İTTİFAK DEĞİL İŞ BİRLİĞİ!

İTTİFAK DEĞİL İŞ BİRLİĞİ!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meral Akşener'le bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Özel, yerel seçimde "iş birliği" konusunda yeniden bir değerlendirme yapıp yapmayacaklarını ilettiklerini belirtirken; Akşener, "Hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz" sorusunu GİK'e soracağız" dedi

 

CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturan ve ittifak kapısını kapatmayan Özgür Özel ile sıklıkla seçimlere tek gireceklerini belirterek ittifak kapılarını kapatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir araya geldi. İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmenin görüşmenin ardından iki lider kameralar karşısına geçti. İlk açıklamayı yapan Özel, “Çok iyi değerlendirmeler yaptık. İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) kararıyla alınmış kararları vardı. Biz bu karara saygılıyız. Yerel seçimlerde ittifak kelimesi yorulduğunu daha önce söylemiştim Genel Başkan'a yeniden söyledim. ittifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Yerel seçim, ikili iş birliklerini gerektiriyor. İş birliğinde olup olamayacağımızı, kararı yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğini, birlikte çalışılıp çalışmayacağımızı sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir yanıt aldık” dedi.

 

 

 

 

 

"Bizim, 81 ilde tek başımıza seçime girme kararımız var” sözleriyle konuşmasına başlayan Akşener, “O konuyu 'Tekrar bizim iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde birlikte iş birliği yapabilir miyiz sorusunu, Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' görüşmedeki soru buydu özetle. Arkadaşlarımızla onların yanında da konuştuk. Pazartesi biz doğal olarak GİK'İ toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu Genel İdare Kurulu'muza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah, her şey Türkiye için iyi olur” ifadelerini kullandı.

Görüşmede Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.