'İktidara yürüyüş kurultayı'

'İktidara yürüyüş kurultayı'
CHP'nin bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 15. Olağanüstü kurultayı coşkulu biçimde başladı. Yurdun dört bir yanından kurultay için Ankara'ya gelen yurttaşlar salonu doldurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 15. Olağanüstü Kurultayı, yurdun dört bir yanından gelen CHPlilerin Ankara Arena Spor Salonu'nu doldurmasıyla başladı. Yağmura ve soğuk havada, davullar eşliğinde salona gelen yurttaşlar, tribünleri doldurdu. Ellerinde CHP bayraklarıyla, salonda çalınan türkülere eşlik eden partililer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona girişini bekledi.

Büyük coşku

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kurultayın yapıldığı salonu doldurmaya başlayan CHPlilerin girişine dışarıdaki davullar eşlik etti. CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı, parti tarafından 'İktidara Yürüyüş Kurultayı' şeklinde adlandırıldı. Ankara Arena Spor Salonu'nun dışı “İktidara yürüyüş kurultayımıza hoşgeldiniz” sloganlarının yer aldığı pankartlarla donatıldı. Salonu dolduran partililer zaman zaman “Başbakan Kemal”, “Devrimci Kemal” sloganları atıyor.

İktidara pankartlı mesajlar

Salonun içerisinde yer alan pankartlarda “CHP geliyor iktidara, güvenle bak yarınlara”, “Şafak sökecek, halk iktidara gelecek”, “Bu düzen değişecek, halk iktidara gelecek”, “Azarlamaya değil, vatandaşa hizmete geliyoruz”, “Yalancı ve hayalci değil, güçlü ve itibarlı dış politika için geliyoruz”, Yandaş değil, üreten ve hakça bölüşen Türkiye'yi yaratmaya geliyoruz”, Kendisini değil, ülkesinin kalkındıran iktidar olmaya geliyoruz”, “Ötekileştirmeye değil, bütünleştirmeye geliyoruz”, “Korku, baskı, zulüm değil, tam demokrasi ve özgürlük için geliyoruz” sloganları yer alıyor. Salon çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Çok sayıda polisin görev aldığı Ankara Arena Spor Salonu'nda partililer tek tek aranarak salona alınıyor. Ayrıca salonun dolmasıyla birlikte kurultayı dışarıdan takip edecek partililer için, salon önündeki dev ekrandan canlı yayın yapılıyor.

Kurultay'a katılanlar: CHP Kurultayı'na eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, merhum Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Tansel Çölaşan, Serap Aksoy Gürkan,  Rıza Türkmen ve Özden Toker'in yanısıra sanatçılardan Arif Sağ, Müjde Ar, Onur Akın, Levent Kırca katılıyor.

 Ecevit Mavi'si

Salonda CHP'nin rengi olan kırmızının yanı sıra mavi ve beyaz renkler kullanıldı. CHP'liler bu renge "Ecevit mavisi" diyorlar.

Salonda konuşmaların yapılacağı platformun üst bölümüne Atatürk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri ile Türk Bayrağı ve CHP'nin amblemi altı oklu bayrak asıldı. Platformun iki yanına dev ekranlar yerleştirildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.