Medya önünde tartışma olmaz!

Medya önünde tartışma olmaz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla parti genel merkezinde bir araya geldi. Çeşitli kentlerden Ankara'ya gelen il başkanları toplantı öncesi dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrılarını değerlen

CHP il başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Basına kapalı toplantıda, CHP’de değişim çağrıları ve kurultay takvimi ele alındı, seçim sonrası değerlendirme yapıldı. CHP’nin bazı il başkanları, toplantı öncesi parti genel merkez binasına girerken basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Genel Başkan düzeyinde bir değişim olabilir” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “O, Sayın İmamoğlu’nun kendi fikri ama bizlerde değişim yeri delegeler ve kurultaydır. Burada delegelerimiz nasıl bir karar verir, o şekilde hareket edilir” dedi.

Yüz yıllık bir partiyiz

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ise bazı il başkanlarının, “İmamoğlu’nun değişim çağrılarının medya üzerinden olmaması gerektiğini” savunduğunun hatırlatılması üzerine, “Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti. Yüz yıllık bir partiyiz, geleneği olan bir partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisinde bir değişim olacaksa bu örgütlerinde, partinin yetkili kurullarında tartışılır, konuşulur ve partimizin aklıyla vicdanıyla bir karara varılır. Medya önünde partinin tartıştırılmasını doğru bulmuyorum. Açıkçası bunun hem partimize hem de ülkemize zarar vereceğini düşünüyorum. Onun için medya üzerindeki tartışmaları doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kararı delege verir

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet de değişim çağrılarına ilişkin “Kişisel olarak kararım değişim yapılırken herkesi harcamadan dikkatli bir değişim yapılmasından yanayım. Adıyaman il örgütü olarak genel başkanımızın yanında durma azmi ve niyeti içindeyiz. Ekrem Başkan, saygı duyduğum bir insan; ama delegelerin vereceği bir karar” dedi. Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ise 4 yıldır aynı örgütle devam ettiklerin söyleyerek, “Hedefimiz iktidar olmaktı, ülkeyi yönetmekti, başaramadık. Bu süreçte de zaten kurultay süreci, örgüt seçimleri başlamıştır. Takvim olarak geriden geliyorduk zaten. Olağan bir süreç devam ediyor. Son 3, 4 yıla yakın aynı örgütlerle devam ettik. Alttan başlayarak değişim başlayacaktır. Belki bizler de yenileneceğiz. Ekrem İmamoğlu bizim için kıymetli bir belediye başkanı” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.