler yerine yaptıklarını Cumhuriyet tarihi ile mukayese etmeye başladı. Ama şunu hiç söylemedi. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Kurtuluş Savaşı’na rağmen Türkiye Cumhuriyeti enflasyonu sıfırdı. O dönemde 216 Milyar Dolar olan borçlar AKP’nin 8 yıllık iktidarında 516 Milyar Dolar’a çıktı. Aradaki 300 Milyar Dolar’lık fark ne sanayi yatırımları ne de üretime gitti. Halk fakirleşirken birileri zengin oldu. AKP’nin 8 yıllık iktidarında 6 olan dolar milyarderlerimiz 36’ya çıktı. Ve bunların arasında sanayici ve ihracat yapan hiç kimse yoktu. MHP iktidarına duyulan ihtiyacın artık herkes farkına varması lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.