Hangi parti referandumda ne oy kullanacak?

Hangi parti referandumda ne oy kullanacak?
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıkladığı seçime girme yeterliliği olan 9 partinin referandumda ‘evet' mi, ‘hayır' mı diyecekleri belli olmaya başladı.
AK Parti ile MHP referandumda ‘evet' derken, CHP, HDP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi ‘hayır' cephesinde yer alıyor. BBP ile Hür Dava Partisi'nde istişareler devam ederken, BTP'de karar seçmene bırakıldı.
 Gezici 2017 referandum anketi sonucu açıklandı
AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edildi. Partili cumhurbaşkanlığını içeren anayasa değişiklik teklifinin 330'un üzerinde oyla  
kabul edilmesiyle referandum süreci de başladı. Teklif Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. Erdoğan'ın teklife onay vermesinin ardından ise referandum süreci başlayacak. Nisan'ın ilk haftası yapılması beklenen referandumda YSK, seçime girme yeterliliği olan 9 partinin referanduma ilişkin kampanya yürütebileceklerini açıkladı. Buna göre seçimde AK Parti, CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi, BBP, BTP, Vatan Partisi ile Hür Dava Partisi kampanya yürütebilecek.
AK PARTİ İLE MHP ‘EVET', CHP İLE HDP ‘HAYIR' CEPHESİNDE
1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde 23 milyon 681 bin 926 oy sayısı ve yüzde 49,50 oy oranı olan AK Parti ile 5 milyon 694 bin oy sayısı ve yüzde11,90 oy oranı olan MHP, referandumda ‘evet' oyu kullanacaklarını açıkladı. Buna karşılık 12 milyon 111 bin 812 oy sayısı ve yüzde 25,32 oy oranı olan CHP ile 5 milyon 148 bin 85 oy sayısı ve yüzde 10,76 oy oranı olan HDP ise ‘hayır' oyu kullanacaklarını ve bu yönde kampanyalarını yürüteceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.