Hasan Özay’dan siyasi liderlere meydan tavsiyeleri

Hasan Özay’dan siyasi liderlere meydan tavsiyeleri
Türkiye'de yarattığı stylinglerle dikkatleri üzerine çeken Hasan Özay’dan siyasi liderlere meydan tavsiyeleri

 

Türkiye de bugün hemen hemen herkes kendince bir stil sahibi olduğuna inanıyor. Ünlü kişi ve karakterleri örnek alıp giyiniyor. Sadece şarkıcılar, oyuncular, futbolcular değil. Türkiye siyasetinin ve geleceğinin başrolleri politikacılarda stilleriyle ilham kaynağı oluyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN

Sayın Cumhurbaşkanının bugüne kadar giydiği tüm kıyafetler Türk halkının dikkatini çekti. Düzgün bir fiziği ve sağlam bir duruşu var. Üzerine giydiği tüm kıyafetleri hakkını vererek taşıyor. Bir çok tabuyu yıkan Cumhurbaşkanı, özellikle ekoseli takım elbiseleriyle, güçlü ve samimi bir imaj çiziyor. Mitinglerde oluşan, lacivert takım elbise içine mavi gömlek ve renkli kravat algısını ekose takılma yıkan Cumhurbaşkanı, halka “Size yakınım” mesajı veriyor. Kendini rahat hissettiği şekilde giyinen Erdoğan’ın hitap gücü ve etkisi halk üzerinde çok daha yüksek oluyor. Genellikle Türk markaları tercih eden Erdoğan, resmi mekanların dışında tercih ettiği günlük kıyafetlerinde de kendi stilinden vazgeçmiyor.

Halk ile bir araya geldiği anlarda, daha doğal ve spor giyim tarzı kullanan Erdoğan, halka “Ben sizden biriyim ve sizinleyim “ mesajı veriyor. Renklerin insanlar üzerinde farklı etkileri vardır. Sayın Erdoğan mavi ve tonlarını çok sık kullanıyor. Mavi rengin ona yakıştığı kanısındayım. Lacivert takım elbisenin içine beyaz gömlek ve kırmızı kravat en çok tercih ettiği renkler. Mavi renk sonsuzluğu ve özgürlüğü simgeler. Beyaz saflığı ve dürüstlüğü, kırmızı ise enerjinin rengidir. Renkleri ve kıyafet seçimini oldukça başarılı yapan Erdoğan’ın seçmenle aralarındaki diyaloğun iyi olmasında çok büyük payı var.  Bence kendi modasını kendi oluşturan  Sayın Erdoğan her şekilde gücünü ve samimiyetini Türk halkına hissettirmeyi başarıyor.

 

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU

Daha önceki akademik hayatında tercih ettiği giyim tarzının biraz daha değiştiğini görüyorum. Genellikle lacivert takım kullanan Davutoğlu, Başbakan olduktan sonra farklı renkleri tercih etmeye başladı. Sadece hitap şeklinin değil, dış görünüş ve imajın halk üzerinde büyük etkisi olduğunun farkında.

Sempatik tavırları, kibar konuşma tarzıyla, giyim tarzını birleştirdiği zaman entelektüel bir görünüm ortaya çıkıyor. Füme, siyah, koyu ekoseli ve lacivert takımların içine genellikle bordo kravat tercih ediyor. Gömleklerde en çok tercih ettiği renk ise beyaz. Çok fazla renk kullanmaktan kaçınıyor ve sade giyinmeyi seviyor.

 

Kemal KILIÇDAROĞLU

Genellikle siyah takım elbise seçimi yapan Kılıçdaroğlu, içine beyaz ve açık mavi gömlek tercih ediyor. Minyon ve zayıf bir vücut yapısına sahip olan Kılıçdaroğlu’nun omuzları da yanlış takım elbise seçiminden dolayı düşük görünüyor. Daha fit ve dik omuzlu ceketler seçmeli. Renkli ve parlak kravatlar kullanmayı seviyor. Sarı, mor, saks mavisi , yeşil gibi renkler tercih ediyor. Ayrıca gömleklerde ve kravatlarda çizgi kullanmayı da seviyor. Tercihlerini renkli kullanması sıcak bir hava hissettirse de bol ve düşük omuzlu ceketler güvensiz bir imaj çiziyor.

