Kılıçdaroğlu'ndan ayrıntılı araştırma

Kılıçdaroğlu'ndan ayrıntılı araştırma
CHP İzmir İl Başkanlığı’na, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) İzmir Temsilcisi 50 yaşındaki Tacettin Bayır atandı.
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır oldu.CHP’de 27 yıldır siyaset yapan Bayır, görevden şeref duyduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, atamadan önce Bayır’ı hakkında ayrıntılı araştırma yaptığı öğrenildi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na 20 gün önce Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) eski İzmir Şube Başkanı Ömer Cihat Akay atanırken, CHP’nin İzmir İl Başkanlığı’na da USİAD İzmir Temsilcisi Tacettin Bayır getirildi. Partinin çeşitli kademelerinde 27 yıldır hizmet veren Bayır, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin tarafından dün saat 17.30’da telefonla aranarak, Genel Merkez’e çağrıldı. Bayır, bugün saat 11.30 uçağı ile Ankara’ya gitti. Bayır, Genel Merkez’e ulaştığında parti üst yönetiminin katıldığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı başlamıştı. Göreve atandığını haber kanallarının son dakika gelişmelerinden öğrenen Bayır, “Ben görev adamıyım. Milletvekili aday adayıydım. Ancak partimin bana bu makamda ihtiyacı oldu, seve seve koştum. Göreve talip olmadım. Benim anlayışımda görev istenmez verilir. Hedefimiz genel seçimde en iyi başarıyı almak” dedi. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Bayır, 33 yıldır panjur sistemleri üretiyor.

KILIÇDAROĞLU ÖZEL EKİPLE ARAŞTIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin İzmir İl Başkanlığı’na atanacak isim konusunda özel araştırma yaptırdığı öğrenildi. İl Başkanı Bayır, “Atamadan önce partiden bir yetkili İzmir’e gelerek benimle özel olarak görüştü. Kendimi ve hedeflerimi anlattım. Ayrılırken bana “sizi milletvekili olarak görmek isteriz. Parlamentoda sizin gibi insanlara ihtiyaç var’ dedi” diye konuştu.

ÖRGÜT, BELEDİYE EMRİNE SOKULMADI İDDİASI

CHP İzmir İl Başkanlığı’na Tacettin Bayır’ın atanması, parti kulislerine “Örgüt belediye emrine sokulmadı” iddia olarak yansıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Balçova eski İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu’na destek vermesi, partide “Örgüt belediyenin güdümüne girecek” iddiasına neden olmuştu. Moroğlu’nun bu nedenle atanmadığı, ekiplerin içinde yer almamış tarafsız bir ismin tercih edildiği ileri sürüldü.

"KİMSENİN ADAMI OLMADI"

Tacettin Bayır’la 28 yıldır evli olan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu eski üyesi Tülay Bayır, atamayı “Beklemediğimiz bir gelişmeydi. İl Başkanlığı’yla ilgili bir çalışması olmamıştı. Verilen her görevi yaptı. Hiç kırılmadı, küsmedi. Kimsenin adamı olmadı” sözleriyle değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.