İLETİŞİM KANALI AÇIK OLACAK!

İLETİŞİM KANALI AÇIK OLACAK!
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, 81 il başkanı ile bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Özel, "İçeride partimizin 7. genel başkanı, adalet yürüyüşümüzün önderi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte alkışladık. Sayın Genel Başkanımızın biriktirdiği tecrübesini bize aktardığı bir iletişim kanalı her zaman olacak. Deneyimlerinden yararlanacağız" dedi.
 
CHP 38. Olağan Kurultayı'nda 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu. İkinci tura kalan seçimde Özel, 812 oy alarak genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Kahvaltıyı tercih ettik

Genel Başkan Özgür Özel, dün sabah saat 09.30’da Parti Meclisi adaylarını belirlemek için 81 il başkanını toplantıya davet etti. Toplantı sonrasında açıklama yapan Özel, “Bugün ilk kahvaltıyı tercih ettik. Birlikte sohbet etmek bize iyi geldi. Bugün Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel başkanı olarak ve ilk il başkanları olarak bu yaşadığımız demokrasi şöleninin bir eksiklik, bir tartışma değil, bir zenginlik, partimiz ve Türkiye için bir gurur olduğunu hep birlikte teyit ediyoruz. Biz dün salondan 81 il başkanımızla çıktık ve bugün birlikteyiz. Örgütümüz, il başkanlarımız anahtar listemize hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Bu çok kıymetlidir. Ancak bu anahtar listenin kamuoyu tarafından blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz” dedi. 


Bir kez daha teyitleştik

“Dün taahhüt ettiğimiz ne varsa; tüzük değişikliği, ön seçimle ilgili taahhütlerimiz, il ve ilçelerimizin yalnız bırakılmaması noktasında bugün bir kez daha teyitleştik” diyen Özel, “Bundan sonraki süreçte CHP örgütüne güç veren ve örgütünden güç alan il yönetim anlayışıyla yol yürümeye devam edeceğiz. Biraz önce içerideki alkışlar, şahsıma değildi, birbirimize değildi. İçerideki alkışlar bu zamana kadar il başkanlarımıza genel başkanlık yapan, partimizin 7. genel başkanı, adalet yürüyüşümüzün önderi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte alkışladık. Bundan sonra da onun deneyiminden istifa edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


Devir teslim olacak

Kongre tamamlandıktan sonra 48 saat itiraz süresi olacağını belirten Özel, “Ona göre mazbatanın ne zaman verileceği belirginleştikten sonra Sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Elbette bir devir teslim olacak. Şeklen bir devir teslim olacak ama Sayın Genel Başkanımızın biriktirdiği tecrübesini bize aktardığı bir iletişim kanalı her zaman olacak” dedi. İl başkanları ile toplantının ardından sosyal medyadan da paylaşım yapan Özel, “Daha önce sözünü verdiğimiz il başkanları toplantısını bu sabah erken saatlerde gerçekleştirdik. Görüş ve önerilerini dinledim. Bu süreci hep birlikte yönetmek için ilk adımı attık. Partimizi iktidar yapmak için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız” açıklamasında bulundu. 

KARAOĞLAN'I ÖRNEK ALDIK

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndan galip çıkan Özgür Özel, 'genel başkan' sıfatıyla Bülent Ecevit’i ölüm yıl dönümünde kabrini ziyaret etti. Özel, "Atatürk'ün partisini iktidar yapma noktasında Bülent Eceviti' örnek alan yürüyüşümüz dün genel başkanlık seçiminde delegelerimizin takdiriyle sonuçlandı" dedi. Özel, “CHP'nin 3.Genel Başkanı başbakanımız Bülent Ecevit. Bugün cumhuriyetin 1. yüzyılının üçüncü genel başkanı olarak 1972 yılında CHP'yi dünyada esen sol rüzgarlar güçlenen işçi hareketinin Türkiye'de yaptığı siyasi kümelenmeyi en doğru şekilde tahlil edip okuyarak CHP için yeni bir vizyon ortaya koyan, 1970'lerde yapılan 2'si yerel, 2'si genel seçimden partimizi birinci parti olarak çıkarma başarısını gösteren, çok partili dönemde şüphesiz CHP'nin en büyük başarılarına imza atan, üstlendiği başbakanlık görevi sırasında Kıbrıs'taki mezalime son veren, Kıbrıs'a yapılan askeri harekata barış harekatı adını veren, 'Biz sadece Türklere değil Rumlara da barış getirmeye gidiyoruz' diyen ve o karardan sonra hem oradaki Türklerin katledilmesini durduran, bağımsız bir KKTC kurulmasının yolunu açan, bütün bu yaşanılanlara rağmen Rum halkıyla ve Yunanistan'la ilişkiler noktasında son derece diplomatik bir çerçeveyi yeniden sağlayabilmiş muhteşem bir devlet adamının huzurundayız” diye konuştu. 

Layık olmaya çalışacağız

"Dün kurultayımızı gerçekleştirdik ve kurultayımızda 44. yılın sonunda Bülent Ecevit ve arkadaşlarının yaptığı gibi kadrolarından güç alan kadrolarına güç veren, örgütten güç alan ve örgütüne güç veren Atatürk'ün partisini iktidar yapma noktasında Bülent Eceviti' örnek alan yürüyüşümüz dün genel başkanlık seçiminde delegelerimizin takdiriyle sonuçlandı" diyen Özel, "Biz burada 81 il başkanımızla birlikte genel başkanımızın ve başbakanımızın huzurundayız. Ona ve partimize layık olmaya çalışacağız. Onun genel başkanlığı devraldığı Lozan kumandanı darp cephesi komutanı İsmet Paşayı, İsmet Paşanın ölümünden sonra yerine geldiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, hem Kurtuluş Savaşına hem de Türkiye Cumhuriyetine katkı yapan tüm devlet adamlarını, tüm genel başkanlarımızı minnetle anıyoruz. Bugün burada sayın genel başkanımızın huzurunda saygıyla bulunuyoruz. Ona layık olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

LİDERLERDEN TEBRİK MESAJI


CHP'nin 8’inci Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'e siyasi parti liderlerinden tebrik mesajları geldi. İlk mesajı paylaşan ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Babacan mesajında "Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. kurultayında genel başkanlığa seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum. CHP’ye ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Özel'i tebrik eden ikinci isim ise İYİ Parti lideri Meral Akşener oldu. Akşener, Özel'in seçilmesine ilişkin sosyal medya hesabından "Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayında genel başkan olarak seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyor. Kurultay sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  Özgür Özel'i kutlayan bir isim de Memleket Partisi lideri Muharrem İnce oldu. İnce, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevine seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.