KÜLÜNK MERTÇE SÖYLEŞİLER'DE KONUŞTU!

KÜLÜNK MERTÇE SÖYLEŞİLER'DE KONUŞTU!
Mehmet Mert’in sunduğu “Mertçe Söyleşiler” programının bu haftaki konuğu Ak Parti İstanbul Kurucu İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk oldu. Uzun zamandır ekranlarda görünmeyen Külünk, Kanal 9 ekranlarında yayınlanan Mertçe Söyleşiler’de bilinmeyenlerini anl
Mehmet Mert’in sunduğu “Mertçe Söyleşiler” programının bu haftaki konuğu Ak Parti İstanbul Kurucu İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk oldu. Uzun zamandır ekranlarda görünmeyen Külünk, Kanal 9 ekranlarında yayınlanan Mertçe Söyleşiler’de bilinmeyenlerini anlattı. Perşembe akşamı 20:00’da başlayan programda Külünk’ü ağırlayan Mehmet Mert, gündeme damga vuran konularla seyircilere seslendi. Metin Külünk’ün az bilinir entelektüel yanına da ışık tutulan Mertçe Söyleşiler’de Külünk’ün yazdığı şiirlerden, yaptığı resimlerden ve geçmişten günümüze uzanan siyasi yaşamından bahsedildi.
 
İş yapamayan simitçiye ağlarım
 
İlk olarak Külünk’ün entelektüel yanına vurgu yapılan programda Külünk siyaset haricinde uğraştığı sanatsal etkinliklerden bahsetti. Şiir yazdığını, yağlı boya çalışmalarının olduğunu belirten Külünk, “Duygusal bir insanımdır. Sokakta simitlerini satamamış bir simitçi gördüğümde ağlarım. Bunu kimse görmez ama ben buna üzülürüm. Ara ara ilham geliyor ve şiirler yazıyorum. Ben diğer siyasilerin de bu tür şeyler yapmasını dilerim açıkçası. Mesela bir ilçe başkanı sergi açsın, bir milletvekili edebiyat üzerine kitap yazsın. Gidelim, okuyalım” şeklinde konuştu.
 
Erdoğan kararlıdır
 
Bölge ve ülke siyasetinin de tartışıldığı söyleşide Külünk bilinmeyen bir gerçeği izleyicilerle paylaşarak 12 Eylül döneminde ‘Hayır’ kampanyası içerisinde yer aldığı anlattı. Geçmişte sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Külünk, “12 Eylül referandumunda hayır kampanyasında bulundum ve bu yüzden tutuklanarak hapis yattım, işkence gördüm. Çok sıkıntılı günlerdi. Allah kimseye yaşatmasın, yaşayanlara o günleri hatırlatmasın” dedi. Diğer yandan Mehmet Mert’in konuyu Kars’taki ‘İnsanlık Anıtı’na getirmesiyle Külünk de Başbakan’ın “Ucube” olarak nitelediği heykel hakkındaki görüşlerini belirtti. Başbakanın yapı itibariyle sözünden dönmeyen bir insan olduğunun altını çizen Külünk, “Sayın Başbakanımız lider duruşlu, kararlı bir insandır. Bu olayda da kararından döneceğini sanmıyorum' dedi...
 
Çapan Mertçe Söyleşiler’de
 
Her Perşembe saat 20.00’da Kanal 9 ekranlarında seyircisiyle buluşan Mehmet Mert ile Mertçe Söyleşiler programının bir sonraki hafta konuğuysa Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan. Bölge ve ülke siyasetinin konuşulacağı programda Çapan’ın bilinmeyenleri de gün yüzüne çıkacak. (Mehmet Ali Çatal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.