Kılıçdaroğlu: Bir partinin çatısı altında birleşmeliyiz

Kılıçdaroğlu: Bir partinin çatısı altında birleşmeliyiz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara mitinginde yaptığı konuşmada "Huzuru ve refahı istiyorsak bir parti altında birleşmeliyiz" sözleriyle partisine oy istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara mitinginde halka seslendi.
Konuşmasında 1 Kasım seçimleri için oy isteyen Kılıçdaroğlu, "Aslında biz refahı ve huzuru istiyoruz. Biz milyonlarız ama farklı partilere dağılmış durumdayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Eğer bu ülkede huzuru ve refahı istiyorsak, bir partinin çatısı altında, bunun sözünü veren parti altında, birleşmek zorundayız. O partinin adı ve markası belli. O parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir.
Bu ülkeye huzuru, refahı getireceğiz. Çatışmayı durduracağız. Bana yetki verirseniz 4 yıl içinde Türkiye bölgesinin en saygın ülkesi olacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek."
"DAVUTOĞLU SARAY İÇİN, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN"

CHP liderinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirileri de oldu.
İradesini başka birine teslim eden bir kişinin ülkeyi yönetemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sandığa giderken şunu unutmayın. Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" ifadesini kullandı.
"GENÇLERE GÜVENİYORUM"
Gençlerin "potansiyel suçlu" olarak görüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Ben gençleri, siyasi görüşü ne olursa olsun, bu ülkenin geleceği, onuru, gururu olarak görüyorum. Onlara güveniyorum" diye konuştu. 
Gençlerin 4 yıl içinde Türkiye'nin sokaklarında, meydanlarında, fabrikalarında, tarlalarında özgürce gezeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün gençleri bu ülkenin onuru, gururu, geleceği olarak düşündüğünü, güveninin sonsuz olduğunu söyledi.

Refahı ve huzuru isteyen milyonlarca kişinin farklı partilere dağıldığını belirten Kılıçdaroğlu, huzur ve refahın sözünü veren partinin CHP olduğunu kaydetti.
Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atmaları üzerine, "Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet etti. Neden gençlere güveniyoruz Onun için güveniyoruz. Neden 'gençler bizim geleceğimizdir' diyoruz Çünkü bu ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıyacak olan gençlerimizdir, bunu asla unutmayacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin huzurunu ve refahını isteyenlerin altı okun altında buluşması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, hiçbir vatandaşa, "senin kimliğin, inancın, yaşam tarzın nedir" diye soru sormadığını, 78 milyon vatandaşı kucaklamaya hazır olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ YEMEK"

Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, "Çocuklarınızı CHP iktidarında tam gün okula göndereceksiniz, sabah gidecek, akşam gelecek. Beslenme çantası da olmayacak, öğretmeniyle beraber, okulda öğle yemeğini hiçbir ücret ödemeden yiyecek ve huzur içinde evine dönecek. Bu bölümü henüz kopyalayamadılar. Çünkü bu bölüm 7 Haziran'dan sonra yazıldığı için henüz farkına varamadılar" dedi.

Bütün vaatlerin hesabının kuruşu kuruşuna yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, verdikleri sözlerin kesinlikle gerçek olacağını vurguladı.

7 Haziran öncesi 17 milyon olan yoksul sayısının 22 milyona çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Benim bütün kadınlara sözüm var. Hiç endişe etmeyin, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak, her evde tencere kaynayacak ve bu güzel ülkede ben fakirliği tarihe gömeceğim. Asla, hiç kimse 'ben fakirim' demeyecek" diye konuştu.

"Bir şeyi sakın unutmayın. Ben rahmetli Ecevit'in geleneğinden geliyorum. Ne diyordu Ecevit 'Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen' diyordu. İnsanca, hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğim" diyen Kılıçdaroğlu, halk için çalışacağını, emek harcayacağını, alın teri dökeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Dökeceğim her alın teri size helal olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.