Mehdi Eker; İstikrar için bu seçim önemli!

Mehdi Eker; İstikrar için bu seçim önemli!
İstanbul 3’üncü bölgede faaliyet gösteren yerel medya mensuplarıyla biraraya gelerek seçim çalışmalarını değerlendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Dr. M. Mehdi Eker, Türkiye’de istikrarının devamı için 1 Kasım seçimlerinin önemini anlattı.
 İstanbullu Gazetecilerle Buluşan Mehdi Eker; “TÜRKİYE’NİN İSTİKRARI İÇİN 1 KASIM SEÇİMLERİ ÖNEMLİ”

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, İstanbul 3’üncü bölgede faaliyet gösteren yerel medya mensuplarıyla, Yeşilköy’deki Fener Park Cafe&Restaurant’da gerçekleştirilen yemekli toplantıda bir araya geldi.

Mehdi Eker, sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda, İstanbul’u ve İstanbul 3’üncü bölgeyi  “İstanbul 3’üncü bölgede yaşayanların yüzde 87’sinin İstanbul dışından buraya gelmiş. Herkes buraya bir değerle geldi, herkes kendi zenginliğini getirdi. Bir imparatorluğun mirası ve zenginliği, hem kültür mirası, hem insan zenginliği, hem folklor, hem örf adet gelenek-görenek, hepsi birlikte İstanbul’a geldi. Burası bizim ortak şehrimiz” şeklinde değerlendirdi.

İstanbul’da yaşayanların memleketleriyle ilişkilerini de sürdürdüğünü de belirten Eker, İstanbul üzerinden bütün Türkiye ile bir bağ kurulabileceğini anlattı.

İstanbul gibi metropollerde ulusal basın takip edilse bile, büyük bir nüfus olması hasebiyle yerel basının da takip edildiğini belirten Eker, “Yerel basınla uğraşan sizler, kendi ilçelerinizdeki hem siyasal olaylarla hem toplumsal olaylarla haşır neşirsiniz” diyerek yerel basının önemine dikkat çekti.

“KOALİSYON TÜRBÜLANSTIR”

Gerçekleştirdikleri seçim çalışmalarını da değerlendiren Eker, Anadolu’nun bütün birikimini İstanbul’a taşıyan vatandaşların siyasal katılımını önemsediklerini belirterek şunları kaydetti: “Toplumsal meselelere çözüm olacak şekilde siyasal katkı önemli. Biz de bunun bir parçası olmak, katkıyı geliştirmek çerçevesinde burada AK Parti’nin milletvekili adayı olarak vatandaşlarımızla bir aydan fazladır çalışma yapıyoruz. Ben Diyarbakır’da doğdum. Sizler de Anadolu ve Trakya’dansınız. 3 dönem Diyarbakır milletvekilliğinden sonra partim beni buradan aday gösterdi. Türkiye’nin en önemli seçimlerinden birisi, bir kader seçimi. Çünkü Türkiye ya istikrar içerisinde tekrar, arkasında büyük bir çoğunluğun olduğu güçlü bir parti hükümetini, yani istikrarı seçecek veya Türkiye koalisyonu tercih edecek.  Koalisyon bir türbülanstır. Türkiye bu türbülansa girdiğinde 10 senede çıkamıyor.

“CESUR KARARLAR ALINMASI GEREKİYOR”

Bizim milletimizden talebimiz, bu türbülansa düşmemesi. Bu hangi parti olduğundan daha önemli bir şey, hangi parti olacaksa tek başına olması önemli. Kimin en çok Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğine inanılıyorsa, o partiye güçlü destek verilmesi lazım. Aksi takdirde koalisyon dönemlerinde Türkiye’nin sorunlarını çözecek reformlar yapılması mümkün olmuyor. Birçok düzenleme yapılması gerekiyor ve o düzenlemeler hep maalesef o koalisyon dönemlerinde aksıyor. Cesur kararlar alınamıyor. Hâlbuki cesur kararlar alınması gerekiyor. Gerek ekonomide gerek siyasal olaylarda bu böyle.”

