İTTİFAK ŞART!

İTTİFAK ŞART!
İYİ Parti’nin yerel seçime 81 ilde ayrı adayla girme kararını değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum.

 

İYİ Parti’nin yerel seçime 81 ilde ayrı adayla girme kararını değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye'de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler Kocasinan Spor Tesisi ve Zeminaltı Otaparkı temel atma töreninine katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, “Ben buraya, bir ortaokul ziyaretinden geliyorum. İnanınız konuşurken, bir cümle kurarken, beni başta kendi evlatlarım dinliyormuş gibi, sonra beni burada bulunan kıymetli annelerin babaların ya da beni izleyen ailelerin çocukları, eşleri dinliyormuş gibi konuşmaya gayret ediyorum. Siyasetin çocuklarımıza, gençlerimize huzurlu, mutlu, güzel bir ülke bırakmanın aracı olduğunu biliyorum. Ben onun için siyaset yapıyorum. Yoksa yapmam ki. Tek bir sebebi var; gerçekten böyle bir ülke, böyle bir toplum bırakmak. O bakımdan siyaset, yalnız gençlere spor tesisleri yapmak için değil, o gençler aynı zamanda oraya geldiklerinde birbirlerine sevgi, saygı beslesin, birlikte güzel işler başarsın diye yapılır. Siyaset, toplumun birliği, beraberliği için yapılır. Bu anlayış içinde yeni atılımlara ve yatırımlara ara vermeden devam edeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz mutlu olsun diye, keyifle, gururla, cesaretle çalışmaya devam edeceğiz. Bugünkü gibi açılışlar yapmaya, temeller atmaya, projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kapı kapanmadı

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na “İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) 81 ilde kendi adaylarını çıkartma kararı alındığını açıkladı. Meral Akşener'in açıklamasının kapıları kapatma anlamına gelmediğini düşündüğünüzü söylemiştiniz. İYİ Parti'den gelen bu son açıklamadan sonra düşünceleriniz nelerdir?” sorusu yöneltildi. İmamoğlu “Ben hala aynı düşünüyorum. Sayın Akşener’in daha önceki ifadelerini de dinlediğimi ve özenle dinlediğimi, takip ettiğimi söyledim. Ben sayın sözcünün açıklamalarını da farklı yorumları da dinledim. Takip ediyorum. Ve ben hala ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası dünkü yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum” dedi.

Gayretli bir ekibiz

“Tabii bunu  zamanla göreceğiz. Zaten en önemli unsurun toplumsal ittifak olduğunu ve özellikle muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca kavuşabileceğini bilen birisiyim” diyen İmamoğlu, “Bunu özenli bir şekilde İstanbul’da yaşadık ve yaşattık. Başta Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifakının yanı sıra  güçlü bir İstanbul ittifakının tesisiyle bambaşka bir demokrasi mücadelesi verildi ve kazanıldı. Yine büyük bir demokrasi mücadelesinin verilmesi ve kazanılması hususunda diyalog çerçevesini en yüksek seviyede tutan, toplumsal katmanlarını en iyi şekilde analiz eden ve bu görüşmeleri titiz bir biçimde İstanbul ve Türkiye için en doğru demokrasi yolculuğu tarifleme adına yapmaya hazır, gayretli bir ekibiz. Böyle bakıyoruz sürece. Ve biz bunu başaracağımızı düşünüyoruz, başarırız da. Bu anlamda yine en güçlü şekliyle sayın Akşener, İYİ Parti, İYİ Parti yöneticileriyle müzakerenin,  diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var. Zaman gösterecek” ifadelerini kullandı. 

Bayrağımızı çok seviyoruz

Bu arada İstanbul genelinde 39 ilçede, 100’ün üzerinde okulda “Okul Beslenme Desteği Projesi”ni başlatan İBB, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, bu sene de kırtasiye seti dağıtmaya devam etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023-24 eğitim-öğretim yılı için kırtasiye seti dağıtımını, Avcılar Ali Karaay Ortaokulu’ndan başlattı. Öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan İmamoğlu, “Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimle ilgili süreçlerine her zaman destek olmayı ve katkı sunmayı görev biliyoruz. İstanbul'un muhtelif okullarında, Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün uygun gördüğü okullarda kırtasiye dağıtımlarımız olacak. Gençlerimize çok desteklerimiz var. Çocuklarımıza çok desteklerimiz var. Kütüphanelerimiz var; mutlaka uğrayın. Enerji muhteşem buradan. İnşallah layık olalım. Sizinle karşılıklı birkaç soruya cevap bulalım. Sevgili çocuklar; ülkemizi çok seviyoruz değil mi? Bayrağımızı çok seviyoruz. Bu ülkede yaşayan herkesi çok seviyoruz. Yani milletimizi çok seviyoruz. Biliyorsunuz; bu sene Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılı. Cumhuriyetimizi çok seviyoruz değil mi? Atatürk’ümüzü çok seviyoruz. Cumhuriyet ne demek biliyor musunuz? Cumhuriyet, eşit olmak demek. Cumhuriyet, herkesin iyi okullarda okuyabilmesini sağlamak demek” dedi. 

 

İNSANLIK İÇİN HAYALLER KURUN!


Ali Karaay Ortaokulu öğrencilerine seslenen Ekrem İmamoğlu, “Sevgili çocuklar; çok hayal kurun. Çok güzel hayalleriniz olsun. Hem ülkemiz için hem milletimiz için hem şehrimiz için hem dünya için ve insanlık için, güzel bir çevre için hayaller kurun. Güzel bir doğa için hayaller kurun. Gelecekte çocukların çok daha güzel bir dünyada yaşamaları için hayaller kurun. İyi öğretmen olmak için hayaller kurun. İyi mühendis olmak için, iyi yöneticiler olmak için hayaller kurun. Cumhuriyet, bu güzel Cumhuriyet, sizin o hayallerinizi mutlaka gerçekleştirmeniz için size yardımcı olacak. Sizler, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, Cumhuriyet’i ve bu güzel ülkenin imkanlarını, daha güzel yerlere taşıyacaksınız. Daha güzel bir ülke var edeceksiniz. Sizleri çok seviyorum. Ben, bu şehrin çocuklarına layık bir belediye başkanı olduğum an, dünyanın en mutlu insanı olacağım. Çocukları mutlu etmek, dünyanın en güzel şeyi. Sizlerin yüzünü gülümsetmek, kalbinize güzel şeyler sunabilmek, dünyanın en güzel şeyi. Erdemli yönetici olmak, insanlara sevgiyi ve saygıyı öğretebilmek, gösterebilmek, yöneticilerin en büyük sorumluluğu. Umut ederim ki bu sorumlulukla sizlere daha güzel hizmetler sunalım. Yeni eğitim-öğretim döneminiz hayırlı olsun” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.