'Herkes ayağını denk alsın'

'Herkes ayağını denk alsın'
'Özerk Kürdistan' polemiğine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı! PKK terör örgütü ve uzantılarının anayasa ve kanunlara meydan okuduğunu savunan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu karanlık dönemde herkes aklını baş
PKK terör örgütü ve uzantılarının anayasa ve kanunlara meydan okuduğunu savunan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu karanlık dönemde herkes aklını başına almalı, ayağını denk atmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, sert ifadelerin yer aldığı yazılı açıklamasında, "Terör örgütü PKK'nın sivil uzantılarının Kürtçe'nin yaşamın her alanında kullanılması için başlattığı iki dilli yaşam kampanyası, demokratik özerklik modeli taslağı ve bir sivil toplum kuruluşu tarafından Cumhurbaşkanı'na sunulan raporun ortak hedefinin terör örgütünün Türkiye'yi bölme projesinin sözde siyasi süreçlerle hayata geçirilmesi ve bunun için fiili durum yaratılması" olduğunu iddia etti.

Bahçeli yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

Bu son köprü başı tutulabilirse, sıra nihai hedef olan Türkiye, İran, Irak ve Suriye'yi kapsayacak birleşik ve bağımsız Kürdistan devletinin kurulması gelecektir. PKK'nın milli kimlik, dil ve yönetim hakkı taleplerinin hayata geçilmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan 87 yıl sonra tek millet-tek devlet esasına dayanan üniter yapıdaki milli devlet yıkılacaktır. Bunun yerine etnik temelde ayrıştırılmış çok milletli, çok kimlikli, çok dilli ve coğrafi temelde özerk bölgelere ayrılmış parçalı bir ortaklık devleti kurulacaktır. İmralı canisinin 'demokratik cumhuriyet' projesinin ve Başbakan Erdoğan'ın 'demokratik açılım' ambalajına sarılı PKK açılımının anlamı ve sonucu bu olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.