MHP de çözüm için devrede

MHP de çözüm için devrede
MHP grup başkanvekilleri Oktay Vural ile Mehmet Şandır, önceki gün TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaretlerinin ardından dün de AKP ve CHP grup başkanvekillerini ziyaret ederek yemin krizinin çözümü için devreye girdi.

AKP VE CHP GRUP BAŞKANVEKİLLERİ ZİYARET EDİLDİ

MHPli Oktay Vural ile Mehmet Şandır dün düzenledikleri basınla sohbet toplantısında çözüm önerilerini ortaya koydu. Vural, millet iradesinin tam manasıyla TBMMde yansımasının önündeki engellemelerin kalkması, tutuklu milletvekillerinin Mecliste temsil edilmemesi sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. Çiçeki ziyaret ettiklerini ve parlamentonun hiçbir tehdide, baskıya boyun eğmeden çalışması ve iradesini Meclise taşımayan milletvekillerinin konumunun da bir çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ettiklerini aktaran Vural, TBMM Başkanı millet iradesinin tam olarak yansıması konusunda taraf olduğunu ifade etmelidir. Siyasi partiler de millet iradesinin tesisi konusunda ortak bir bildiri için bir zemin oluşturulmalıdır. Bütün bunlara paralel olarak da Türk milletinin egemenliği için yetki isteyenler de gelip burada yemin etmeliler. Yargı, bu süreç içerisinde objektif kriterlere göre değerlendirmesini yapmalıdır dedi.

Şandır da, Bu Meclis açık kalacaktır ve çalışacaktır. Herkesi sağduyulu, sorumlu olmaya davet ediyoruz. Sorumluları inatlaşmaktan, birbirleriyle çekişmekten vazgeçmeye, millete karşı görevlerini yapmaya davet ediyoruz açıklamasını yaptı. Şandır bir soru üzerine MHPnin arabulucu olmadığını, milletin iradesine olan saygı ve demokrasiye olan inançlarının gereği bu sorunun aşılması gerektiğini ifade ettiklerini vurguladı. Şandır, anayasa değişikliğiyle ilgili bir soruya da, Sayın Başbakanın Anayasa değişikliğini MHP ile yaparız, ortak akıl üreteceğizsözü, ayaküstü verilen bir beyan. Bu bir başka anlama kapı aramamalıyanıtını verdi.

Vural ile Şandır, CHP Grup başkanvekilleri Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhanı ziyaret etti. İnce görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken Biz Meclisi boykot etmiyoruz, protesto yapmıyoruz. Ortada bir kriz vardır, ama bunu protesto ve boykot olarak tanımlamanızı istemiyoruzdedi. İnce, Tutuklu milletvekillerinin durumu gündeme geldi misorusu üzerineTürkiyenin gündeminde bu konu varsa biz de herhalde bu konuyu görüşmüşüzdürdemekle yetindi. CHP yöneticileri, MHPnin girişimini Engin Alan da tutuklu olmasına karşın bir şey yapmadıkları için mahcubiyet içindeler, bir şeyler yapıyormuş gibi görünmek istiyorlardiye değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.