KEMAL BEY'LE KAHVE İÇECEĞİZ!

KEMAL BEY'LE KAHVE İÇECEĞİZ!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 8. Genel Başkanı olarak seçilmesinin ardından ilk ziyaretini memleketi Manisa'ya yaptı.

Burada konuşan Özel, eşi Didem Özel'le birlikte bugün Ankara'da olacağını belirterek, “Kemal Bey ve Selvi hanımın evlerinde kahvelerini içeceğiz. Sonra hep birlikte devir teslim törenini yapacağız, hep birlikte iktidar yürüyüşünü başlatacağız” diye konuştu


CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, memleketi Manisa'daki programı öncesi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. Burada Özel’i, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP il teşkilatı ve ilçe belediye başkanları karşıladı. Yoğun ilgi ören Özel, kalabalığın arasında ilerlemekte güçlük çekti. Davul, zurna eşliğinde meşalelerin yakıldığı karşılama programı sonrası Özel, kara yolu ile Manisa'ya gitmek üzere yola çıktı. 

Şimdi kazanma zamanı

Manisa'da konuşan Özel, “Bugünlerde Özgür Özel'in hayat hikayesi konuşuluyor. Kısaca bahsedeyim; (alanda bulunan bir binayı göstererek) her şey şu balkonda başladı. 2009'da şunu söylemiştim; uzun, zorlu bir yola çıkıyoruz. Bugün burada teşekkür için bulunuyorum. Sğ olun, var olun. Bundan sonra esas yürüyüş başlıyor. İl başkanlarım şunu söylyor; hiç görülmedik bir hava, heyecan var. Manisa'dan başka bir yürüyüşe başlıyoruz. CHP sizi bekliyor. Hepinize söylemek istediğim şudur; iş için, aş için, mutluluk için bize destek verin. Hep birlikte başaralım. Derhal bir üye kampanyası başlatıyoruz. Kongrelerimizde dedik ki halk ayağa kalkmak istiyor. Delegelerimiz halka sordular, değişimi gerçekleştirdiler. Değiştik, güçlendik. Şimdi hep birlikte kazanma zamanıdır” dedi. 


Devir teslim yapılacak

“Halk artık iktidarı değiştirecek bir CHP istiyor” diyen Özel, “Bütün CHP'lilere diyorum ki; biz değiştik, gençleştik, güçlendik. Partinin kapıları size açık' diyin. Önümüzdeki yerel seçimde başarılı olursak bu iktidar daha fazla duramaz. Yerel seçimler iktidarın anahtarı olacak. Hep birlikte çalışacağız, iktidarı değiştireceğiz. CHP'nin parti içi hiçbir meselesi kalmadı. Bundan sonra birlik olacak, beraberlik olacak” ifadelerini kullandı. Eşim Didem Özel'le birlikte bugün Ankara'da olacağını belirten Özel, “Kemal Bey ve Selvi hanımın evlerinde kahvelerini içiyoruz. Sonra hep birlikte devir teslim törenini yapacağız, hep birlikte iktidar yürüyüşünü başlatacağız. Belediye başkanlarının seçiminde millet kimi istiyorsa ona görev vereceğiz” diye konuştu. 

Görevi devralacak

Bu arada Özgür Özel, bugün görevine resmen başlayacak. Devir teslimin ardından parti kurulları belirlenecek ve tüzük kurultayı hazırlıklarına geçilecek. Özel’in genel başkanlığı almasıyla CHP’de yeni bir dönem de başlamış olacak. Partinin 8. Genel Başkanı ünvanını alan Özel’in ilk sınavı yerel seçimler olacak. Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özgür Özel, üyelerin görüşlerine başvurarak “A takımı” denilen Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) oluşturacak. Özgür Özel’in yeni MYK’sinin geniş kapsamlı olacağı ve her alana bir atama yapacağı belirtiliyor. Yeni MYK’nin 13 Kasım Pazartesi günü yapılacak ilk toplantısına başkanlık edecek Özel, salı günü de genel başkan olarak ilk kez grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek.

TÜZÜK KURULTAYI YAPILACAK

Özgür Özel, genel başkan olarak ilk yurt içi ziyaretini perşembe günü deprem bölgesi Hatay’a yapması bekleniyor. Özel, Hatay’ın ardından “ikinci memleketim” dediği Osmaniye’yi ziyaret edecek. Özel, genel başkanlığı döneminde kurultayda söz verdiği gibi parti örgütüyle daha sık bir araya gelecek ve kararları birlikte alacak. Bu kapsamda 6 ayda bir kurultay delegeleriyle bir araya gelmesi beklenen Özel, il başkanlarıyla da daha sık görüşecek. Özel, ilk il başkanları toplantısını ise 18-19 Kasım’da yapacak. Özgür Özel’in “değişim” mesajlarında yer alan daha demokratik bir tüzük için de gelecek haftalarda bir “tüzük kurultayı” toplaması bekleniyor. Eski yönetimin bu yöndeki çalışmalarını da değerlendirecek olan Özel, yeni tüzükle belediye başkanından milletvekiline, görev verilecek her kişinin ön seçimle belirlenmesini sağlayacağı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.