Liderler çatışıyor başkanlar yazışıyor

Liderler çatışıyor başkanlar yazışıyor
Başbakan ağır eleştirdi, il başkanı gönül aldı. TMSF'deki görevi nedeniyle soruşturma geçiren ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ağır eleştirilerine maruz kalan CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'e, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun 'başarılar dileye

Berhan Şimşek'in istifasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı üstlenen, yeni yönetimi oluşturduktan sonra ilk kez AKŞAM'a konuşan Nebil İlseven, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'dan kendisine gelen tebrik mektubunu ve ille ilgili çalışmalarını anlattı.

BABUŞCU ÇOK NAZİK: İl  başkanı olduktan sonra AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu çok güzel bir mektup yolladı. Başarılar diliyor. Ne kadar mutlu olduğunu söylüyor. Çok nazik ve güzel bir davranış. Çok etkilendim, siyaset nezaketi olarak bu üslubu ayrıca not ettim. Cevaben aradım, konuştuk. İnşallah bir araya da geliriz. Bence İstanbul'da değil bütün Türkiye'de en üst seviyede karşılıklı anlayış ve nezakete çok ihtiyacımız var ve böyle bir ortamı bizim karşılıklı anlayış ve nezaket diyalog ortamında götürmemiz çok önemli.

BAŞBAKANIN ELEŞTİRİSİ: Başbakan beni üç kez gündeme getirdi. Sözlerini, kendimle ilgili olarak değerlendirmedim. Çünkü konuştukları hep kendi dönemi, bu iktidarın dönemi. O günkü kurumlarla ilgili yaşanmış bir süreç var. Tek bir insana yönelik değil. Ben, o kurumlarda görev yapan pek çok kişiden biriyim. O denetimler yapılmış, o dönemler yaşanmış. Denetimler sonucunda da pek çok insanın kusuru olmadığı ortaya çıkmış, biri de benim.

CEO'LUK MU İL BAŞKANLIĞI MI: Hepsinin kendisine göre zorlukları var. O zorlukları bilerek göreve geliyorsunuz. Mühim olan, çözmeniz gereken sorunlara nasıl yaklaştığınız. Sorunların hepsi aynı derece de hassas ve karmaşık. Önemli olan hangi metodu kullanacağınızdır.

BAKANLAR KURULUNDAN ÖNEMLİ: Güzel bir İstanbul fotoğrafı çekelim istedik. Bu liste Bakanlar Kurulu'ndan daha önemli. Bu bir kavşak. İleriye dönük yapılanmayı taşımak üzere yönetimi oluşturduk. Şimdi çok mutluyuz. Aslanlar gibi yönetimi oluşturduk, işimizi yapıyoruz. 

YARGIDA VEKİLLERİN DE DOSYASI VAR: Türkiye'deki vatandaşların çok önemli bir bölümünün yargıyla dosyası var. Neyi konuşuyoruz? Şu anda milletvekilleri hakkında kaç dosya var? Hatta kesinleşmiş kaç dosya var. Bu bir Türkiye gerçeği. 

SEÇİM EN SOMUT PROJE: Önümüzde seçim var. En somut proje. İlin en önemli görevi, örgütü organize etmek. Sandık bazında örgütlenerek en disiplinli ve en etkili şekilde çalışmayı düşünüyoruz. 

ÜSLUBUM FARKLI: Nebil İlseven üslubu farklı. Daha tevazu içinde, daha işe yönelik, daha sonuca yönelik bir üslup. Biz, olmayan fabrikaların cafcaflı temel atma törenlerine katılan siyasetçiler gibi olmak istemiyoruz. Biz gerçekten de gerçek hayatı siyasetin içine taşımak istiyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.