 

Devlet BAHÇELİ

Çok nadir gülümsediğini gördüğümüz Bahçeli’nin sert ve mesafeli bir duruşu var. Ağır ve klasik giyinmeyi seven Bahçeli, karakterini de giyim tarzı ile destekliyor. Çoğunlukla koyu renkleri kullanıyor. Beyaz gömlek tercih eden Devlet Bahçeli’nin kravat seçimleri de koyu renkler oluyor. Çizgili takım elbiseler kullanmayı seviyor. Olgun yaşı ve sert bakışlarıyla birleşen takım elbiseler kuvvetli bir baba mesajı veriyor. Kaşe uzun kabanlar ve atkı kullanması bu duruşu destekliyor. Büyük taşlı yüzükler kullanmayı tercih ediyor. Çizdiği bu “baba” imajı, seçmenlerine güven verirken, bazen de ürkütebiliyor. Tesbih, yüzük gibi aksesuarlar kullanıyor olması, kendine ait bir stilin olduğunu gösteriyor.

 

Selahattin DEMİRTAŞ

Çoğunlukla gri ve tonlarını kullanmayı tercih ediyor. Gömlek seçimlerinde bazen alışılagelmişin dışında renkler kullanıyor. Mor, lila, eflatun gibi renkleri gri ve kahverengi takımları ile kombinliyor. Bu kombinleri uyumsuz ve kafası karışık bir imaj sergiliyor.  Demirtaş’ın bazı organizasyonlarda üniforma görünümlü giydiği yerel kıyafet olumsuz bir imaj çiziyor. Çoğu zaman bakımlı ve takım elbise giyen Demirtaş’ın iyi bir danışmandan destek alması gerektiğini düşünüyorum. Takım elbise kalıplarında sorun yok fakat renk seçimleri çok yanlış. Hiçbir siyasi karakter kahverengi takım elbise kullanmamalı.

 

 RENKLERİN STİL İLE UYUMLARI VE ETKİSİ

KIRMIZI: Enerjinin, dinanizmin, canlılığın rengidir kırmızı. Baştan aşağı giyinmek cesaret istese de , tek parçalarda ve aksesuarlarda sık tercih edilen renktir.

SİYAH: Gücü, tutkuyu ve hırsı simgeler. Sade ve düz oluşunun yanında verdiği güçlü his çoğu insanın tercih etmesine nedendir. Hem şık hem spor, hem klasik hem de gündelik hayata en iyi uyum sağlayan renktir.

BEYAZ: Temizliği, saflığı ve duruluğu simgeler. Güven ve huzur vermesi gereken çoğu meslekte beyaz kullanılır. Ayrıca tüm renklere mükemmel eşlik eden en bütünleyici renktir.

MAVİ- LACİVERT : Mavi denizin ve gökyüzünün rengidir. Sonsuzluğu ve başarıyı temsil eder. Rahatlatıcı ve güven veren bir hissi vardır. Modanın her tarzında yerini bulan mavi ve tonları, stil sahibi kıyafetlerde ve resmi giyim tercih eden kişilerde sıkça rastlanan en yaygın renktir.

MOR: Paranın, ihtişamın ve şaşanın rengidir. Tarihte yüksek sınıfların özel tercihi olan mor, kendine güvenen ve gösterişi sevenlerin tercihi.

GRİ: Kuralcılık, tutuculuk ve donukluğun rengi. Farklı renklerde kullanılmalı ve hareketlendirilmeli. Soğuk renklerin içinde olan gri, daha karamsar ve durgun kişilerin tercihleri arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.