Kılıçdaroğlu hükümeti topa tuttu

Kılıçdaroğlu hükümeti topa tuttu
CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Millet fakirleşiyor o zenginleşiyor. bu nasıl iş?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’a ilk geldiğinde selamladığı vatandaşların 'el kaldırsam mı kaldırmasam mı' tereddütü yaşadığını, ancak şimdi gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi. Türkiye’de yoksul sayısının bir yılda 818 bin kişi arttığını belirten Kılıçdaroğlu, "Millet fakirleşiyor o zenginleşiyor. Bu nasıl iş? " dedi.

DOĞALGAZ GELDİ, KADER DEĞİŞTİ Mİ?

Havalimanında milletvekilleri ve partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 100 araçlık konvoyla şehir turu attı. Erzurum AVM yanındaki Belediye kültür merkezine gelişinde çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, konuşmasına ‘Başbakan Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla başladı. Erzurum’un geçmiş yıllarda bir çekim merkezi olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, Erzurumlunun karnını doyurmak üzere göç ettiğini, bu yüzden milletvekili sayısının azaldığını anımsattı. Kılıçdaroğlu, kentin havasının suyunun kirlendiğini belirterek, "Doğal gaz geldi, kader değişti mi? Aynı kirlilik devam ediyor. Başbakan 27 Ocak'ta Erzurum’a geldiğinde şunu sorun. ‘Erzurumluyu seviyorsan, gönlün Erzurumlu’dan yanaysa gerçekten de Erzurumuluya yardım etmek istiyorsan doğalgaz fiyatını düşür, yoksul ailelere bedava ver hava kirliliği olmasınö diye konuştu.

İRAN'A 1 MİLYON 600 MİLYON DOLAR ÖDENİYOR

Türkiye’nin her yıl kullanmadığı doğalgaz karşılığı İran’a 1 milyar 600 milyon dolar para ödediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, “Kullanmadığın doğalgazın parasını İran’a niye veriyorsun? Kimin parası bu. Başbakanın parası mı? Cebinden mi çıkıyor? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. 1 milyar 600 milyon dolar parayı kullanmadığın doğalgaz bedeli olarak İran’a vereceksin. Burada vatandaş imkansızlıktan bedava kullanamayacak. Bu para Erzurum’a gelseydi işsizlik olur muydu, yolsuzluk olur muydu, çocuklar yatağa aç girer miydi? 1 milyar 600 milyon dolar parayı hangi gerekçe, hangi ahlakla, hangi siyasi anlayışla İran’a verdin bunun cevabını Erzurum’da bir açıklasınö dedi.

TEMİZ SİYASET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Erzurum’da icra daireleri sayısının 3’ten 5’e çıktığını, ekonominin iyi olmadığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurumluların başbakana ekonomiyle ilgili soru sormasını istedi. Başbakana soru sormanın kimsenin haddi olmadığını da kaydeden Kılıçdaroğlu, sorunların 'Ergenekoncu' diye Silivri’ye gönderildiğini iddia etti. Dadaşın ve Türk milletinin umudu olacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, yola temiz siyaset için çıklarını, kul hakkı yemeyeceklerin ve yedirmeyeceklerini bildirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim inançlarımızı sömüreceksin, müslüman geçineceksin kul hakkı yiyeceksin, kul hakkı yiyenlerin arkasından duracaksın, buna izin vermeyeceğiz. Başbakan şunun cevabını da versin. Vekil sayısı niye düşüyor? Göç yüzünden düşüyor, bunun da cevabını versin. Önüne pet şişeden su koymuşlar, kaldırmış kadehi bak ne güzel su. Erzurum'da bir de musluktan akan suya bak. Erzurum havası suyu güzel toprakları güzel meraları var. Ama yaylaları yayla olmaktan çıkardılar. Havasını kirlettiler, bunların kökü kirli oldukları için böyle yapıyorlar. Erzurumluya bula bula sarı su getirdiler" diye konuştu.

MİLLET FAKİRLEŞİYOR, O ZENGİNLEŞİYOR

İnanç ve etnik kimlik konularını siyasete alet etmeyeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de milletin fakirleştiğini ancak başbakanın dünyanın en zengin başbakanı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Sen milletin değil, kendi derdini çözdün. Dünyanın en zengin başbakanlarından birisin. Millet fakirleşiyor o zenginleşiyor. Bu nasıl iş? Biz temiz siyaset getireceğiz, düzgün siyaset getireceğiz. İnsanların inançlarını siyasete malzeme etmeyeceğiz. Allahla kul arasına kimse giremez kimsenin ne yetkisi ne de gücü var. Etnik kimlik siyaset konusu olmamalıdır, herkesin etnik kimliği başımızın üstüne. Kim anne babasını seçme özgürlüğüne sahip. Herkes anne babasıyla şeref duyarö dedi.