7 HAZİRAN ÖNCESİ VE SONRASINI TÜRKİYE…

7 Haziran öncesi ve sonrası ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Mehdi Eker, “7 Haziran’a kadar Türkiye’de 2002 Kasım’ından itibaren tek başına bir iktidar vardı.  Bu dünyada 2008’den itibaren başlayan ve dünyayı sarsan özellikle Yunanistan gibi, Portekiz gibi dünyayı etkileyen ekonomik krizlerin Türkiye’yi etkilemesine izin vermedi. Altındaki temel parametre, güçlü istikrarlı bir hükümetin olması. Ama 7 Haziran’dan itibaren bütün işadamları da esnafın da yatırımcının da herkesin gözü televizyon kanalarındaki döviz, faiz, borsa göstergelerine takılmaya başladı. İnsanlar orayı takip ediyor, akılları fikirleri orada. Çünkü onunla bir karar verecek. Yeni yatırım yapacak, kredi alması lazım, ‘Ben bu krediyi alırsam geri ödeyebilir miyim? Faiz yükselirse ben bunu ödeyebilir miyim? Mal üretip bu malı nereye satarım? Türkiye nasıl bir ekonomik politikayla karşı karşıya? Döviz faiz dengesi nasıl olacak? İhracat ağırlıklı bir ekonomik politika mı izlenecek?’ Tüm bunlar insanların zihninde. Bunun temel nedeni istikrar. Acaba bir problem olur mu, 7 Haziran’dan beri Türkiye bunu hissediyor” diye konuştu.

1 KASIM KADER SEÇİMİ

Dünyada Karadeniz havzasında, Ukrayna ve Rusya arasında, Rusya ve Avrupa Birliği arasında, Akdeniz Havzasında, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da sorunlar olduğunu da anlatan Eker konmasını şöyle sürdürdü; “Böyle bir üçgende Türkiye bütün her şeye rağmen 2008’den bu yana istikrarını korudu. Çünkü güçlü kararlar alınıyordu, risk alınıyordu ve isabetli kararlarla politikalar yönetiliyordu. Ama şimdi 7 Haziran’dan itibaren ortada bir endişe var. Türkiye acaba bir tek parti hükümeti kuracak mı yoksa bir koalisyon mu olacak? 1 Kasım bunun için bir kader seçimi. Bunlara ilaveten siyasi meseleler var. Türkiye’nin Çözüm Süreci'yle ilgili meselesi var, terör problemi var. Türkiye’nin kanı akıyor, Türkiye’nin huzuru, gelecekteki rolü açısından da siyasi istikrar çok önemli. Ortadoğu’da bizim dışımızda bir ateş var. O yangın sönmüyor, o yangının alevleri rüzgârın tesiriyle bize doğru, bizim saçaklarımıza doğru geliyor. Eğer biz yine siyasi istikrarla, güçlü bir hükümetle bunlara karşı tedbir almazsak, zarar görürüz.”

Ortadoğu’daki gelişmelere karşı Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini de anlatan Eker, bunun için Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini, bunun da birlik ve beraberlikle mümkün olduğunu ifade etti. “Milli birlik ve beraberlik aidiyet duygusuyla güçlenir” diyen Eker, “Yani herkesin ‘İyi ki ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım, ben bununla iftihar ediyorum’ diyeceği bir sistem inşa etmeliyiz. Bunun için reform lazım, bunun için de tekrar güçlü bir hükümet lazım. O zaman biz aidiyet duygularını güçlendirecek reformlar yaparız, iç barış sağlanır, dışa karşı kendimizi daha iyi savunuruz. Yani durum aslında bu kadar net” dedi.

Mehdi Eker, konuşmasından sonra, gazetecilerle sohbet ederek sorularını cevapladı. Sıcak ve samimi ortamda geçen toplantı, birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.