KURULTAY'DA HEYECAN SÜRÜYOR

KURULTAY'DA HEYECAN SÜRÜYOR
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce kürsüde. İnce'nin konuşması CHP'lilerce alkışlanıyor. İnce, Ülkenin kuşatma altında olduğunu ve bugün CHP'lilerin bu kuşatmayı kaldırmak üzere biraraya geldiğini söyledi.
Ankara Arena Spor Salonu'nda başlayan CHP kurutayındaki dakika dakika gelişmeler şöyle:

Saat: 14.15 -- CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce kürsüde. İnce'nin konuşması CHP'lilerce alkışlanıyor. İnce, Ülkenin kuşatma altında olduğunu ve bugün CHP'lilerin bu kuşatmayı kaldırmak üzere biraraya geldiğini söyledi.

Saat: 14:00-- CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, kurultayda partinin kesin hesabı hakkında bilgi verdi. Buna göre partinin borçları 1 milyon 128 bin 774 TL, 3 Kasım tarihi itibarıyla malvarlığı 50 milyon 11 bin 691 TL.Bu arada konuşma yapmak isteyenler süresi 5 dakika ile sınırlandırıldı.

Saat: 13.40 -- Kılıçdaroğlu'nun konuşması sona erdi. Divan, çalışma raporu ve bütçeyi görüşüyor.

Saat: 13.00 -- Kılçdaroğlu'nun "Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz" sözü CHP'lilerce ayakta alkışlandı.

Saat: 12.40 --  Kılıçdaroğlu'nun konuşması zaman zaman “Halkın umudu Kemal”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla kesiliyor.

Saat: 12.14 -- Kılıçdaroğlu, konuşmasında son dönemde polisçe öğrencilere uygulanan şiddetten söz ederken salondaki gençlerden "yuh" sesleri yükseldi.

Saat: 12.10 -- Kılıçdaroğlu'nun konuşması, işitme engelliler için işaret diline de çeviriliyor.

Saat: 12.00 -- Aziz Kocaoğlu'nun ardından Kılçdaroğlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Kılıçdaroğlu: Bütün Türkiye'yi kucaklıyorum.

Saat: 11.48 -- Salonda İstiklal Marşı okundu ve tüm salon saygı duruşunda bulundu. Kılıçdaroğlu kürsüde. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, oybirliğiyle Divan Başkanlığı'na seçildi. Kocaoğlu "Artık CHP'nin iktidarı devralma zamanı gelmiştir. Bu kurultayımızın barış ve sevgi kurultayı olmasını, ülkemize ve dünyaya barış getirmesini diliyorulm. Bu, bizim halkla kucaklaşarak iktidara yürüyüş kurultayımızdır" diye konuştu. 

CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı'nın divanı, Aziz Kocaoğlu başkanlığında Sema Kaygalak, Süleyman Uslu, M. Hikmet Aslankaya, Cahit Kaplan, Nejat Gençer, Tanju Özcan, Yusuf Köse, Feramus Şahin olarak belirlendi.

Saat: 11.40 -- Kılıçdaroğlu, kurultayı başlatma konuşmasını yapmak için kürsüye doğru ilerliyor.

Saat: 11.35 -- Kılıçdaroğlu delegelerle birlikte oturuyor. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de pek çok sorunu bilinçle, ortak akılla çözebiliriz. Burada bunun ateşini yakacağız, sonra bunu tüm Türkiye’ye götüreceğiz. Umuyoruz herkes memnun ayrılacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise "Kurultay güzel, coşkulu, heyecanlı. Her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

Saat: 11.20 -- Salonda şu anda Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Dans Topluluğu bir dans gösterisi yapıyor. CHP'li gençler, "İşte gençlik, işte CHP" sloganları atıyor.

Saat: 11.05 --  Kılıçdaroğlu'nun partilileri selamlayışı sırasında salonun arka tarafında CHP Pendik Gençlik Kolları tarafından üzerinde Deniz Gezmiş ile devrimci gerilla lideri Che Guevera'nın yıldızlı kepinin giydirilmiş olduğu Kemal Kılıçdaroğlu'nun resimlerinin ve "68 ruhuyla halkın iktidarını kurmaya geliyoruz" sloganının yazılı olduğu pankart açıldı.

CHP'liler, "Başbakan Kemal" sloganları eşliğinde Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına başlamasını bekliyor.

Saat: 11.00 -- Kemal Kılıçdaroğlu kurultay salonuna ulaştı. CHP'liler ayakta. Kılçdaroğlu, salondaki CHP'lileri selamlıyor. Kılıçdaroğlu, salona ''Sarı Saçlım Mavi Gözlüm'' şarkısının kendisinin de stüdyoya girerek eşlik ettiği yeni düzenlemesi ve partililerin yoğun alkışlarıyla girdi.

Basın mensuplarının yoğun ilgisi ve kalabalık nedeniyle güçlükle ilerleyerek salonu dolaşan Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran eşlik etti.

Saat: 10.50 -- CHP Kurultayı'na eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, merhum Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Tansel Çölaşan, Serap Aksoy Gürkan,  Rıza Türkmen ve Özden Toker'in yanı sıra sanatçılardan Arif Sağ, Müjde A, Onur Akın, Levent Kırca da katılıyor.

 34 ülkenin büyükelçileri de CHP Kurultayı'nda bulunuyor.

Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, kurultay salonuna geldi. Baykal, kurultay salonunda Antalya delegeleri ile birlikte oturdu. Baykal, kurultay salonuna gelişinde anons edilmedi.

Eski Genel Sekreter Önder Sav da salondaki yerlerini aldı. Sav, Ankara delegeleri ile birlikte Kılıçdaroğlu'nu dinliyor.

Saat: 10.25 -- Zonguldak'tan gelen bir grup madenci, kurultayı başlarındaki sarı baretler ile izliyor.

 - Salonda 27 bin CHP'linin olduğu anons edildi. CHP Kurultayı'na Avrupa'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılıyor.
 

Saat: 10.15 -- Partililer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona girişini bekliyor. Salonda "Kılıçları çektik, geldik" yazılı bir pankart açıldı.

Saat: 10.00 -- CHP'liler salonda çalınan 10. yıl marşına coşkuyla eşlik etti. Kurultayı çok sayıda basın mensubu izliyor. Basın için ayrılan bölümde yer alan masaların üzeri çiçeklerle süslenmiş.

Saat: 09.30 -- Kurultay'da yoğun güvenlik önemleri alınmış durumda. Çok sayıda polis ve özel güvenlik görevlisi salon ve çevresinde bulunuyor. Ankara Arena'da kalabalık, tribünlere sığmadı. Merdivenler dolu. Bir grup partili, salonda “Halkın Kemal'i ile omuz omuza” yazılı pankart açtı.

- Üzerlerinde “Gençliğin umudu, Kılıçdaoğlu” yazılı tişörler bulunan çok sayıda CHP gençlik kolları üyesi, kurultayda görev alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.