AÇ, YOKSUL KALMAYACAK

İktidarları döneminde hiçbir çocuğun akşam yatağına aç girmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Geçtiğimiz günlerde anne kucağında 2,5 aylık bebek açlıktan öldü 21. yüzyılın türkiye'sinde yaşandı. Bu ayıbın adı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgilidir. Hiçbir çocuk halkın iktidarında CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek, bunun sözünü Dadaşların kentinde veriyoruzö dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkesi olduğunu açıklamasına rağmen, Türkiye’de fakir sayısının yılda 818 bin kişi arttığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bir yılda yoksul sayısı 818 bin kişi artıyor. Bunu devletin resmi kurumu söylüyor. Bu soruya bir cevap ver. Türkiye’deki toplam yoksul sayısı 12 milyon 715 bin kişi. Size söz veriyorum, yoksulluğu bu ülkede tarihe gömeceğiz. Yoksulluğu tarihe gömüp aile sigortası getireceğiz. Recep Tayyip Erdoğan şunu duysun, ben halkın adamıyım, halktan yanayım, millet için varım, millet için mücadele edeceğim" diye konuştu.

YORGO'NUN KARŞISINDA DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNDÜ

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun Erzurum’da yaptığı konuşmada Kıbrıs’taki Türk askerini işgalci olarak açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Ulusal kurtuluş savaşının odağına geleceksin. Buraya birisi gelecek ve senin yüzüne çıkacak diyecek ki Kıbrıs’taki ordu işgalcidir. Ne cevap verdin? Dut yemiş bülbüle döndün. Nene hatunların olduğu yerde senin orduna peygamber ocağı dediğin orduna işgalci diyecekler sesini çıkaramayacaksın. Dadaş kardeşlerim sandığa giderken bunu sakın unutmayın" dedi.

BİZ MİLLETİN SORUNLARINA, ONLAR RANTA TALİP

Halkın nerede sorunu varsa, CHP'nin orada olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, hiçbir sorunu çözümsüz bırakmayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Biz milletin sorunlarına talibiz. Onlar ranta talip. Milletin rantına talip oldu köşeyi döndüler. İki dönemdir vekilim siyasete en yeni lider benim. Bu memlekete temiz ve düzgün siyaseti getireceğiz. Dokunulmazlığı kaldırıp AB ölçüleri içerisinde millete hesap veren siyaset anlayışını bu ülkeye getireceğiz. Bunda karalıyız. Biz siyaseti getirirken halkın sorunlarına talip olurken birileri köşeyi dönüyor. Yolsuzluk eşittir AKP, bunu unutmayın, kural budur. Sorunları esnaf Kemal, köylü Kemal, emekli Kemal halkçı Kemal dile getiriyor. Bunun sonuna kadar mücadelesini edeceğim. Uudum sizsiniz, gücümü sizden alacağım. Erzurumlular ayağa kalksınlar, korkularını yensinler, tarihlerine sahip çıksınlar Nene Hatunlar, gibi olsunlar mücadele versinler" diye konuştu.

EMEKLİLER İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLDU

AKP’ye sahip çıkan sendika ağalarını da afişe edeceklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, 9 milyon emeklinin sıkıntı içinde olduğun belirtti. Kılıçdaroğlu, “Emekliler başbakana intibak yasasını sorsunlar. Emeklilerin milli gelirden pay almayacaklarıyla ilgili kanunu sorsunlar. 'Milli gelirden emekliler pay almayacaktır' diye kanun çıkardın mı çıkarmadın mı? Emekliyi ikinci sınıf vatandaş durumuna getirdin mi getirmedin mi? Hayır derse size söz veriyorum o kanunun ilgili maddesini Recep beyin yakasına iliştireceğim" dedi.

TURİST HAVA KİRLİLİĞİ OLAN YERE GELİR Mİ?

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Manisa Milletvekili Şahin Bengü, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün eşlik ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Birliğini ziyaret etti. Erzurum'dan milletvekili çıkarmak, kentin sorunlarını parlementoya taşımak istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın türban kararıyla ilgili olarak yargı kararına itiraz etme şanslarının bulunmadığını anlattı. Erzurum'a kar yağmamasını mevsimsel değişiklere bağlamak gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, konuyu siyasete getirerek, "Bereketi yok bu hükümetin. Bereketi olsaydı göç vermezdi kent. milletvekili sayısı düşmezdi, hava kirliliği olmazdı. Turist hava kirliliği olan yere gelir mi?" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.